Νίκος Χρυσόγελος: Γιατί αποχωρώ από τους Οικολόγους Πράσινους

Με ανακοίνωσή του ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής του από τους Οικολόγους Πράσινους και την εκ νέου συμμετοχή του στις επερχόμενες Ευρωεκλογές με το νέο ψηφοδέλτιο Πράσινοι - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία:

Αποχωρώ από τους Οικολόγους Πράσινους για να μπορέσω να υπερασπιστώ τις πράσινες ιδέες και αξίες, καθώς και τη δουλειά 30 ετών στο χώρο της πολιτικής οικολογίας.

Αποχωρώ για ηθικούς και πολιτικούς λόγους γιατί βλέπω να απαξιώνεται η ποιοτική δουλειά ετών από εκατοντάδες ενεργά άτομα στην κοινωνία και τους θεσμούς, από μία μικρή μειοψηφία, που με ίντριγκες, μηχανισμούς και πελατειακές σχέσεις έχει οδηγήσει τους Οικολόγους Πράσινους ένα βήμα πριν τη διάλυση. Πήρα την οριστική μου απόφαση στο συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη 15- 16 Μαρτίου. Εκεί, με λύπη μας, συνειδητοποιήσαμε ότι παρά τους πολλούς αξιόλογους ανθρώπους που υπάρχουν στους Οικολόγους Πράσινους και παρά τις πλειοψηφίες στα συνέδρια, τελικά επιβάλει τις απόψεις της μια ανίερη συμμαχία, που απαξιώνει τη μέχρι σήμερα δράση του οικολογικού κινήματος και τις αποφάσεις των συνεδρίων και αντιτίθεται στις προσδοκίες της πλειοψηφίας των μελών.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01/04/2014 - 21:51