Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΕΒΡΟΣ, Ορεστιάδα - Τοπικές Ειδήσεις

Παράταση μέχρι 30/4 για την καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς 2013 στον ΕΛΓΑ

Παρατάθηκε μέχρι τις 30 Απριλίου η προθεσμία καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2013 από τους αγρότες, μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΓΑ. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, σκοπός της είναι η διευκόλυνση των παραγωγών που βρίσκονταν σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ διευκρινίζεται ότι πέραν της 30ης Απριλίου καμία άλλη παράταση δεν θα δοθεί. Όσοι αγρότες δεν εξοφλήσουν μέχρι τις 30 Απριλίου τις οφειλές τους, δε θα λάβουν τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν από ζημιές έτους 2013.   

«Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας» το όνομα του συνδυασμού που στηρίζουν οι ΑΝΕΛ στην περιφέρεια ΑΜΘ

«Γνωρίζω πολύ καλά την περιοχή της Θράκης, μέσα από τη δημοσιογραφική μου εμπειρία και το κοινοβουλευτικό μου έργο», τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού που θα στηρίξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην περιφέρεια ΑΜΘ, Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη. Ο κ. Κουίκ ανακοίνωσε και το όνομα του συνδυασμού: «Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας» αλλά και τα πρώτα πέντε ονόματα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της περιφερειακής ενότητας Έβρου: τη Θεοδώρα Κοπούκη, τον Παναγιώτη Λελιάτσο, τον Λευτέρη Τσανακτσίδη, την Ειρήνη Βουτσά και τον Δημήτρη Μακεδόνα. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού που στηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσε ότι με την επιλογή του να είναι υποψήφιος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη «δεν επιθυμεί τη δημόσια προβολή, αλλά στόχος του είναι να δουλέψει για το καλό του τόπου με κάθε τρόπο, ακόμη και εκμεταλλευόμενος τις προσβάσεις που έχει αποκτήσει από τα χρόνια της πορείας του, στα υπουργεία».   

Ορεστιάδα: Συνεδριάζει αύριο το δημοτικό συμβούλιο

Η έγκριση της νέας, μειωμένης τιμολογιακής πολιτικής που προτείνει η διοίκηση της ΔΕΥΑΟ περιλαμβάνεται στα 58 θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας στην αυριανή του συνεδρίαση, στις 6 το απόγευμα. Υπενθυμίζεται ότι τις μειώσεις έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν οι παρατάξεις της μειοψηφίας, ωστόσο στο σύνολό τους καταλογίζουν στη δημοτική αρχή «ξεκάθαρη προεκλογική σκοπιμότητα». Από τα υπόλοιπα θέματα ξεχωρίζει η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης για την αναβάθμιση και ανάδειξη των υποδομών των χερσαίων μεθοριακών σταθμών εισόδου στη χώρα.

Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου προς τον Πρωθυπουργό με αίτημα την εξόφλησή τους για εξετάσεις ασφαλισμένων από το 2011

Την εξόφλησή τους για τις εξετάσεις ασφαλισμένων στα ενταχθέντα στον ΕΟΠΥΥ ταμεία, ζητούν από τον Πρωθυπουργό οι γιατροί του Έβρου, με επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογός τους για το συγκεκριμένο θέμα. Όπως καταγγέλλουν, παρά την προσωπική δέσμευση του ίδιου του κ. Σαμαρά ότι θα τους καταβάλλονταν τα χρήματα που τους οφείλονται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013, ακόμη περιμένουν να πληρωθούν για εξετάσεις ασφαλισμένων των τριών τελευταίων μηνών του 2011. Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου ερωτά τον πρωθυπουργό εάν είναι αλήθεια πως στον προϋπολογισμό του 2014 δεν προβλέπεται σχετικό κονδύλιο και δηλώνει ότι αναμένει άμεσα την επιβεβλημένη παρέμβασή του κ. Σαμαρά, «ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά ο ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο δε θα κάνουν τα πάντα για να τον διαψεύσουν!».    
 
Υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Σαμοθράκης, Α. Βίτσας

«Με γνώμονα την αίσθηση του χρέους απέναντι στον τόπο μου και την εμπιστοσύνη που έδειξαν πολλοί συμπατριώτες μου, αναλαμβάνω μαζί με ικανούς και άξιους συνεργάτες τη δημιουργία ενός νέου συνδυασμού για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με την επωνυμία «Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης», αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού, Αθανάσιος Βίτσας, ανακοινώνοντας και τους πρώτους 15 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Ο κ. Βίτσας καλεί κάθε πολίτη να στηρίξει τον συνδυασμό, μέσα από τον οποίο, «χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν όλες σχεδόν οι τοπικές κοινωνικές ομάδες του νησιού, ώστε να ανταποκριθούμε καλύτερα στα πολλά και σημαντικά θέματα της καθημερινότητας και στους στόχους που προβάλλουν για την ανάπτυξη του τόπου μας»,  όπως σημειώνει ο επικεφαλής του συνδυασμού.

Αλεξανδρούπολη: Απεργιακή συγκέντρωση στις 9/4 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου

Απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, που συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική γενική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. «Η κυβέρνηση και η τρόικα προχωρούν μέσα από την ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου σε νέα βάρβαρη επίθεση κατά των εργαζομένων και του φτωχοποιημένου λαού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με την οποία το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους «να αντιδράσουν στα αντεργατικά μέτρα που καταργούν την ίδια τη ζωή» και να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης.  

Αλεξανδρούπολη: Κατασχέθηκαν 1.246 κιλά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση

Όστρακα υπολειπόμενων διαστάσεων του είδους «αχιβάδα», ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εντόπισαν και κατάσχεσαν εχθές το μεσημέρι οι λιμενικοί του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης Φερών σε φορτηγό που οδηγούσε ένας 37χρονος. Μαζί του συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, 67 και 68 ετών, που διαπιστώθηκε ότι συμμετείχαν στη μεταφορά του παράνομου φορτίου το οποίο προωθούνταν προς πώληση. Συγκεκριμένα, στο φορτηγό βρέθηκαν 62 σάκοι που περιείχαν 1.246 κιλά όστρακα, τα οποία κατασχέθηκαν, όπως και το φορτηγό.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07/04/2014 - 12:44