ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 
 
 
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ
Με την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκη,  ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι, χωρίς απρόοπτα, οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Μετά το τέλος της παρέλασης, ο Υπουργός αναφέρθηκε, με δηλώσεις του, στο νόημα του σημερινού εορτασμού, ενώ απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με το θέμα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ  
 
 
Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΥ
Αύριο (Τετάρτη), στις 8.00 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο, θα γίνει η πανηγυρική διακήρυξη της δημοτικής παράταξης, επικεφαλής της οποίας είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Νικολούζος.
 
 
ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΙΟΥ
Την Παρασκευή 28 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του πρώην νομαρχιακού συμβουλίου, στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας Κέρκυρας,  θα γίνει η διακήρυξη του συνδυασμού «Κερκυραίων Δήμος», από την επικεφαλής και υποψήφια Δήμαρχο, Μερόπη Υδραίου.  
 
 
ΔΕ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ»
Δε θα πάρει μέρος στις εκλογές του Μαΐου η δημοτική παράταξη «Συμπαράταξη Ευθύνης», όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Αλέκος Αυλωνίτης.
Σύμφωνα με τον κ. Αυλωνίτη, τα μέλη της  παράταξης έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν, εφόσον το επιθυμούν, σε άλλους υποψήφιους συνδυασμούς, που κατά την άποψή τους θα υπηρετήσουν τους πολίτες της Κέρκυρας και τα συμφέροντα του Δήμου. 
 
 
Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΑΛΒΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Τους βασικούς άξονες της διακήρυξής του έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΔΗΜ.ΑΡ., Τάσος Σαλβάνος. 
Η διακήρυξη κάνει λόγο για μια «Περιφέρεια ανταγωνιστική, εξωστρεφή, καινοτόμο, βασισμένη στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών με σήμα κατατεθέν (brand name) το μοναδικό στον κόσμο Ιόνιο Αρχιπέλαγος. Μια περιφέρεια που αναδεικνύει και αξιοποιεί τους ιδιαίτερους παραγωγικούς, φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους των νησιών της ως συγκριτικά πλεονεκτήματα. Μια περιφέρεια με σχέδιο για τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, την ακτοπλοΐα, την ενέργεια, τον πολιτισμό. Μια Περιφέρεια που εργάζεται συνειδητά ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Για Νησιά με ταυτότητα, βασισμένη στο χθες, που αξιοποιεί το σήμερα, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο»
 
ΜΕ ΤΡΕΠΕΚΛΗ Η «ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» 
Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή  οι διαδικασίες για τη συμμετοχή της ΔΥ.ΠΑ., επικεφαλής της οποίας είναι ο Σπύρος Βεντούρας,  στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. 
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Κίνησης  «μετά από λεπτομερή ανάλυση των δεδομένων που επικρατούν σήμερα στον ενιαίο δήμο Κέρκυρας και τη διαπιστωμένη πλέον επίθεση που δέχεται συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον τόπο μας οδηγηθήκαμε στην απόφαση ότι μόνο με συσπείρωση και συνένωση δυνάμεων μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η σημερινή κατάσταση. Η πολυδιάσπαση δυνάμεων αφήνει εκτός δημοτικού συμβουλίου ικανά στελέχη, των όποιων η εμπειρία και η διάθεση για προσφορά δεν επιτρέπεται να μένει ανεκμετάλλευτη...
 ...Μετά από μυστική ψηφοφορία έγινε δεκτή με συντριπτική πλειοψηφία η πρόταση του επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ   Σπύρου Βεντούρα  για συνεργασία με τη δημοτική κίνηση ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ με επικεφαλής το   Γιάννη Τρεπεκλή». 
 
 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί, από τις 10 έως τις 13 Απριλίου, το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την γηριατρική και την έρευνα και πρόληψη των νευροεκφυλιστικών νόσων  «GeNeDis 2014». 
 
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας, όπως ο    ομογενής επιστήμονας που αφιερώθηκε στην έρευνα για το Αλτσχάιμερ καθηγητής Νικόλαος Ρομπάκης από τη Νέα Υόρκη, ο δρ. Γεώργιος Παξινός από την Αυστραλία που χαρτογράφησε τον ανθρώπινο εγκέφαλο, ο καθηγητής Μπέντζαμιν Βόλοζιν του κέντρου για τη νόσο Alzheimer του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, ο Άρνο Φιλίνγκερ διευθυντής του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ της Λειψίας, ο καθηγητής Γηριατρικής - Ψυχιατρικής Παντελεήμων Γιαννακόπουλος από τη Γενεύη, ο δρ. Βασίλης Ντζιαχρήστος ο Έλληνας που «χρωματίζει» τα καρκινικά κύτταρα από το Μόναχο, και ο καθηγητής Νευρολογίας - Ψυχιατρικής Κωνσταντίνος Μπούρας .
   
Σημαντικό είναι ότι θα έχει συμμετοχή και η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Παναγιώτη Βλάμου, του τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, με την ανακοίνωση των πρώτων βημάτων της πρώιμης διάγνωσης της νόσου του Πάρκινσον. 
Ένα ακόμη πολύ σημαντικό γεγονός είναι ότι στο συνέδριο θα ανακοινωθεί επίσημα η έναρξη λειτουργίας του μοναδικού στην Ευρώπη Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, στο τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων με το ποσό των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ.  
 
 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Συνεχίζονται οι  διαλέξεις, με τον τίτλο: «Μαθήματα δημοκρατίας από την πόλη της δημοκρατίας: το έργο Αθηναίων Πολιτεία του Αριστοτέλη και η λειτουργία της δημοκρατίας στην Κλασική Αθήνα» που πραγματοποιούνται  στο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κέρκυρας από τον Αθανάσιο   Ευσταθίου, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου.
Η επόμενη διάλεξη θα γίνει αύριο (Τετάρτη), στις 8.00 το βράδυ.
 
 
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ  
Συνελήφθη την Κυριακή, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλαιοκαστριτών,    38χρονος  ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής αντικειμένων από εξωτερικό χώρο κτιρίου  στην βόρεια Κέρκυρα.
Ο 38χρονος κατηγορείται ότι προσπάθησε να κλέψει κουφώματα αλουμινίου, αξίας περίπου 2.000 ευρώ,  από εξωτερικό χώρο κτιρίου στους Δουκάδες 
 
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25/03/2014 - 21:30