Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο

Mε 66 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο στις 3 μετά το μεσημέρι, στο «Αποστολοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι δυο επερωτήσεις των περιφερειακών συμβούλων Νίκου Γόντικα και Βαγγέλη Γούργαρη, με θέματα: «Προκλητική ασυδοσία των καπιταλιστών στον τουρισμό στην Πελοπόννησο» και «Για την επικείμενη καταστροφική δραστηριότητα στην Ελαία Τριφυλίας». Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης θα ενημερώσει το Σώμα για την θετική ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της φτώχιας. Θα συζητηθούν επίσης μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εκτέλεση έργων και την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας και άλλα θέματα.

 

Υποψήφιους συμβούλους παρουσιάζει ο Οδυσσέας Βουδούρης

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης. Η συνέντευξη θα δοθεί στο εκλογικό κέντρο της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» στην Καλαμάτα (Αριστομένους 53, στην κεντρική πλατεία). Ο κ. Βουδούρης αναμένεται να ανακοινώσει τα ονόματα του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη και των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της Μεσσηνίας, που θα συμμετέχουν στο συνδυασμό του.

Με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα, η «Πελοπόννησος Πρώτα» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Οι τεχνητές αναπνοές δεν είναι ικανές να σώσουν το κυβερνητικό σχήμα που βρίσκεται σε εγκεφαλική νέκρωση. Μόλις χθες (σ.σ. την Πέμπτη) η κυβέρνηση ξεκίνησε την πιο δαπανηρή προεκλογική εκστρατεία από συστάσεως του ελληνικού κράτους για να ξεπεραστεί το “Μπαλτάκος gate”: το προεκλογικό τέχνασμα της άτακτης “εξόδου στις αγορές” με επιτόκιο δανεισμού 5%, υπονομεύοντας το βασικό μέτρο επίλυσης της δανειακής κρίσης, που είναι η αναδιάρθρωση του χρέους. Σήμερα (σ.σ. προχθές) ανοίγει την προεκλογική αυλαία στην Αθήνα η Καγκελάριος Μέρκελ, η οποία καταφτάνει με επείγουσα αποστολή να στηρίξει, για άλλη μια φορά, στα πρόσωπα των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, την κυβέρνησή της εν Ελλάδι, προσπαθώντας να περισώσει το καταρρέον σύστημα που εφαρμόζει κατά γράμμα τη γερμανοκεντρική πολιτική της στη χώρα μας».

 

Υποψήφιοι σύμβουλοι με την «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας»

Τα ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της παράταξής του («Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας»), θα παρουσιάσει αύριο ο υποψήφιος δήμαρχος Θόδωρος Μπρεδήμας. Η παρουσίαση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Rex»

 

«Πρωτοβουλία Ανάπτυξης» στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Τις αρχές και τους στόχους της παράταξής του - «Ενωτική Συσπείρωση, Πρωτοβουλία Ανάπτυξης» - θα παρουσιάσει σήμερα στις 7:30 το βράδυ, ο υποψήφιος δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Νίκος Καραμπάτσος. Η εκδήλωση θα γίνει στο κέντρο «Μηδέν» και στη διάρκειά της ο κ. Καραμπάτσος θα ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του στις εκλογές του Μαΐου.

 

Η νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Πελοπόννησο

Ολοκληρώνονται οι αλλαγές και οι τοποθετήσεις αξιωματικών στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Πελοπόννησο, μετά τις πρόσφατες κρίσεις. Νέος γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής ανέλαβε ο υποστράτηγος Βασίλης Γεωργακόπουλος. Με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας περιφερειακός διευθυντής Ασφαλείας Πελοποννήσου τοποθετείται ο μέχρι πρότινος αστυνομικός διευθυντής Ακαρνανίας ταξίαρχος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ενώ ο ταξίαρχος Ηλίας Μητσέας παραμένει στη Λακωνία ως αστυνομικός διευθυντής τάξης. Βοηθός περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Πελοποννήσου τοποθετείται η ταξίαρχος Κωνσταντίνα Κορώνη που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

 

Στον εισαγγελέα για καλλιέργεια χασίς

Δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσε σε γλάστρες στο σπίτι του στην περιοχή «Μπουρνιά» της Καλαμάτας, ένας 60χρονος που συνελήφθη από την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν βρήκαν επίσης στο σπίτι του σπόρους κάνναβης βάρους 5,5 γραμμαρίων, ένα κυνηγητικό όπλο και 15 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

 

Δώδεκα συλλήψεις σε Αργολίδα και Μεσσηνία

Ελέγχους στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Μεσσηνίας, πραγματοποίησε η Αστυνομία. Κατά τη διάρκειά της επιχείρησης και στους δύο νομούς, έγιναν έλεγχοι σε 342 άτομα, εκ των οποίων 218 ημεδαποί και 124 αλλοδαποί, καθώς και σε 265 οχήματα. Προσήχθησαν 67 άτομα, από τα οποία 45 ημεδαποί και 22 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 12. Τα άτομα που συνελήφθησαν, στη Μεσσηνία είναι δύο αλλοδαποί για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και δύο αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα. Κατά την επιχείρηση βεβαιώθηκαν συνολικά 96 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 5 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 1 παράβαση για υπαίθρια διαφήμιση, καθώς και 1 παράβαση για παράνομο εμπόριο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους εισαγγελείς

 

Τελευταία παράσταση από τη «Θεατρική Διαδρομή»

Την τελευταία παράσταση θα δώσει σήμερα στις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η «Θεατρική Διαδρομή», με το έργο του Πέτερ Βάις «Η καταδίωξη και η δολοφονία του Ζαν Πολ Μαρά». Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Κώστας Χαλκιάς και τους ρόλους ερμηνεύουν ερασιτέχνες ηθοποιοί.

 

«Art Music Festival» στην Καλαμάτα

To 1o Art Music Festival πραγματοποιείται σήμερα στην πλατεία Αμφείας, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το βράδυ το πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους όπως, αφήγηση παραμυθιών, ζογκλέρ, εργαστήρια, έκθεση χειροτεχνιών, πρωταθλήματα πινγκ πονγκ, darts, ποδοσφαιράκι, προβολή ταινίας από το Καλλιτεχνικό Στέκι, zumba, paintball, tattoing, μαγείρεμα “on the street”. Θα ακολουθήσει μουσική από συγκροτήματα.

 

Έκθεση έργων του Α. Τάσσου στη Μεσσήνη

Έκθεση χαρακτικής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου χαράκτη Α. Τάσσου (Τάσσου Αλεβίζου) διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και το Μουσείο Χαρακτικής “Τάκη Κατσουλίδη”. Ο μεγάλος καλλιτέχνης είχε γεννηθεί στη Λευκοχώρα (Χάστεμι) Μεσσηνίας.

Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 19 Μαΐου. (Δευτέρα έως Παρασκευή 10 το πρωί έως 2 μετά το μεσημέρι και 6 έως 8 το βράδυ, Σάββατο και Κυριακή 10 το πρωί μέχρι 2 μετά το μεσημέρι. Τρίτη κλειστά).

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τον Παναργειακό υποδέχεται η Καλαμάτα

Τον Παναργειακό θα υποδεχθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας.

 

Με τον Ατρόμητο Αχαΐας ο Μεσσηνιακός

Τον Ατρόμητο Αχαΐας θα αντιμετωπίσει σήμερα στην Πάτρα ο Μεσσηνιακός.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54