Θύελλα στη Βουλή μετά την πρόταση δυσπιστίας

Θύελλα έχει ξεσπάσει στη βουλή, μετά την πρόταση δυσπιστίας κατά του Γιάννη Στουρνάρα που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης που πήρε το λόγο αμέσως μετά τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ανέφερε πως το αίτημα γίνεται αποδεκτό, ωστόσο λίγο αργότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος αδειάζοντας τον Δημήτρη Σταμάτη, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να την απορρίψει ως «απαράδεκτη». «Αν απορριφθεί το αίτημα ως αντισυνταγματικό θα πρόκειται για έναν κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε πως «αν αυτό συμβεί θα κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του προεδρείου». «Το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής δεν θα τα κάνετε κουρελόχαρτα», ανέφερε προς την κυβέρνηση. Έθεσε επίσης το ερώτημα «Ποιος εκφράζει αυτήν την κυβέρνηση; Ο Ευ.Βενιζέλος ή ο Δ.Σταμάτης, που λίγο νωρίτερα αποδέχθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης την πρόταση δυσπιστίας; Ποιος εκφράζει τον πρωθυπουργό, ο οποίος για άλλη μια φορά είναι απών σε μια τόσο σημαντική διαδικασία

 

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας κατά του Γ. Στουρνάρα τάχθηκαν ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Αντίθετα ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση.

Υπέρ της πρότασης τάχθηκε ο Κοινοβουλευτκός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στηρίζει και ο Βύρων Πολύδωρας.

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε:

«Χαιρετίσαμε την άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης στην πρόταση δυσπιστίας που καταθέσαμε.
Η Βουλή σε εφαρμογή του Άρθρου 142, σύμφωνα με όσα είπαν οι Προεδρεύοντες Γιάννης Δραγασάκης και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, διέκοψε προκειμένου τα κόμματα να οργανώσουν την εκπροσώπησή τους στη συζήτηση.
Θεωρούμε εκτροπή, δημοκρατικά, ηθικά και κοινοβουλευτικά αδιανόητη οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδεσμευθεί από την ρητή δέσμευση που ανέλαβε με τις δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας. Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι σκέφτονται να πραγματοποιήσουν μία τέτοια εκτροπή και πολιτική κωλοτούμπα, αυτό σημαίνει φόβος απέναντι στον ελληνικό λαό για τη δημοσιότητα από την συζήτηση που θα διεξαχθεί, έλλειψη εμπιστοσύνης στα επιχειρήματά τους, έλλειψη εμπιστοσύνης ακόμη και στις κοινοβουλευτικές τους δυνάμεις.
Ακόμη και το το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής στη γνωμάτευσή του (σελίδες 33 και 34) εγείρει αμφισβήτηση για την συνταγματικότητα της κατάπτυστης και σκανδαλώδους διάταξης για τις τράπεζες και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με το οποία απαλλάσσονται από διερεύνηση ποινικής ευθύνης

Πηγές: tvxs.gr - Ναυτεμπορική

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54