ΕΤΙΤΑ: Αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση - Την επόμενη βδομάδα συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού

Χαιρετίζει με ανακοίνωση της η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) τη  μεγάλη διαδήλωση των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε και την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Πολιτισμού. Η ΕΤΙΤΑ ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν και ειδικότερα τους συναδέλφους της, της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε., της Ε.Τ.Ε.Ρ., της Ε.Φ.Ε. καθώς και τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που δίνουν πολύμηνο αγώνα απαιτώντας την επιστροφή στην εργασία τους. Η ΕΤΙΤΑ γνωστοποιεί ότι υπήρξε δέσμευση από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού  για συνάντηση  την επόμενη βδομάδα με τον υπουργό. Εν αναμονή αυτής της συνάντησης, ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι και την την τελική δικαίωση που θα είναι η επαναφορά για όλες τις ειδικότητες των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος.

Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. χαιρετίζει την μεγάλη διαδήλωση των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. η οποία κατέληξε έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού και μετασχηματίστηκε σε παράσταση διαμαρτυρίας, της ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.), της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε., ενώσεων του διασωματειακού και του μαχητικού συντονιστικού των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.

Κάτω από το Υπουργείο Πολιτισμού φωνάξαμε συνθήματα εναντίον της κατάργησης των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος των τεχνικών της τηλεόρασης και του κινηματόγραφου που πέρασε τελευταία στιγμή μέσα στο πολυνομοσχέδιο  παρ όλες τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου που είχαμε από ιθύνοντες του Υπουργείου Πολιτισμού.
Αυτό σημαίνει ότι στην ουσία καταργούν τα επαγγέλματά μας στο βωμό μιας λογικής κιμαδομηχανής και φτηνής εργασίας που αποτελεί χρόνιο αίτημα των καναλαρχών της διαπλοκής.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μας και οι υπόλοιποι πρόεδροι των ενώσεων συναντήσαμε τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού κύριο Καρακατσάνη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ραντεβού με τον Υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, μέσα στην επόμενη εβδομάδα τονίζοντας και ξεκαθαρίζοντάς μας ότι η κατάργηση των αδειών είναι αντίθετο της θέλησης  του Υπουργείου και ότι επισπεύδον Υπουργείο είναι το Οικονομικών.

Αναμένοντας μέσα στην επόμενη εβδομάδα τη συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποστείλουμε την αγωνιστικότητα μας μέχρι την τελική δικαίωση που θα είναι η επαναφορά για όλες τις ειδικότητες των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. της Ε.Τ.Ε.Ρ. της Ε.Φ.Ε. και βέβαια των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που δίνουν πολύμηνο αγώνα απαιτώντας την επιστροφή στην εργασία τους, που δείξανε εμπράκτως την αλληλεγγύη τους σήμερα στην Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10/04/2014 - 14:24