Ζητείται άρση ασυλίας του Ματθαιόπουλου για αρπαγή τσάντας

Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος διαβιβάζεται στη Βουλή δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, για να κριθεί η άρση ή όχι της ασυλίας του, προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της ληστείας. Η υπόθεση αφορά την αρπαγή τσάντας και την επίθεση εναντίον ενός πολίτη, ο οποίος τόλμησε να υπερασπιστεί αλλοδαπό τον οποίο παρενοχλούσε ομάδα ατόμων μεταξύ αυτών ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο ανήλικος τότε Αλέξανδρος Κασιδιάρης, αδελφός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κ. Ματθαιόπουλος  έχει παραπεμφθεί να δικαστεί  στις 30 Απριλίου 2014 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για ληστεία από κοινού αφού αρχικά  η δίκη αρχικά είχε προσδιοριστεί να διεξαχθεί το 2013, αλλά αναβλήθηκε λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του κ. Ματθαιόπουλου, προκειμένου να ζητηθεί η άρσης της ασυλίας του. Γι αυτό άλλωστε και το αίτημα του Αρείου Πάγου έχει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Η υπόθεση φέρεται να εκτυλίχθηκε τον Αύγουστο του 2005 στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής  μαζί με ένα πρόσωπο γνωστό στη δικαιοσύνη και άλλα άγνωστα άτομα φέρονται να απέσπασαν  την τσάντα ενός Έλληνα πολίτη  .

 Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής  μαζί με ένα πρόσωπο γνωστό στη δικαιοσύνη και άλλα άγνωστα άτομα κατηγορούνται ότι  πλησίασαν τον Έλληνα πολίτη (ο οποίος προηγουμένως είχε αντιδράσει καθώς η ομάδα του κ. Ματθαιόπουλου φέρεται να παρενοχλούσε προκλητικά αλλοδαπό), τον περικύκλωσαν, τον έριξαν κάτω, τον κλώτσησαν στο κεφάλι και στο σώμα. Ένας από την ομάδα, έσπασε ένα μπουκάλι μπύρας δίπλα στο πρόσωπο του ενόσω ήταν πεσμένος κάτω, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δάκτυλο του αριστερού χεριού.

Στη συνέχεια του αφαίρεσαν το τσαντάκι με τα προσωπικά του αντικείμενα. Σύμφωνα με την δικογραφία, παρών ήταν και ο ανήλικος τότε Αλέξανδρος Κασιδιάρης, αδελφός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος όμως  απαλλάχθηκε με σχετικό βούλευμα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15/04/2014 - 22:27