Κοινές δηλώσεις Σαμαρά-Μέρκελ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε στο Μέγαρο Μαξίμου η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Με τις θυσίες του ελληνικού λαού και την αλληλεγγύη των εταίρων μας είμαστε πια σε εντολώς διαφορετική μοίρα», είπε ο πρωθυπουργός, στις κοινές του δηλώσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο, αμέσως μετά.

Η Ελλάδα τα κατάφερε, είναι μια καινούργια μέρα σήμερα, σημείωσε, προσθέτοντας πως η χώρα μπαίνει στην ανάκαμψη.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα, το κοινωνικό μέρισμα και την έξοδο στις αγορές, τονίζοντας πως όλα αυτά οφείλονται «στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού».

Επανέλαβε όμως πως οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν, οι μεταρρυθμίσεις θα ολοκληρωθούν.

Τα πράγματα πάνε καλύτερα, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, παραθέτοντας ως επιβεβαίωση το ότι «οι αγορές ψήφισαν Ελλάδα». Το θέμα είναι να μην χάσεις το στόχο, να αποκτήσεις ως οικονομία ανταγωνιστικότητα και ως λαός αυτοπεποίθηση, είπε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόοδο της Ελλάδας η οποία όπως είπε είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντική την έξοδο στις αγορές.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε με αφορμή την επίσκεψη η γερμανική καγκελαρία σημειώνεται ότι υπάρχει «στήριξη για τη μεταρρυθμιστική πορεία», και ότι η «η καγκελάριος ταξίδεψε στην Αθήνα για να ενισχύσει την κυβέρνηση στην πορεία εξυγίανσης (που ακολουθεί), διότι η Ελλάδα στο μεταξύ επέστρεψε επιτυχώς στις χρηματαγορές».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11/04/2014 - 19:42