Προσλήψεις για τα δικά τους παιδιά στην Εθνική Τράπεζα

Διαγωνισμό μόνο για τα δικά τους παιδιά, προκήρυξε στις 18 Μαρτίου το Ταμείο  Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) για την πρόσληψη 20 διοικητικών υπαλλήλων. Οι ενδιαφερόμενοι, έπρεπε μεν να έχουν τίτλους σπουδών και να μιλούν ξένες γλώσσες, ωστόσο το βασικότερο προσόν το οποίο όφειλαν να διαθέτουν είναι να είναι παιδιά υπαλλήλων της τράπεζας! Πιο συγκεκριμένα, στην προκήρυξη αναφέρεται: «Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τέκνα εργαζομένων ή συνταξιούχων στην Ε.Τ.Ε, στο ΤΥΠΕΤ και στους συλλόγους Ε.Τ.Ε και μόνο σε μία από τις κατηγορίες προκήρυξης». Στην επισυναπτόμενη αίτηση μαλιστα, ο ενδιαφερόμενος κάτω από το όνομά του πρέπει να αναγράψει υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία του γονιού του και τη θέση στην οποία απασχολείται τώρα ή στο παρελθόν στην τράπεζα καθώς και τον αριθμό μητρώου του στο ταμείο. Μετά το σάλο, η Εθνική Τράπεζα, διαχώρισε τη θέση της και με ανακοίνωσή της ανέφερε τα εξής:


 

« Το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ) είναι αυτοδιαχειριζόμενο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και δεν εκπροσωπείται στο Διοικητικό του Συμβούλιο ή σε κανένα άλλο επίπεδο λειτουργίας του, η Εθνική Τράπεζα. Η μόνη ανάμειξη της Εθνικής είναι η, σύμφωνα με το Νόμο, παρακράτηση και απόδοση στο ΤΥΠΕΤ της προβλεπόμενης εισφοράς των εργαζομένων της για κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το ΤΥΠΕΤ.
Κατά συνέπεια η Εθνική Τράπεζα ουδεμία συμμετοχή, ευθύνη ή δυνατότητα παρέμβασης έχει για αποφάσεις που λαμβάνει το ΤΥΠΕΤ, ακόμα και όταν οι αποφάσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με αντίστοιχες πολιτικές που εφαρμόζει η Εθνική Τράπεζα και η οποία ως γνωστόν δεν προκηρύσσει διαγωνισμούς προσλήψεων με δικαίωμα μόνο συμμετοχής παιδιών εργαζομένων ή συνταξιούχων της

Με πληροφορίες από pontiki.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28/03/2014 - 11:12