Ενδιαφέρουσες εξελίξεις στη δίκη για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης

Έλλειμμα  ύψους  10 εκατ. Ευρώ, είχε  εντοπιστεί στους λογαριασμούς  του ταμία Παναγιώτη Σαξώνη το 2007, πριν το  σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, κατέθεσε χθες , κατά την 23η συνεδρίαση του Εφετείου, η πρώην  προϊσταμένη του Διοικητικού Προσωπικού  κ. Θωμαή Γεωργακαράκου.
Το  άνοιγμα  αυτό, πρόσθεσε, προσπαθήσαμε να το καλύψουμε  με χρήματα από άλλους κωδικούς.  
 
 
 
 
 
 
 
Αρχίσαμε να ψάχνουμε τα χρήματα , αλλά μας πρόλαβε το ΤΥΔΚΥ,  που ζητούσε τα χρεωστούμενα και έτσι με τον αιφνιδιασμό  αυτό  εντοπίστηκε η υπεξαίρεση.   
Το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκε έγκαιρα η υπεξαίρεση αυτό οφείλεται , στην έλλειψη  μηχανοργάνωσης στην ταμειακή υπηρεσία του δήμου. Και συνεχίζοντας  προχώρησε σε μία  προσωπική  εκτίμηση, «ότι δεν αποκλείεται  την υπεξαίρεση να την έκανε μόνος του ο Σαξώνης. 
Άλλωστε   διευκρίνισε, όλοι οι τωρινοί  κατηγορούμενοι προσπάθησαν  να ρίξουν φως στην υπόθεση και σε καμία περίπτωση να την συγκαλύψουν».
 
Στο  σημείο  αυτό παρενέβη ο συνήγορος του Σαξώνη κ.  Ευθύμης  Καυκόπουλος  ο οποίος  διέψευσε τη μάρτυρα υποστηρίζοντας, πως « ο πρώην δήμαρχος κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος  γνώριζε  προσωπικά τον πελάτη του Σαξώνη,  και  φαίνεται άλλωστε σε χαιρετισμό του  στο πρώτο τραπέζι του  μαγαζιού του   «Μπούμ» .  
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27/03/2014 - 20:48