Η Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρίσκεται πλέον η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στον απόηχο της εξόδου της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, με στόχο να εκφράσει την υποστήριξή της προς την ελληνική κυβέρνηση.

Στις 3μμ έφτασαν στο Χίλτον Μέρκελ και Σαμαράς όπου είχαν συνάντηση με 20 νέους Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «οραματιζόμαστε μια Ελλάδα που στα επόμενα της βήματα, της ανάπτυξης, θα δείξει, αυτό που είναι το μεγάλο ζητούμενο: H εξωστρέφεια η καινοτομία και η έμφαση στην εμπορευτικότητα των αγαθών και των υπηρεσιών της».
 
Όπως ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε 20 νέους Γερμανούς και Έλληνες επιχειρηματίες,  «η νέα αυτή η Ελλάδα χρειάζεται πρόσωπα με νέες ιδέες», ενώ τόνισε πως έχει γίνει μεγαλη εργασία, με τεράστιες θυσίες για να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα παράγει.

Η Άγκελα Μέρκελ ξεκίνησε την ομιλία της αναφέροντας ότι «ήρθα σήμερα εδώ για να μάθω κάποια πράγματα από εσάς. Να ακούσω τις ανησυχίες σας, την πρόοδό σας. Ήθελα να ρίξω μία ματιά στο μέλλον, να μιλήσω με νέους ανθρώπους και να μάθω τα προβλήματα, τις ανησυχίες σας».
 
Η Γερμανίδα Καγκελάριος σημείωσε ότι «προέρχομαι από μία περιφέρεια που δυσκολεύθηκε λόγω της ένωσης των δύο Γερμανιών. Έχω μία απόλυτη εικόνα του βάρους και της επιβάρυνσης που αντιμετωπίζουν πολύ από εσάς. Τώρα, όμως, όταν κοιτώ τους νέους ανθρώπους, σε ολόκληρη τη Γερμανία, βλέπω ότι έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα. Αυτό θα συμβεί και στην Ελλάδα».
 
Τέλος προχώρησε σε... «αστειάκια», λέγοντας ότι «δεν ξέρω εάν οι φίλοι σας θα σας δεχθούν ανάμεσά τους, επειδή συναντηθήκατε με την καγκελάριο. Πείτε τους ότι συζητήσαμε. Πείτε μου τις απόψεις σας και τους προβληματισμούς σας. Έχουμε ελευθερία»

Στο φόρουμ των «καινοτόμων επιχειρηματιών» στο οποίο βρέθηκαν Μέρκελ και Σαμαράς, συμμετείχαν οι: Κωνσταντίνος Καζάνης (Ιntale), Θωμάς Δούζης (Εrgon products), Θάνος Κοσμίδης (care across), Ελένη Σταγκουράκη (Daad), Γιώργος Γάτος (Incrediblue), Γιώργος Μπάλας (Arura Foods), Γιώργος Γιαννούλης (Daad), Αλέκανδρος Μέλης (sponsor Boat), Χρήστος Χατζηαποστολάκης (Captainwise), Στέλιος Μπολάνος (Planetek Hellas), Θάνος Παπαγεωργίου (Truck Bird), Ανδρέας Φατούρος (Clio muse), Γιάννης Δοξαράς (Warply), Βασίλης Νικολόπουλος (Intelen), Άνθια βλασσοπούλου (Athens Insiders), Νικόλαος Νάνας (Noowit), Δημήτρης Μέμος (Marine traffic), Γεώργιος Μονοηιούδης (Daad), Αγγελική Παπαγιαννοπούλου (Offerial), Γιάννης Παπαδάκης (Pollfish), Μυρτώ Προβιδά (Daad), Κώστας Μαυροσκότης (Food Wealth), Βασίλης Στοίδης (7Layers), Νίκος Μωραιτάκης (Workable), Κωνσταντίνος Μαραγκός (S&M).
Στο φόρουμ των εκπροσώπων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θεσμικών φορέων θα συμμετάσχουν οι: Μιχάλης Ευμορφίδης (Cocomat), Βασίλειος Κάτσος (Pharmathen), Γιώργος Κοτσογιαννόπουλος (Helia), Άρης Κεφαλογιάννης (Gaia), θανάσιος Συριανός (Αταλάντη SA), Αλεξάνδρα Χαζάπη Αττική (M Culturing Co), Ιωάννης Κάπρας (Robert Bosch SA), Έλενα Καλλόνα (Jungheinrich Hellas Ltd), Μάρκος Βερέμης (Upstream), Ιωάννα Παπαδοπούλου (Papadopoulou SA), Γιάννης Ρέτσος (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), Αθανάσιος Σαββάκης (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας) Βασίλειος Κορκίδης, (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου).


 

Από τις 16:20, θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ στις 17:30 η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

Απροσπέλαστο θα είναι το κέντρο λόγω Μέρκελ καθώς η αστυνομία εξέδωσε και πάλι απαγορευτικό στις υπαίθριες συγκεντρώσεις και τις πορείες. Στις 13:30 «κατέβασαν ρολά» οι σταθμοί Ευαγγελισμός, Κατεχάκη και Μέγαρο Μουσικής ενώ λίγες ώρες αργότερα, στις 18:00 θα κλείσουν το Σύνταγμα και η Ακρόπολη. Συλλαλητήριο «υποδοχής» στην Άνγκελα Μέρκελ διοργανώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ στις 17:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι «κόκκινες ζώνες» της πόλης λόγω της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ.

Συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ζητούν τα μέλη της επιτροπής γερμανικών αποζημιώσεων της Βουλής προκειμένου να της θέσουν όλες τις εκκρεμείς απαιτήσεις με την άφιξή της στην Αθήνα. 
Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που έλαβαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, αναμένεται να στείλουν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη με την οποία θα του ζητούν μεσολάβηση ώστε να συναντηθούν με την κ. Μέρκελ. 
Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε από τις Βρυξέλλες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει και για ιστορικούς λόγους το ανεκπλήρωτο χρέος εκ μέρους της Γερμανίας, δηλαδή το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις.
 

Ανακοίνωση - διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό της από το forum των θεσμικών εκπροσώπων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών, στο οποίο θα συμμετάσχει η καγκελάριος Μέρκελ και ο Πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς, εξέδωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ).

Στην ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει ως απαράδεκτο τον αποκλεισμό της, τονίζοντας ότι εκπροσωπεί 600.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία «προφανώς οι κυβερνητικοί διοργανωτές ενοχλημένοι από τις παρεμβάσεις της ΓΣΕΒΕΕ δεν ήθελαν να δοθεί η πραγματική εικόνα των επιπτώσεων που έχει η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική – με τις ευλογίες της κ. Μέρκελ - της ασφυκτικής λιτότητας η οποία έχει οδηγήσει σε κλείσιμο 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 1 στις 2 στο πρόθυρα της εξαφάνισης. Και φυσικά οι κυβερνητικοί διοργανωτές δεν ήθελαν να ακουστούν στο forum οι αναπτυξιακές προτάσεις που έχει καταθέσει η ΓΣΕΒΕΕ τεκμηριωμένες μάλιστα με μελέτες του Ινστιτούτου των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ)».

Πηγές: news247.gr, topontiki.gr, η Ναυτεμπορική
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11/04/2014 - 17:30