Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

 

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων  24/4/2014
 
 
Στους 88,2 στα fm και στο era-ioannina.weebly.com
 
Την άμεση αποπληρωμή των εφημεριών, με μισθοδοτικές καταστάσεις τον επόμενο μήνα, και με τη διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων, σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκπονεί η Διοίκηση των νοσοκομείων, απαιτεί από την κυβέρνηση η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου. Η ΕΙΝΗ: ζητά1. Να πληρώνονται οι εφημερίες με μισθοδοτικές καταστάσεις τον επόμενο μήνα, και με τη διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων, σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκπονεί η Διοίκηση του νοσοκομείου.2. Αποτελεσματικά και ποιοτικά προγράμματα εφημεριών, ασφαλή για τους ασθενείς και τους γιατρούς, με βάση την γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου των νοσοκομείων. 3. Προσλήψεις γιατρών και υπόλοιπου προσωπικού στα νοσοκομεία ώστε οι εφημερίες να είναι ανθρώπινες με 5θήμερο, 6ωρο, 1 εφημερία την εβδομάδα». Και καταλήγει: «Τα λεφτά υπάρχουν. Είναι τα δανεικά και αγύριστα των τραπεζών, των τοκογλύφων των αγορών, των διαγραμμένων χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τα δημόσια νοσοκομεία, των κάθε λογής επιτροπών του Υπουργείου (task force, κ.α.) που λυμαίνονται τα χρήματα των εργαζομένων της χώρας μας».
 
Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Το Σχιστολιθικό Φυσικό Αέριο (Shale Gas) αποτελεί ενεργειακή διέξοδο;» οργανώνεται την Παρασκευή 25 Απριλίου, στις 5.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Olympic. Ομιλητές θα είναι ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, ο Πρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου Τάσος Κρομμύδας και ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Γιάννενα - Πολίτες για την Ανατροπή» Μίλτος Μπούκας. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης η ελεύθερη ΕΡΑ Ιωαννίνων.
 
Επίσκεψη σε Νομούς της Ηπείρου αύριο και το Σάββατο θα πραγματοποιήσει ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νότης Μαριάς. Ο κ. Μαριάς αύριο στις 5.30 το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα Γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων , ενώ στις 7.30 το απόγευμα θα συναντηθεί με Σωματεία και Συλλόγους των Ιωαννίνων. Το Σάββατο ο κ. Μαριάς θα περιοδεύσει σε Άρτα και Πρέβεζα.
 
Το βιβλίο «Τρεις δράκοι, μα τι δράκοι» της Μαίρης Πίσσια παρουσιάζεται αύριο στις 6.30 το απόγευμα στο Θεατρικό Εργαστήρι Έκφραση στην οδό Κουντουριώτη 54. Την παρουσίασης διοργανώνει το βιβλιοπωλείο Οσελότος. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες για παιδιά όπως θέατρο από την ομάδα Έκφραση, τραγούδι και ζωγραφική. Την εκδήλωση στηρίζει η ΕΡΑ Ιωαννίνων.
 
Την Βέροια θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα σε δύο φιλικές αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν αύριο στις 5.30 το απόγευμα στο Πανηπειρωτικό Στάδιο στην Ανατολή και την Τετάρτη, 30 Απριλίου στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας. Σήμερα το απόγευμα επιστρέφουν στις προπονήσεις το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, μετά την άδεια που τους δόθηκε για τις μέρες του Πάσχα. Οι προπονήσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Μαΐου, και στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές τους διακοπές.
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24/04/2014 - 12:01