Ναυτεργατική κινητοποίηση για τα δεδουλευμένα

Ημέρα κινητοποιήσεων σήμερα Πέμπτη 27 Μαρτίου για τους ναυτεργάτες που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, αλλά ταυτόχρονα και με άλλα "ανοιχτά" θέματα για τον κλάδο.


Με κοινή τους ανακοίνωση τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, που έστειλαν προς  τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτη, τον  Υπουργό Εργασίας κ.Βρούτση, τα  Πολιτικά Κόμματα, τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο ΝΑΤ και σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, ανοίγουν και το θέμα του ναυτικού νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής: "Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας ενάντια στην λεηλασία της περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων, προκλητικά επανέρχεται στην αυριανή συζήτηση του Δ.Σ. του ΝΑΤ το θέμα «Ενημέρωση Δ.Σ. για το ακίνητο ΝΙΕΝ στα Μελίσσια Αττικής, ιδιοκτησίας ΝΑΤ και έγκριση δημοσίευσης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την αξιοποίησή του».

Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις με την πολιτική τους έχουν απαξιώσει και εγκαταλείψει την λειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) και συνεχίζουν έχοντας στο στόχαστρό τους τη λεηλασία του, αποτελεί φιλέτο στις ορέξεις επιχειρηματικών ομίλων και των πέριξ Δήμων, ενόψει και των επερχόμενων εκλογών.

Παραμένει επίκαιρη και επείγουσα η πρόταση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ για λειτουργία του Ναυτικού Νοσοκομείου στα Μελίσσια Αττικής, ως Πανεπιστημιακή κλινική με αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα για την έρευνα, πρόληψη και θεραπεία των επαγγελματικών ασθενειών.

Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων στο Δ.Σ. του ΝΑΤ επιβάλλεται να απαιτήσουν την απόσυρση του και να μην συμμετέχουν στην συζήτησή του ανωτέρω θέματος. Καλούμε τους ναυτεργάτες, τα σωματεία, τους εργαζόμενους να αναπτύξουν την πάλη τους και να απαιτήσουμε αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν, κοινωνικοασφαλιστική πρόνοια και προστασία.

Συμμετέχουμε στην αυριανή κινητοποίηση για την απλήρωτη εργασία στα πλοία της Ακτοπλοΐας καθώς και στο συλλαλητήριο για την ανεργία στις 10:30 το πρωί στην Ομόνοια.

Προετοιμάζουμε, οργανώνουμε την 24ωρη Πανελλαδική - Πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη, να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, με τη μαζική συμμετοχή μας να καταδικάσουμε τα αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης της Ε.Ε., να συνεχίσουμε στο δρόμο του ταξικού αγώνα με πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του".

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26/03/2014 - 19:53