Ειδήσεις από ΕΡΑ Κομοτηνής

«Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Νίκος Βαβατσικλής 
 
Ο έρωτας κι ο θάνατος ίδια σπαθιά βαστούνε κι οι δυο με τρόπο ξαφνικό και ύπουλο χτυπούνε....έτσι ξαφνικά, έφυγε από τη ζωή,  τα ξημερώματα της Τετάρτης ο αλληλέγγυος από την πρώτη στιγμή στην ΕΡΤ και φίλος  Δημοσιογράφος από την Κομοτηνή Νίκος Βαβατσικλής σε ηλικία 38 ετών.
Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, με αίσθηση του χιούμορ, αγωνιστικός και επικοινωνιακός άνθρωπος. Ήταν ο μεγαλύτερος από τους δύο γιους του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής Τάσου Βαβατσικλή, ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού. 
Ο Νίκος Βαβατσικλής ήταν δημιουργός του inpost.gr, είχε  διακριθεί για την έφεσή του στην ιντερνετική δημοσιογραφία ενώ είχε γίνει γνωστός  πανελλαδικά  για τις δικαστικές του περιπέτειες και την απαλλαγή του που καθιέρωσαν πανελλαδικά την ανωνυμία των bloggers.
 
Είχε σπουδάσει εφαρμοσμένες τέχνες, εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «Ελεύθερο Βήμα» και παράλληλα αρθρογραφούσε σε πολλές εφημερίδες και ηλεκτρονικά περιοδικά της Θράκης. 
Διετέλεσε σύμβουλος έκδοσης στο περιοδικό «Περιφερειακά…», ενώ υπήρξε σύμβουλος υποστήριξης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σε θέματα δημοσιότητας και επικοινωνίας και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. 
Ήταν διευθυντής και αρχισυντάκτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.inpost.gr και παραγωγός στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του Ράδιο «Παρατηρητής».
 Η κηδεία του γίνεται στις 5 μ.μ. στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής.
Νικόλα, καλό ταξίδι .Θα μας λείψεις
 
 
Είκοσι χρόνια Φίλοι και Αδελφοί το 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής και το Λανίτειο Λεμεσού Κύπρου
Ξεχωρίζει και λάμπει με τον εξωστρεφή χαρακτήρα του και δράσεις του το 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής! Πριν 20 χρόνια είχε ξεκινήσει ένα εγχείρημα αδελφοποίησης δύο σχολείων: Του Δευτέρου Γυμνασίου Κομοτηνής και του Λανίτειου Σχολείου Λεμεσού της Κύπρου!
 
Είκοσι ολόκληρα χρόνια κρατάει αυτή… η αδελφοσύνη!!! Σφυρηλατήθηκε, κτίστηκε, άντεξε και αντέχει! Μια γέφυρα Φιλίας με σχέσεις δυνατές,  επαφές ζωντανές και τακτικότατες, οι οποίες περιλαμβάνουν επισκέψεις εκ περιτροπής σε Κομοτηνή και Λεμεσό σε ετήσια βάση, με πρώτη  τον Απρίλιο του 1994! Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τα παιδιά αξιοποιώντας και το διαδίκτυο, συνδέονται με «τα αδέλφια τους» στην Κύπρο, πολύ πιο συχνά!
 
Φέτος ήταν η σειρά 33 μαθητών του Λανιτείου να βρεθούν στην Κομοτηνή! Τριάντα τρία σπίτια γονέων  στην Κομοτηνή, άνοιξαν μια ζεστή αγκαλιά και για περίπου πέντε μέρες αύξησαν την οικογένειά τους κατά ένα παιδί. Δεν ήταν δηλαδή, δεν είναι,  μια απλή φιλοξενία, πια οι σχέσεις είναι οικογενειακές και οι γονείς εκατέρωθεν  ξέρουν ότι έχουν άλλο ένα παιδί…άλλη μια οικογένεια λίγο πιο μακριά! 
 
Εδώ και 20 χρόνια οι γονείς, είναι στην ουσία  οι αφανείς ήρωες-στυλοβάτες της προσπάθειας να κρατηθεί σε στέρεες βάσεις η γέφυρα διασύνδεσης των δύο σχολείων και απ’ ότι φαίνεται τα έχουν καταφέρει μια χαρά!
Οι μαθητές του Λανιτείου, οι συνοδοί καθηγητές και από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου  ήταν εδώ για περίπου πέντε μέρες και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αρκετές από τις ομορφιές του νομού Ροδόπης, όπως το Οχυρό της Νυμφαίας, όπου τα παιδιά  ξεναγήθηκαν μέσα στο οχυρό και έκαναν και  κατάθεση στεφάνων. 
Επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο, ξεναγήθηκαν στην Εκκλησία της Παναγίας, τον παλιότερο Ιερό Ναό στην Κομοτηνή και μάλιστα είχαν την τύχη και τη χαρά να τους ευλογήσει και ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος, Παντελεήμων. 
 
Από πλευράς αρχών τα παιδιά είχαν κάποιες συναντήσεις με αντιδημάρχους, μια και ο Δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης, δεν μπορούσε, αλλά και με τον αντιπεριφερειάρχη, Πέτρο Δαμιανίδη.
Στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκε και μια ημερήσια εκδρομή στο Αρχαίο θέατρο των Φιλίππων Καβάλας και στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας.
Μάλιστα τα παιδιά συμμετείχαν στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας, με θεατρική παράσταση, αλλά και στην μαθητική παρέλαση!
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν και τοπικές γεύσεις και προϊόντα, να που τα καλύτερα για το καφέ Κομοτηνής, με το ωραίο άρωμα και ιδιαίτερο ψήσιμο, αλλά και για το σουτζούκ λουκούμ.
 
Η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση-γεύμα  πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη και έγινε και με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. 
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κάποιες στιγμές μαζί  παρακολουθώντας το πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει οι συμμαθητές τους, όπως έξοχα χορευτικά και απαγγελίες ποιημάτων που εξυμνούσαν τη Φιλία…αλλά και διαβάζοντας και στίχους  από τον Ομήρου Ιλιάδα!
 
«Λίγο πριν ξεκινήσουν τα δάκρυα του αποχαιρετισμού, όπως τα ζούμε κάθε χρόνο, με τα παιδιά και τους γονείς να ανανεώνουν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά, θέλω να πω για την μεγάλη εκδήλωση που ετοιμάζουμε, των 20 χρόνων που είναι αδελφοποιημένα τα σχολεία μας. 
Μιλάμε πια για καθηγητές, για επαγγελματίες που πριν 20 χρόνια ήταν μαθητές μας και τώρα είναι φτασμένοι και σπουδαίοι επαγγελματίες. Ήρθε η ώρα να συναντηθούν και να ξετυλίξουν το κουβάρι με τις ωραίες αναμνήσεις, τότε που είχε πρωτοξεκινήσει η προσπάθεια», δήλωσε συγκινημένος ο Δ/ντης του 2ου Γυμνασίου Κλεόβουλος Ηλιάδης.
«Μην ρωτάτε εμάς για να δείτε την επιτυχία της προσπάθειας, κοιτάξτε τα μάτια των παιδιών και το αντιληφθείτε. Θέλω να  υπογραμμίσω το ρόλο των γονέων που πραγματικά είναι οι αφανείς ήρωες για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος και η υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε θεωρείται βέβαιη», τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Χρήστος Μαχαίρας.
Ενθουσιασμένος δήλωσε από την επίσκεψή του στην Κομοτηνή και ο αντίστοιχος πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Αβράαμ Κυριακίδης.
Ραντεβού του Χρόνου στο όμορφο νησί της Αφροδίτης, την Κύπρο!
 
Επίσημη πρώτη Χρίστου Πούλιου - "Κοινωνίας Δημοτών"
Στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση καλούν το απόγευμα (19.00) της Τετάρτης 26 Μαρτίου στο ξενοδοχείο «Νατάσσα», η «Κοινωνία Δημοτών» και ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης Χρίστος Πούλιος.Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το προγραμματικό πλαίσιο – σύμφωνο δέσμευσης της δημοτικής παράταξης με τους συνδημότες της Ξάνθης.
 
Φεστιβάλ της Αριστερής Ενότητας στην Ξάνθη
Το φεστιβάλ της Αριστερής Ενότητας διοργανώνεται την Παρασκευή και το Σάββατο 28-29 Μαρτίου στο αμφιθέατρο ΠροΚατ της Πολυτεχνικής Σχολής.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το απόγευμα (19.00) της Παρασκευής 28 Μαρτίου με εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Από το πανεπιστήμιο μέχρι την αγορά εργασίας – το επάγγελμα του μηχανικού στην κρίση», με ομιλητές τον μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο και το μέλος της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών Θεόφραστο Βαμβουρέλλη. 
Θα ακολουθήσει (22.00) ρεμπέτικο γλέντι με τους «Rabatan» στο αναγνωστήριο.
Το Σάββατο 29 Μαρτίου οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 15.00 με το ανοιχτό πανθρακικό σχήμα της Αριστερής Ενότητας. 
Στις 19.00 θα προβληθεί η ταινία «Στα σύνορα του κόσμου» την οποία θα ακολουθήσει συζήτηση και παρέμβαση του Ιρανού πολιτικού πρόσφυγα Alii Mohamadi. 
Το διήμερο κλείνει με τη συναυλία του Παύλου Παυλίδη και των B-movies, με support group τους Skary Face (είσοδος: τέσσερα ευρώ με μπύρα).
Παράλληλα θα λειτουργούν στον χώρο έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου, καφενείο, θεματικές και περίπτερα των SOS Χαλκιδική και ΒιοΜε.
 
Διαβαλκανικό συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην Καβάλα
Το 1ο Διαβαλκανικό Συνέδριο Εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα με τίτλο «Οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα αγωνίζονται εναντίον μίας μεταρρύθμισης που καταργεί το κράτος δικαίου και αφανίζει το κράτος κοινωνικής πρόνοιας» συνδιοργανώνεται από το Νομαρχιακό Τμήμα Καβάλας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα πρωτοβάθμια σωματεία, με την υποστήριξη των Νομαρχιακών Τμημάτων Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης.
Το συνέδριο θα γίνει στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (πρώην Νομαρχία) την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 (ξεκινά στις 16.00 και στις 09.30 αντίστοιχα) και θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από συνδικάτα εργαζομένων του δημόσιου τομέα από βαλκανικές χώρες (Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία και Ρουμανία), καθώς και ειδικοί εμπειρογνώμονες σε θέματα δημόσιας διοίκησης. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν (εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι).
 
 Πορεία από την ΕΛΜΕ  και η διαμαρτυρία του εκπαιδευτικού στην παρέλαση της Ξάνθης
 
Με τη γνωστή πορτοκαλί μπλούζα που ζητά δημόσια και δωρεάν παιδεία και τη φράση  «δάσκαλος σκυφτός – αμόρφωτος λαός», επέλεξε να παρελάσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Αστέριος Ιωαννίδης.
Φορώντας την μπλούζα ο συνδικαλιστής των καθηγητών συνόδεψε το 7ο Γυμνάσιο, όπως είχε οριστεί να κάνει,  και μετά το πέρας της παρέλασης εντάχθηκε στο σώμα της πορείας των εκπαιδευτικών και άλλων πολιτών που πραγματοποιήθηκε στον παράλληλο δρόμο της οδού Κ. Μπένη και στο τμήμα της οδού 28ης Οκτωβρίου, από την οδό Τσιμισκή μέχρι την Κεντρική Πλατεία.
Τα συνθήματα πίσω από τη σιδηρόφρακτη Πλατεία Ελευθερίας, λόγω της εξέδρας των επισήμων, είχαν ξεκινήσει αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η παρέλαση ενώ στην πορεία των εκπαιδευτικών συμμετείχε και ο Βουλευτής Ξάνθης  του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ο οποίος δεν κάθισε στην εξέδρα των επισήμων -όπως πάντα- αλλά απέναντι, μαζί με το Γραμματέα της Οργάνωσης και την Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη,  εκπαιδευτικούς επίσης.
Η πορεία ολοκληρώθηκε ειρηνικά και οι εκπαιδευτικοί διαλύθηκαν.
 
Περιοδεία του Κώστα Ζαχαρία στην Θράκη
Ο Κώστας Ζαχαριάς βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Θράκη παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία, στις 26,27,28/3/2014. 
Το πρόγραμμα επισκέψεων είναι:
26/3/2014 ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
11:45 ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΠΕΔΥ
13:00 ΜΜ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
 
27/3/2014 ΠΕΜΠΤΗ ΞΑΝΘΗ
 
9:00 ΠΜ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΞΑΝΘΗΣ
10:00 ΠΜ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΞΑΝΘΗΣ
11:30 ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
18:00 ΜΜ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΜΕ ΞΑΝΘΗΣ
19:30 ΜΜ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ(ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ)
 
28/3/2014 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΒΑΛΑ
9:00 ΠΜ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
10:30 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
12:00 ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ Β.ΤΡΑΪΦΟΡΟΥ
Την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ροδόπη στην Κομοτηνή, ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Βασίλης Τραϊφόρος, επικεφαλής του συνδυασμού «Γνώση και Συνεργασία για την ΑΜ-Θ» θα παρουσιάσει στα ΜΜΕ της περιφέρειας τους υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες των 5 περιφερειακών ενοτήτων Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.
 
Στην Κομοτηνή η 14η συνάντηση ΕΝΚΑ Β.Ελλάδας
Η 14η συνάντηση ενώσεων καταναλωτών Βορείου Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη, όπου το παρόν του θα δώσει και ο γραμματέας κ. Στεργίου.
Στη συνάντηση αναμένεται να τεθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με θέματα της Βόρειας Ελλάδας, όπως το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης κ.α.
Την διοργάνωση έχει αναλάβει η Ένωση Καταναλωτών Κομοτηνής
Το αγόρι με τη βαλίτσα
Η θεατρική ομάδα της ΦΕΞ “Παράβασις” παρουσιάζει σήμερα “Το αγόρι με τη βαλίτσα” του Μάικ Κένι.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και το Διδασκαλικό Σύλλογο στο πλαίσιο δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού. 
Τετάρτη 26 Μαρτίου, ώρα: 7:30μμ
Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
Η είσοδος είναι δωρεάν
 
Βιβλιοπαρουσίαση στο "Φίλοιστρον" 
Οι εκδόσεις «Διόπτρα» και το βιβλιοπωλείο Τζελέπη διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Γαλανού «Τότε που τραγουδούσαν οι θεοί», το απόγευμα (19.00) της Δευτέρας 31 Μαρτίου στο καφέ «Φίλοιστρον».
 Παρουσιάζουν οι Μαρία Θεοφανάκη και Μαρία Κακίση, διαβάζει η Ασιμέ Εμίνογλου.
 
Φωτιά σε μονοκατοικία στην  ώρα της παρέλασης
Την ώρα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, το μεσημέρι της Τρίτης, ξέσπασε πυρκαγιά σε εγκαταλειμμένη διώροφη κατοικία στην οδό Μαραθώνος στην Ξάνθη. 
Επί τόπου έσπευσαν 2 οχήματα και 5 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες που περιόρισαν και έσβησαν τη φωτιά, η οποία είχε ήδη καταστρέψει ολοσχερώς όσα είχαν απομείνει στην κατοικία. Προανάκριση για τα αίτια τις πυρκαγιά στην κατοικία, ενεργεί η ΠΥ Ξάνθης
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26/03/2014 - 16:36