Το #myNYPD εξελίχθηκε σε διεθνή εκστρατεία κατά της αστυνομικής βίας

Η αστυνομία της Νέα Υόρκη είχε την ιδέα να δημιουργήσει το hashtag #myNYPD, ώστε να μπορούν οι πολίτες να δημοσιεύουν φωτογραφίες με τα ηρωικά κατορθώματα των αστυνομικών, στοχεύοντας στη βελτίωση της επικοινωνίας της με τους πολίτες. Το αποτέλεσμα ήταν το hashtag να χρησιμοποιηθεί από τους χρήστες για να αναρτήσουν φωτογραφίες που παρουσίαζαν περιστατικά χρήσης υπερβολικής βίας από τη μεριά των αρχών, σε βάρος πολιτών.

Το θέμα πήρε διαστάσεις, αφού μέσα σε λίγες ώρες χιλιάδες ήταν οι χρήστες του διαδικτύου που ανέβασαν ή κοινοποίησαν κάποιες ήδη δημοσιευμένες φωτογραφίες, οι οποίες απεικόνιζαν την κακομεταχείριση των πολιτών και των εργαζομένων από αστυνομικούς και τα hashtags #myNYPD #myELAS #myLAPD #MiPolicia #MiPoliciaMexicana #DankePolizei πήραν φωτιά.

Οι χρήστες του ελληνικού twitter, όπως και άλλων χωρών, βλέποντας ότι η αστυνομία της χώρας τους δεν παίρνει κάποια αντίστοιχη πρωτοβουλία, αυθόρμητα αποφάσισαν να εκθειάσουν οι ίδιοι κάποιους από τους μεγάλους «αγώνες» που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία χρόνια ενάντια σε ανέργους, εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες, γιατρούς, συνταξιούχες, φοιτητές, μετανάστρες και πολλές ακόμα κοινωνικές ομάδες που είχαν το "θράσος" να αμφισβητήσουν το success story και την σταθερότητα στη χώρα, διεκδικώντας  σταθερή δουλειά, μισθό, δημόσια υγεία και παιδεία και άλλα ξεπερασμένα, που δεν παραπέμπουν σε μια «σύγχρονη» ευρωπαϊκή χώρα.

 

Με αφορμή αυτό το θέμα ας θυμηθούμε πως η Ελληνική Αστυνομια, ήταν στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ.

 

Στην παρακάτω φωτο βλέπουμε πως η αστυνομία μας, #myELAS, «εισβάλει» στον αγώνα μας την 7η Νοεμβρίου 2013.

 

Εδώ βλέπουμε πως η αστυνομία της καρδιάς μας προστατεύει το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την ελεύθερη ενημέρωση από τους τεμπέληδες χρυσοπληρωμένους εργαζόμενους.

...συνελήφθη και η πόρτα

Η ΕΛ.ΑΣ. κατα τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης του Β. Παπακωνσταντίνου και των εργαζομένων της ΕΡΤ από κουκουλοφόρους αντιεξουσιαστές.

Αστυνομικοί περιφρουρούν το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ από το οδόστρωμα της οδού Μεσογείων μετά την χαριτωμένη εκκένωση του Ραδιομεγάρου.

 

Η Jennifer Preston έγραψε στους NY Times για την αντίδραση που έφερε στο Twitter η Αστυνομία της Νέας Υόρκης (μτφ: lefteria-news):

Αυτό που ξεκίνησε ως μια προσπάθεια από το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης για να κάνει τους ανθρώπους να μοιραστούν θετικές φωτογραφίες των αστυνομικών της πόλης αστυνομικούς στο Twitter έχει μετατραπεί σε μια διεθνή εκστρατεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσηςσχετικά με την αστυνομική βία.
 
 
Όπως ο συνάδελφός μου, J. David Goodman αναφέρει, το hashtag # mynypd του Αστυνομικού Τμήματος στο Twitter γρήγορα κατελήφθη αφότου το @ NYPDNews έκανε την αρχική του έκκληση.
 
 
 
 
(Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης Απλώνει Χέρι στο Twitter, αλλά δέχεται ένα χαστούκι στο πρόσωπο)

 

Τώρα, οι άνθρωποι μοιράζονται μη κολακευτικές φωτογραφίες των αστυνομικών στο Twitter από την Ελλάδα, με hashtag #myELAS, ή στο Μεξικό, χρησιμοποιώντας το hashtag #MiPolicíaMexicana.
 
 
Στην Ελλάδα, οι χρήστες του Twitter μοιράζονται φωτογραφίες από τις συναντήσεις τους με τους αστυνομικούς, από τις διαδηλώσεις των τελευταίων δύο χρόνων.
 
Οι χρήστες του Twitter στο Λος Άντζελες στράφηκαν προς το hashtag #myLAPD για να μοιραστούν φωτογραφίες των αστυνομικών της περιοχής.
 
 
Στη ΝέαΥόρκη, ένας λογαριασμό στο Twitter από το κίνημα Occupy Wall Street κίνημα κάλεσε τους οπαδούς του να μοιραστούν φωτογραφίες της αστυνομίας που "μας αλλάζει την καρδιά και το μυαλό, με ένα ρόπαλο κάθε φορά." Αρκετές από τις φωτογραφίες, από τις οπίες η μία είναι από το Associated Press, προέρχονται από συγκρούσεις με τους αστυνομικούς της πόλης κατά τη διάρκεια των πολλαπλών διαδηλώσεων που οργανώθηκαν από το Occupy Wall Street, αρχής γενομένης από το φθινόπωρο του 2011. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ένας χρήστης του Twitter από τη Βενεζουέλα, όπου οι αστυνομικοί συγκρούονται  με διαδηλωτές τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε ότι η κακομεταχείριση από την αστυνομία ήταν πολύ χειρότερη σε αυτή τη χώρα.

 
Ενώ οι περισσότερες από τις φωτογραφίες στο Twitter δεν απεικονίζουν τους αστυνομικούς στα καλύτερά τους, κάποιοι λίγοι άνθρωποι, ανέβασαν κάποιες θετικές εικόνες.
 
 
 
 
Με πληροφορίες από left.gr και naftemporiki.gr
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24/04/2014 - 15:55