Η Γαλλία εξετάζει την ακύρωση πώλησης πολεμικών πλοίων στη Ρωσία

Η Γαλλία, εξαιτίας των εξελίξεων στην Κριμαία, ανέβαλε την προγραμματισμένη για την Τρίτη επίσκεψη των υπουργών Αμύνης και Εξωτερικών στη Ρωσία, ενώ εξετάζει και το ενδεχόμενο ακύρωσης πώλησης οπλικών συστημάτων στην Μόσχα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε προειδοποιήσει το Σάββατο πως το Παρίσι θα επανεξετάσει τη στρατιωτική συνεργασία του με τη Μόσχα εάν η Ρωσία δεν λάμβανε μέτρα για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία.
 

«Εάν ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμι) Πούτιν συνεχίσει αυτό που έκανε» στην Ουκρανία, η κυβέρνηση της Γαλλίας «ενδέχεται να εξετάσει» την ακύρωση της πώλησης γαλλικών πολεμικών πλοίων τύπου Mistral στη Ρωσία, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς, υπογραμμίζοντας ότι και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες μπορεί επίσης να αποφασίσουν την επιβολή κυρώσεων.

«Εάν ο Πούτιν συνεχίσει αυτό που έκανε, μπορεί να εξετάσουμε την ακύρωση αυτών των πωλήσεων» δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

Η Γαλλία είχε συμφωνήσει να πωλήσει δύο πολεμικά πλοία Μιστράλ στη Ρωσία το 2011 έναντι τιμήματος που ξεπερνούσε το ένα δισ. δολάρια.

Πηγή: naftemporiki

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18/03/2014 - 00:37