Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα θα έλθει αύριο ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας θα κάνει πολιτική ομιλία, στις 8.30 στο Πεντοφάναρο, ενώ στη 1.30 θα δώσει συνέντευξη τύπου.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΥ

Αύριο (Παρασκευή) θα γίνει η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων του συνδυασμού «Νέα Ριζοσπαστική Κίνηση», επικεφαλής του οποίου είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 11.00 το πρωί, στο χώρο του ΕΝ ΠΛΩ, στο Φαληράκι.

 

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο Γ.Γ. ΤΗΣ ΔΕΠΙΝ

Στην Κέρκυρα βρίσκεται σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Διδασκάλου.

Ο κ. Διδασκάλου έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με διευθυντές και παράγοντες των υπηρεσιών της Α. Δ., στο νησί, με στόχο τον προγραμματισμό των δράσεών τους, την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και την άμεση επίλυσή τους. 

Το απόγευμα ο κ. Διδασκάλου πρόκειται να συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και το Δήμαρχο της Κέρκυρας .

 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΠΥΡΟΥ

Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» , Σπύρος Σπύρου, παρουσίασε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, τα μέλη του συνδυασμού και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους για την Π.Ε. Κέρκυρας.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που έγιναν στην Κέρκυρα, κατά τη διάρκεια της θητείας του, περιέγραψε το δυσμενές οικονομικό κλίμα μέσα στο οποίο κλήθηκε να λειτουργήσει η Περιφερειακή Αρχή των Ιονίων Νήσων και κάλεσε τους πολίτες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη «Νέα Ιόνιο Πολιτεία».

 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΡΕΠΕΚΛΗ

Στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου «Corfu Mare» πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η παρουσίαση του συνδυασμού «Κέρκυρα Να Ζεις» από τον επικεφαλής Γιάννη Τρεπεκλή.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του, τονίζοντας ότι ο συνδυασμός του είναι συνδυασμός νίκης, που αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους ανθρώπους, από νέους και νέες, από αυτοδιοικητικά στελέχη και εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, από ανθρώπους που έχουν επιδείξει επιτυχίες στους τομείς της επιστήμης, του εθελοντισμού, του συνδικαλισμού, της παραγωγικής διαδικασίας.

 

ΝΕΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΛΟΥΔΗ

Ο Επικεφαλής της «Επτανησιακής Αναγέννησης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιώργος Καλούδης, ανακοίνωσε  το δεύτερο κύμα υποψηφίων Κέρκυρας, στο ψηφοδέλτιό του.

ο ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ για την Επτάνησο.

Πρόκειται για τους: Βασιλάκης Θεόδωρος: επιχειρηματίας, Γελάτσορας Σπύρος: ταξιτζής, πρώην Πρόεδρος Σωματείου Οδηγών Ταξί, Γερογιάννης Θρασύβουλος (Λάκης): Υπάλληλος ΟΤΕ, πρώην Γραμματέας Δημ. Συμβουλίου Κερκυραίων, Δεσύλλας Σπύρος: Συνταξιούχος, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, Θεοτόκης Σπύρος: Επαγγελματίας, πρώην ποδοσφαιριστής, Κακαρούγκας Τάσος: Συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων στην Κέρκυρα,

Κατέχης Χρήστος: Επαγγελματίας, πρώην Κοινοτικός Σύμβουλος Ερείκουσας, Πουλοπούλου Αλεξάνδρα: Επικοινωνιολόγος,

Προσαλέντη Στέλλα: Ξεναγός, πρώην Πρόεδρος (επί δεκαετία) του σωματείου Ξεναγών Ιονίων Νήσων και ΒΔ Ελλάδας

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΛΒΑΝΟΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ

Διήμερη επίσκεψη στα νησιά του Ιονίου πραγματοποιεί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής της Αριστερής Κίνησης Ιονίου Τάσος Σαλβάνος μαζί με τον απερχόμενο Περιφερειακό Σύμβουλο της Κίνησης κ. Σωτήρη Βλάχο.

Σήμερα θα επισκεφθούν τη Ζάκυνθο και αύριο την Κεφαλονιά. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει συναντήσεις με τοπικούς φορείς, συσκέψεις με πολιτιστικούς, οικονομικούς και τουριστικούς παράγοντες, παρουσία των υποψήφιων Αντιπεριφερειαρχών Ζακύνθου κυρίου Ανδρέα Κλαυδιανού και Κεφαλονιάς κυρίας Σοφίας Αράβου - Παπαδάτου. Ιδιαίτερα στην Κεφαλονιά θα επισκεφθούν το Ληξούρι, όπου θα ενημερωθούν για την πορεία της αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων καθώς και των υποδομών.

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

«Η δικαστική απόφαση, που καταδικάζει σε ποινές φυλάκισης από 21 έως 23 μήνες 24 χαλυβουργούς για τον 9μηνο απεργιακό τους αγώνα, είναι εμπνευσμένη από τον δόγμα «νόμος και τάξη» της συγκυβέρνησης, που - ως γνωστόν - εγκαινιάστηκε με την καταστολή της απεργίας των χαλυβουργών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. «Αυτή η απαράδεκτη απόφαση όχι μόνο δε μειώνει στο ελάχιστό αυτόν τον ηρωικό αγώνα, που έδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας και ζωής, αλλά επιβεβαιώνει ότι ο ταξικός αγώνας είναι αυτός που τρομάζει πραγματικά το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Καμία δικαστική απόφαση, κανένας αντεργατικός νόμος, κανένας κυβερνητικός αυταρχισμός δε μπορούν να εμποδίσουν την εργατική τάξη, το λαό, αν το αποφασίσουν, να βαδίσουν το δικό τους δρόμο και να επιβάλλουν τελικά το δίκιο τους».

 

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Το Σάββατό 12 Απριλίου, στις 11:30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Κέρκυρας τα χορωδιακά σύνολα της πόλης και της υπαίθρου του νησιού θα ψάλλουν τα κάλαντα του Λαζάρου.

 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΒΕΚ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Κέρκυρας.

Πρόεδρος εξελέγη ο Αντώνης Σάκκος, α’ αντιπρόεδρος ο Βασίλης Βασιλάκης, β’ αντιπρόεδρος ο Βασίλης Ρέντζιος, γεν. γραμματέας ο Κώστας Κιτσάκης, ταμίας ο Κώστας Ανδριώτης, ειδ. Γραμματέας ο Σπύρος Ραρής, έφορος ο Αντώνης Αρκούδης και υπεύθ. Τύπου ο Διονύσης Παπαδάτος

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ε.Σ.

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συγκεντρώνει τρόφιμα για συνανθρώπους μας ποτ τα έχουν ανάγκη ενόψει των γιορτών του Πάσχα.

Η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη και την Παρασκευή 10 και 11 Απριλίου, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 μετά το μεσημέρι, στην είσοδο της Λαϊκής Αγοράς και την Πίνια.

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Ο Εμπορικός Σύλλογος ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Εβδομάδα τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 8:30 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00, ενώ την Μεγάλη Παρασκευή από τις 10:00 μέχρι τις 19:00. Τέλος το Μεγάλο Σάββατο ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα από τις 8:30 έως τις 14:30.

 

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ

Η Διοικητική Επιτροπή της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας οργανώνει ομιλία του Ομ. Καθ. Συνταγματικού Δικαίου και τ. Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη, με θέμα: «Μεταπολιτευτική δημοκρατία: η εξαφάνιση της ηθικής από την πολυνομία, τη θεσμολαγνία και τη συνταγματολογία».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας στις 11 Απριλίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:30.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

Την Παρασκευή 11 Απριλίου, η Παιδική και Νεανική Χορωδία Κέρκυρας θα δώσουν συναυλία στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο 4ο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών

Επίσης, την Κυριακή των Βαΐων: το Εκκλησιαστικό Τμήμα της Χορωδίας θα δώσει την καθιερωμένη συναυλία με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος με την Φ.Ε ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο ώρα 8.30 μμ.

 

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΣΤΟΝ «ΕΠΤΑ»

«Δυο ώρες εκτός προγράμματος» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δώσει την Κυριακή των Βαΐων, στον ΕΠΤΑ, ο Γιάννης Κότσιρας.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10/04/2014 - 17:52