Ρουκετόπολεμος στο Βροντάδο - όλα έτοιμα - οδηγίες για τους επισκέπτες

Για άλλη μια φορά ένα εντυπωσιακό θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι και όσες βρεθούν το Πάσχα στη συγκεκριμένη περιοχή της Χίου.

  Όλα είναι έτοιμα από πλευράς Δήμου για τη διεξαγωγή του εθίμου του ρουκετοπόλεμου, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο Βροντάδο της Χίου.
Τα πλέγματα ασφαλείας, παρά τη μείωση των κονδυλιών, έχουν τοποθετηθεί σε ακόμα περισσότερα σπίτια, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες ζημιών και ατυχημάτων.(VIDEO)
Παράλληλα  έχει οργανωθεί καλύτερα το δίκτυο μεταφοράς επισκεπτών στον Άγιο Μακάριο του Αίπους για την καλύτερη παρακολούθηση του ιδιότυπου αυτού πολέμου μεταξύ των αντικρινών ενοριών της Παναγιάς Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου στο Βροντάδο.


Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Βροντάδου, ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Νίκος Νύκτας αναφέρθηκε στις προετοιμασίες που έχουν γίνει και στην ανάγκη τήρησης των μέτρων ασφαλείας.

Το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Βροντάδου (και πρώην αντιδήμαρχος) Δέσποινα Βλυσίδου σημείωσε ότι πρέπει να προσέχουν και αυτοί που ρίχνουν «αδέσποτες ρουκέτες», για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα.

Ο πρώην Δήμαρχος Ομηρούπολης και ασχολούμενος με την τοπική λαογραφία Αριστείδης Ζαννίκος σημείωσε ότι το έθιμο έχει γνωρίσει μια μεγάλη έκρηξη εξαιτίας της διεθνούς πλέον προβολής, αλλά χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και μείωση του αριθμού των ρουκετών.

Αυτό θα διαπιστωθεί το βράδυ της Ανάστασης, κατά πόσο πράγματι φέτος τα συνεργεία των ρουκετατζήδων που κάνουν τις τελευταίες τους προετοιμασίες έχουν μειώσει σημαντικά, λόγω και της οικονομικής κρίσης, τον αριθμό των ρουκετών που πέρυσι υπολογίζεται ότι ξεπέρασε κατά πολύ τις 100.000!

Η αύξηση της τουριστικής κινησης από Τουρκία οδήγησε το Δήμο να εκδώσει το σχετικό φυλλάδιο και στα τουρκικά. Ενώ για τους επισκέπτες του νησιού, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα με τη συνεργασία της μπάντας της 96 ΑΔΤΕ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Βροντάδο (στο λιμανάκι στο Γούβι) όπου μάλιστα θα έχουν την ευκαιρία να ρίξουν και οι ίδιοι ρουκέτα (με κατεύθυνση προς τη θάλασσα).

Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και χωρίς προβλήματα.

Αναδημοσίευση από: www.chiosnews.com

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54