"Αποθήκες ψυχών" αντί για Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση με τις "ευλογίες" της Ε.Ε.

"Αγρόν ηγόρασε" ο Ευρωπαίος Επίτροπος, μπροστά στις επιστολές - αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ που ζητούσε συνάντηση μαζί του, με με θέμα την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.


Όπως αναφέρει η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία: "Σας κοινοποιήσαμε δύο επιστολές που αναλύουν την μεθόδευση της Ελληνικής Κυβέρνησης να διαλύσει τα Δημόσια Ψυχιατρικά Νοσοκομεία στα πλαίσια της υποτιθέμενης ολοκλήρωσης της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης έως 31/12/2015.

Τα τρία Ψυχιατρικά Νοσοκομεία (ΔΑΦΝΙ, ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ) σηκώνουν το βάρος της περίθαλψης και κοινωνικής επανένταξης των ψυχικά πασχόντων ασθενών της χώρας, αν και αντιμετωπίζουν εκρηκτικά προβλήματα στη στελέχωση και τη χρηματοδότηση. Στο όνομα της δήθεν μεταρρύθμισης μεθοδεύεται η συρρίκνωσή τους. Από τη συρρίκνωση θα ευνοηθεί ο ιδιωτικός τομέας.

Επιχειρείται η άρον – άρον ίδρυση Ψυχιατρικών Κλινικών στα Γενικά Νοσοκομεία χωρίς να πληρούν τις προδιαγραφές που καθορίστηκαν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας. Στην επικείμενη επίσκεψη στη Χώρας μας ζητάμε συνάντηση μαζί σας.

Στην συνάντηση θα παρευρίσκονται η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ, εκπρόσωποι εργαζομένων των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και των Γενικών Νοσοκομείων στα οποία επιχειρούνται να λειτουργήσουν ακατάλληλες Ψυχιατρικές κλινικές. Σας ξανακοινοποιούμε τις δύο επιστολές".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54