Στις 7 μέρες η «ζωή» του γάλακτος - «Βροχή» τροπολογιών στο παρά πέντε

Ημερομηνία λήξης στις 7 ημέρες από την ημερομηνία παρασκευής του, θα έχει το παστεριωμένο γάλα, σύμφωνα με τη νέα διατύπωση της επίμαχης διάταξης του πολυνομοσχεδίου, που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Άλλες νομοτεχνικές αλλαγές που ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης, αφορούν την αναλυτική διατύπωση του ορισμού των «λογοτεχνικών βιβλίων» που διατηρούν την ενιαία τιμή βιβλίου, τη μείωση σε τρεις (και όχι «τουλάχιστον τρεις») των τουριστικών περιοχών στις οποίες θα εφαρμοστεί πιλοτικά η κυριακάτικη εργασία για 52 Κυριακές το χρόνο.
 

Μέσα σε περίπου 30 λεπτά κατέθεσαν πολλές σελίδες και δεκάδες ρυθμίσεις και οι Υπουργοί Οικονομικών, Υγείας, Δικαιοσύνης, Εργασίας για τις επικουρικές συντάξεις και Περιβάλλοντος για τα φωτοβολταϊκά.

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκαν αλλαγές για την κατάργηση του ερωτηματολογίου που όφειλε να καταθέσει ο διακινητής τσιμέντου προκειμένου να μην το αποθηκεύσει σε κέντρο διανομής (αντικαθίσταται με υπεύθυνη δήλωση), την κατάργηση της ηλεκτρονικής καταχώρησης απορρυπαντικών, την άρση του περιορισμού των εταιρειών να μην αυξάνουν την τιμή πώλησης των προϊόντων τους ενόψει του επικείμενου κώδικα δεοντολογίας που θα ρυθμίζει τα θέματα προστασίας του καταναλωτή κ.ά.

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι οι αλλαγές είναι γραμμένες πάνω σε χαρτιά τα οποία στην πίσω σελίδα έχουν σημειώσεις για το τι πρέπει να απαντούν οι Υπουργοί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διά του Παναγιώτη Λαφαζάνη προειδοποίησε ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, ενώ αντέδρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ. Ζήτησαν την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής σημειώνοντας ότι δεν μπορεί σε κατεπείγον νομοσχέδιο να υπάρχουν τροπολογίες που είπε ότι η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να αποδέχεται τροπολογίες.

Τελικά μετά από έντονες αντιδράσεις η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει  2 άρθρα από τροπολογία του Άδωνι Γεωργιάδη για κατάργηση 2 νοσοκομείων και να τροποποιήσει μια παράγραφο που αφορούσε την άδεια ασκήσεων επαγγέλματος απόφοιτων κολεγίων ως πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες. Εξάλλου έγινε δεκτή η τροπολογία 1322 των βουλευτών της ΝΔ Μάκη Βορίδη και Γιάννη Καράμπελα, η οποία αφορά αλλαγές και διαθεσιμότητες στην υγεία, με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα ιατροί και οδοντίατροι του ΙΚΑ.

Πηγή ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr, TPP



 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31/03/2014 - 01:02