© AFP / Alexey Kravtsov

Σε εξέλιξη η επιχείρηση του ουκρανικού στρατού στην Ανατολική Ουκρανία

Μετά την ανακοίνωση της σταδιακής έναρξης της επιχείρησης κατά των ένοπλων φιλορώσων από τον υπηρεσιακό πρόεδρο της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε την επιχείρηση κατά των αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας.

 

Δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί έξω από την πόλη Κραματόρσκ, ενώ ακτιβιστές κάνουν λόγο για τραυματίες. Επιχείρηση έχει ξεκινήσει και στο Σλαβιάνσκ, όπου βρίσκονται τουλάχιστον 14 τεθωρακισμένα οχήματα με ουκρανικές σημαίες, ένα ελικόπτερο καθώς και στρατιωτικά φορτηγά.

Ο κ. Τουρτσίνοφ επέμενε ότι η επιχείρηση είχει ήδη αρχίσει στην περιοχή του ανατολικού Ντονέτσκ, μολονότι η εξέλιξή της, όπως είπε, θα είναι σταδιακή και «προσεκτική».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ εμφανίστηκε απαισιόδοξος μετά τον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων την Κυριακή σε συγκρούσεις στο Σλαβιάνσκ, με τις δυνάμεις του Κιέβου να μην επιτυγχάνουν να ανακαταλάβουν τον έλεγχο της περιοχής.

Ρωσόφιλοι αυτονομιστές έχουν καταλάβει κτήρια σε τουλάχιστον 10 πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας.

«Για μία ακόμη φορά χύθηκε αίμα στην Ουκρανία. Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του εμφυλίου πολέμου», σημείωσε ο κ. Μεντβέντεφ.

 

Πηγές: Real.gr, Η Ναυτεμπορική, RT.com
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15/04/2014 - 17:53