Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας-Καρδίτσα

Καρδίτσα 24 Απριλίου
 
 
Προετοιμασία για την Εργατική Πρωτομαγιά
 
Την ερχόμενη εβδομάδα  πρωτοβάθμια σωματεία και σύλλογοι, που ανήκουν στο εργατικό κέντρο και την ΑΔΕΔΥ, θα συντονίσουν τη δράση τους με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία της απεργιακής εκδήλωσης της Πρωτομαγιάς, όπως αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο του εργατικού κέντρου στη συνεδρίασή του. Να σημειωθεί ότι το ΠΑΜΕ θα τιμήσει την πρωτομαγιά με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 10.30 το πρωί.
 
Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Καρδίτσας
 
Τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι του Καλλίθηρου (Σέκλιζα) έγιναν μάρτυρες μιας ρατσιστικής και φασιστικής επίθεσης από άτομα που φορούσαν διακριτικά μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Καρδίτσας, πέρα από το γεγονός ότι φέρθηκαν με ρατσιστικό τρόπο απέναντι σε κατοίκους του χωριού, είχαν το θράσος να αμαυρώσουν με ναζιστικά σύμβολα το δημοτικό σχολείο του χωριού. «Ένα σχολείο που μέσα του η συμμορία του Βουρλάκη είχε κλείσει τους άντρες της Σέκλιζας το 1945 και πέταξε χειροβομβίδα, σκοτώνοντας τον Βαγγέλη Καλυβιώτη και τραυματίζοντας 17 συγχωριανούς μας», αναφέρει η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, καταδικάζοντας το γεγονός.
 
Επισκέψεις υποψήφιων ευρωβουλευτών στην Καρδίτσα
 
Με το δήμαρχο Καρδίτσας κ. Παπαλό θα συναντηθεί στη 1 το μεσημέρι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Χρήστος Ζώης, Αντιπρόεδρος της ΈΝΩΣΗΣ για την Πατρίδα και το Λαό. Στη 1.30 το μεσημέρι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά» κ. Ευθύμιος Καρδαράς θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Κιέριον. Εν τω μεταξύ στην Καρδίτσα βρέθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Λιούτας, ο οποίος συναντήθηκε με υποψήφιους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και με κατοίκους του Μουζακίου και των Σοφάδων. 
 
Φιλανθρωπικός αγώνας καλαθοσφαίρισης
 
Φιλανθρωπικός αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ βετεράνων διεθνών και βετεράνων Καρδίτσας θα γίνει σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Στόχος της προσπάθειας είναι να συγκεντρωθούν βασικά είδη διατροφής και να δοθούν σε άπορες οικογένειες της Καρδίτσας. Στις 12 σήμερα το μεσημέρι οι παίκτες της ομάδας των παλαίμαχων Ελλάδας θα βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο, όπου θα συναντηθούν με τα παιδιά των Ακαδημιών των ομάδων μπάσκετ της πόλης.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24/04/2014 - 10:01