"Γιατί δεν κάνατε μέχρι σήμερα αυτά που τώρα υπόσχεστε;"

Ανοιχτή επιστολή προς τους υποψηφίους, από τους νοτιοροδίτες για τα προβλήματα της υγείας.

 

Ανασημοσίευση από την εφημερίδα "Πρόοδος Δωδεκανήσου"

Σειρά ερωτημάτων προς τους υποψήφιους α’ και β΄βαθμού θέτουν με ανοικτή επιστολή τους οι κάτοικοι της νότιας Ρόδου μέσω της επιτροπής λαϊκής συνέλευσης. Μεταξύ άλλων στην επιστολή τίθεται το ερώτημα, για ποιο λόγο αυτά που υπόσχονται οι υποψήφιοι του α΄και β΄βαθμού αυτοδιοίκησης, δεν φρόντισαν να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους από τις θέσεις τις οποίες υπηρετούσαν μέχρι σήμερα.

Η επιστολή:



«Αφού, λοιπόν, όλοι συμφωνούν, ότι η υγεία αποτελεί ύψιστο αγαθό και δικαίωμα κάθε πολίτη, ευρωπαϊκές λύσεις δίνουν, στα θέματα υγείας, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι για το δήμο της Ρόδου, μέσα από τα προγράμματά τους.

Έτσι,

Θα δημιουργήσουν Δημοτικά δίκτυα πρωτοβάθμιας φροντίδας για να καλύψουν τα κενά στις δομές της δημόσιας υγείας.

Θα κάνουν προσλήψεις δημοτικών ιατρών, που θα χρησιμοποιούν τις υποδομές του δημόσιου συστήματος υγείας.

Θα δημιουργήσουν δημοτικά ιατρεία με ειδικότητες γενικής ιατρικής, παιδιάτρων, καρδιολόγων.

Θα επεκτείνουν τα δημοτικά ιατρεία, σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας, με προγράμματα προληπτικών και προσυπτωματικών ελέγχων και πολλά άλλα.

Και διερωτώμεθα, κύριοι, υποψήφιοι,


Αν όλα τα παραπάνω που υπόσχεστε, είναι εφικτό να γίνουν, γιατί δεν έγιναν μέχρι σήμερα, αφού, όλοι σας ήσασταν ενεργά μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού και μπορούσατε να τα προωθήσετε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι;

Δεν αντιληφθήκατε, στα τόσα χρόνια που υπηρετείτε το δημόσιο βίο μας, ότι η υγεία, και όχι μόνον, έχουν φτάσει σε τραγικά επίπεδα; Αν ναι, τι κάνατε μέχρι σήμερα; Υπήρξε πρόταση στο Δημοτικό συμβούλιο για την λύση του προβλήματος μέσα από τις αναπτυξιακές εταιρείες γιατί δεν την υλοποιήσατε;

Ποιοι μας κοροϊδεύουν; Αυτοί που μας δήλωσαν ότι ο Δήμος και η Περιφέρεια είναι αναρμόδιοι, για τα θέματα υγείας και μας παρέπεμψαν στο υπουργείο Υγείας και στην Δ.Υ.Πε , ή εσείς με τα προγράμματά σας;

Σταματήστε να μας εμπαίζετε, κύριοι, υποψήφιοι, γιατί κι εσείς, όπως κι εμείς, γνωρίζετε πολύ καλά ότι, το θέμα της Υγείας, είναι καθαρά πολιτικό θέμα και οι συνεχείς τάσεις ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της, είναι ήδη προκαθορισμένες, από τις πολιτικές που στηρίζετε και θα ξαναστηρίξετε, όταν και εάν εκλεγείτε.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, τα μνημόνια στο χώρο της Υγείας αφήνουν πίσω τους καμένη γη. Οι δαπάνες, γι’ αυτήν, υπέστησαν στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια,

τεράστια μείωση και τα αποτελέσματα είναι εμφανή και στο νησί μας. Στα Πρωτοβάθμια Κέντρα Υγείας, το προσωπικό είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις ακόμα και στα Περιφερειακά Ιατρεία, που παρουσιάζουν εποχικότητα, λόγω του τουρισμού. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις γιατρών και παραϊατρικού προσωπικού.

Δομές και Νοσοκομεία καταργούνται, συγχωνεύονται και υπολειτουργούν. Όλα αυτά κύριοι, είμαστε σίγουροι ότι τα βλέπετε, και αν δε θέσετε, σαν πολιτική προτεραιότητά σας, τις ανάγκες της κοινωνίας μας και την επιβίωση του λαού μας, σε λίγο καιρό θα υπάρχουν μόνο συντρίμμια.

Συντρίμμια, που αφήνουν πίσω τους αυτοί που μας κυβερνούν καταργώντας το Κράτος Δικαίου και την ουσιαστική λειτουργίας της Δημοκρατίας και καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Αν δεν αμφισβητήσετε, αν δεν παλέψετε για να σταματήσουν οι πειραματισμοί του κάθε Άδωνη, ότι και να υπόσχεστε, θα μείνουν υποσχέσεις και για άλλη μια φορά, οι ψηφοφόροι, θα παραπλανηθούν.

Ενημερωθήκαμε πως το Υπουργείο υγείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Δήμο Ρόδου, για την άμεση λύση του προβλήματος έκαναν μεγάλη προμήθεια ρολογιών και θα τα τοποθετήσουν σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Περιφερειακά ιατρεία γιατί ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός!».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21/04/2014 - 17:08