Συνελήφθη αρθρογράφος για αναδημοσίευση στο FB! Τον μήνυσε πρώην βουλευτής (και νομάρχης) του ΠΑΣΟΚ

Πανελλήνια αίσθηση προκαλεί η σημερινή σύλληψη, με την αυτόφωρη διαδικασία, του υπεύθυνου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου και αρθρογράφου Χρήστου Αθανάσουλα μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εναντίον του ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην νομάρχης Ηλείας Τάκης Δημητρουλόπουλος.

 

Αιτία η αναδημοσίευση στον λογαριασμό που διατηρεί ο κύριος Αθανάσουλας στο facebook του ακόλουθου παραπολιτικού σχολίου:

http://www.kalpes14.gr/kalpes14blog/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%B3%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF

 

Μετά από αυτό, ο πρώην βουλευτής και νομάρχης θεώρησε σκόπιμο να σύρει στα δικαστήρια τον υπεύθυνο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου, που επιμορφώνει αφιλοκερδώς εκατοντάδες παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία και η δίκη ορίστηκε για την Παρασκευή 11/4 στις 12:30.

 

Την έμπρακτη υποστήριξη τους στον Χρήστο Αθανάσουλα εξέφρασαν, δια της φυσικής τους παρουσίας, ενεργοί πολίτες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τον δημοσιογραφικό χώρο, στο πλευρό του βρέθηκαν και προσφέρθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας & του Hot Doc Μάκης Νοδάρος (μέλος της ΕΣΗΕΑ) και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Μαρινόπουλος (μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ).

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08/04/2014 - 19:56