ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΑ

---Mία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεσμευόταν από καμία συμφωνία «προφορική ή γραπτή» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το απόγευμα στο διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το Transform Europe με θέμα: «Η αριστερά στην κυβέρνηση- τι, γιατί και πώς».
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η συγκυβέρνηση και η διαπλοκή παίζουν τα ρέστα τους με μέτρα στο σκοτάδι, με το νέο μνημόνιο στο συρτάρι» το οποίο, όπως είπε «το έχουν έτοιμο, στο αγγλικό πρωτότυπο και θα το εμφανίσουν μετά τις εκλογές». 
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο κ. Τσίπρας «σημαίνει λαϊκή εντολή για τέλος στη λιτότητα και τα μνημόνια. Και στις δημοκρατίες, η εντολή του λαού δεν παραβιάζεται και δεν παραχαράσσεται».
 
 
----Το πρωί, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλη πολιτική συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Ιωαννίνων, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να περάσει τις πύλες του ραδιομεγάρου υπό του μορφώματος τη Δ.Τ. διευκρινίζοντας ότι το ίδιο δεν θα πράξει είτε ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είτε ως υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν. 
Τόνισε δε ότι «η ΕΡΤ έκλεισε για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγαλοκαναλαρχών και συμπλήρωσε ότι θέλουμε μια ΕΡΤ ανοιχτή και δημοκρατική, όχι όπως λειτουργούσε πριν την 11 Ιουνίου ως εντολοδόχος των κυβερνήσεων, ενώ  διαβεβαίωσε ότι όταν ξανανοίξει θα γίνουν αναδιαρθρώσεις. 
Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές υπογράμμισε «Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα είναι μια συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών δεν θα υπάρχει πολιτική νομιμοποίησης της κυβέρνησης» .
Είπε επίσης, ότι το μεγάλο ζήτημα για τη χώρα δεν είναι οι αριθμοί του ΟΟΣΑ αλλά ο μεγάλος φυσικός της πλούτος και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου λέγοντας ότι τα πλεονάσματα έχουν χτιστεί με αίμα. 
 
 
--- Χιλιάδες πολίτες, μετανάστες, μέλη συνδικάτων, αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων συμμετείχαν  στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και στη Συναυλία στο Σύνταγμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού.
Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Χανιά, καθώς και σε Παρίσι, Λονδίνο, Γλασκώβη και άλλες πόλεις της Ευρώπης.
 
---Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποίησαν το απόγευμα στη Ζάκυνθο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΕΕΡΦΑ, ΣΥΡΙΖΑ , άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου  και ανένταχτοι αντιφασίστες ως απάντηση στη σημερινή επίσκεψη στο νησί του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη.
Κυνηγητό με την αστυνομία εκτυλίχθηκε γύρω από το Διοικητήριο που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αλλά και σε μεγάλη απόσταση από αυτό, ενώ αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παραχώρηση του Διοικητηρίου από τον αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Διονύσιο Μυλωνά.
 
 
--- Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας , επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες και τη σύνοδο κορυφής, μετέφερε την ικανοποίηση των ευρωπαίων εταίρων μας επιχειρώντας να πείσει πως τα δύσκολα αποτελούν παρελθόν και «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε για άλλη μια φορά. 
Σχετικά με τη συμφωνία για την τραπεζική ενοποίηση ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι ανοίγει ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης συνολικά μέσα από την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό της σύστημα και την ασφάλεια στις καταθέσεις. 
 
 
---Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διαπιστωθεί εάν δικηγορικό γραφείο των Αθηνών υποκινεί κρατούμενους σε στάση, εν όψει της λειτουργίας φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό.
 
 
 
 ---Την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τις διατάξεις της συμφωνίας με την τρόικα, και όπως έγινε γνωστό, έπειτα από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Οι δανειστές έχουν ζητήσει την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων έως την 1η Απριλίου, προκειμένου να εγκριθεί η δόση.
 
 
----Τη Δευτέρα θα γίνει η κηδεία του υπουργού Αμυνας της Κύπρου Τάσου Μητσόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία.
Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη και αποφάσισε την κήρυξη τριήμερου πένθους στο νησί.
Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος.
 
 
 
---Στο μεταξύ, αναβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Moody's την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της Κύπρου σε «θετική», από αρνητική.
 
 
 
 
---Συνεδριάζει τη Δευτέρα  στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η ειδική  επιτροπή  για το κοινωνικό μέρισμα.
 «Πράξη ντροπής, καταισχύνης και ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας»,χαρακτήρισε το κοινωνικό μέρισμα ο Αλέξης Τσιπρας μιλώντας χθες στα Γιαννενα.
 
 
---Σε ετοιμότητα για απεργιακές κινητοποιήσεις  οι φαρμακοποιοί, αν το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που περιλαμβάνει την συμφωνία κυβέρνησης -τρόικας «κρύβει παγίδες ή θίγει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων».
 Αυτό αποφασίσθηκε στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου,
ο οποίος  έχει τονίσει πως αποκρούει την έκθεση του ΟΟΣΑ «η οποία είναι δομημένη και γραμμένη κατά παραγγελία συγκεκριμένων συμφερόντων και υιοθέτησε το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Τρόικα».
 
 
---Αγώνα χωρίς προηγούμενο χαρακτήρισε αυτόν που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ο Πάνος Σκουρλέτης, καλεσμένος στην εκπομπή "Απαγορευμένος Λαβύρινθος" της ΕΡΤ3. 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για ένα δείγμα αγωνιστικής δράσης με τη δικιά του ιστορία και μια παρακαταθήκη όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στα πράγματα, για μια δημόσια ΕΡΤ, όπως την θέλουν η κοινωνία και οι εργαζόμενοι. 
Ο  κ. Σκουρλέτης, επανέλαβε ότι ισχύει και θα ισχύει  το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΤ - ΝΕΡΙΤ καθώς και η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα, για εξεταστική επιτροπή για την ΕΡΤ. Να είστε βέβαιοι ότι θα είμαστε συνεπείς με αυτήν μας τη δέσμευση είπε χαρακτηριστικά.
 
 
---Το Σχέδιο του Κώδικα δεοντολογίας για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων απέστειλε στις τράπεζες, η Τράπεζα της Ελλάδος. 
 
 
 
---«Όχι» στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη λεκάνη της Μεσογείου θα  πουν αύριο οι Κρητικοί σε μεγάλη συγκέντρωση – πολιτιστική εκδήλωση στη μαρτυρική Μονή Αρκαδίου. 
 
 
---Ένα σημαντικό αθλητικό –και όχι μόνο-γεγονός για την Αργολίδα είναι ο  1ος  διεθνής Μαραθώνιος δρόμος  που θα διεξαχθεί αύριο  στο Ναύπλιο.
Η πρωτοβουλία ανήκει στο δήμο και γίνεται με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ της περιφέρειας Πελοποννήσου, και του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ενώ   περισσότεροι από 3.000 αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό έχουν δηλώσει συμμετοχή 
Ο μεγάλος Μαραθώνιος είναι 42 χιλιόμετρα, ο ημι-μαραθώνιος 21 ενώ υπάρχουν και αγώνες των 5 και 2,5 χιλιομέτρων για μικρές ηλικίες.
 
 
 
 
---Με αίτημα «δουλειά για όλους», συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. 
Αντίστροφη μέτρηση από τη Δευτέρα, για 1.044 σχολικούς φύλακες και περίπου 200 εκπαιδευτικούς.  
 
 
---Έως τις 20 Απριλίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση του οικογενειακού επιδόματος, το οποίο στο εξής θα καταβάλλεται ανά τρίμηνο, με κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και του υφυπουργού Οικονομικών.
 
 
---Αποκλειστικά μέσω του TaxisNet γίνεται η αίτηση για τη χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ. Σύμφωνα με τη  διοίκηση του ΟΓΑ, με την υποβολή του Ε1, ταυτόχρονα ξεκίνησε και η διαδικασία υποβολής του εντύπου  Α21, για τα Οικογενειακά Επιδόματα του έτους 2014. 
 
 
---Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν από τις 27 Μαρτίου τα πλοία των ακτοπλοϊκών εταιρειών που εξακολουθούν να οφείλουν δεδουλευμένα στα πληρώματα προανήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. 
 
 
 
---Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο το τμήμα Φάληρο -Πειραιάς έως τη λήξη της βάρδιας, λόγω έργων.
 
 
---Στη διεθνή επικαιρότητα…
---«Η ΕΕ πρέπει να συνάψει συμφωνία σύνδεσης με τη Μολδαβία, προκειμένου να αποτρέψει το να γίνει η χώρα αυτή ο επόμενος στόχος του προέδρου Πούτιν» δήλωσε σε συνέντευξή του στην Welt am Sonntag,ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
 
 
---Στη Γουινέα, τουλάχιστον  59 νεκροί από τον μολυσματικό ιό  Έμπολα τον τελευταίο μήνα, ενώ εκφράζονται  φόβοι για εξάπλωση της νόσου.
 
Και ο ΚΑΙΡΟΣ: 
---Γενικά αίθριος αύριο με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. 
Από 6 έως 21 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, από 5 έως 20  στη Θεσσαλονίκη. 
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22/03/2014 - 22:15