Αρχίζει η συζήτηση για την πρόταση μομφής - Διακόπηκε η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

Μετά την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών, που κατέθεσε νωρίτερα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η συνεδρίαση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου διακόπηκε και αρχίζει σε λίγη ώρα (στις 17.30) η συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά του Γιάννη Στουρνάρα. Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής θα γίνει την Τρίτη τα μεσάνυχτα. Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι βάλλει ευθέως εναντίον των εθνικών συμφερόντων»και χαρακτήρισε την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλυπτική των προθέσεων του. «Την Τρίτη στην Αθήνα θα συγκληθούν τα ευρωπαϊκά όργανα για να μας δώσουν λεφτά. Και εσείς κάνετε ό,τι μπορείτε για να μην μας τα δώσουν», είπε ο κ. Σταμάτης.

 

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτοντας την πρόταση μομφής κατά του Γιάννη Στουρνάρα τον χαρακτήρισε «κύριο εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής κοινωνίας και των ελλήνων πολιτών».

«Ο Γ. Στουρνάρας δεν είναι αυτουργός μόνο του εγκλήματος, είναι από τους κύριους υπεύθυνους για την ανθρωπιστική καταστροφή και την κατάρρευση της οικονομίας»,είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «αυτό που κάνετε με τις τράπεζες δεν έχει γίνει πουθενά».

«Σήμερα έχετε το θράσος να λέτε ότι τελειώσατε το έργο σας. Σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά βάζει βαθιά στον τάφο την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Έχουμε υποχρέωση να μην σας επιτρέψουμε να ολοκληρώσετε αυτό το έργο και μάλιστα να διεκδικείτε θέσεις πενταετούς διάρκειας»

Συμφωνα με το άρθρο 142 του κανονισμού της Βουλής, εφόσον κατατεθεί η πρόταση η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για δυο μέρες, εκτός  αν η κυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, πράγμα που έγινε όταν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται άμεσα να ξεκινήσει η συζήτηση.

Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική - in.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30/03/2014 - 17:30