Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

 
 
Μαζί Δέδες – Βακαλόπουλος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου
Συμπόρευση των παρατάξεών τους ανακοίνωσαν χθες το βράδυ οι επικεφαλής της «Πελοποννησιακής Συνεργασίας» Γιώργος Δέδες και της «Δημοκρατικής Αριστερής Συνεργασίας» Μπάμπης Βακαλόπουλος. Επικεφαλής του ενιαίου ψηφοδελτίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου παραμένει η Γιώργος Δέδες. Σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές – περιφερειακές εκλογές θα πραγματοποιηθούν σε μια κρίσιμη ιστορική συγκυρία. Η απόφαση των πολιτών της Πελοποννήσου στις 18 Μαΐου θα δεσμεύσει το μέλλον του τόπου μας και – ουσιαστικά - θα καθορίσει την φυσιογνωμία της Περιφέρειας το 2020. 
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις σημερινές και μελλοντικές γενιές της Πελοποννήσου, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και να δώσουμε από κοινού τη μεγάλη μάχη της ανατροπής και της αναδημιουργίας. Με ειλικρίνεια και τόλμη εγκαταλείπουμε κάθε προσωπική ιδιοτέλεια και υποτασσόμαστε στην ανάγκη για την συνένωση όλων των υγιών, κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων, προς τις οποίες απευθυνόμαστε. Για να αλλάξει σελίδα η Πελοπόννησος. 
Αφήνουμε πίσω όσα μας χωρίζουν και προσηλωνόμαστε σε όσα μας ενώνουν. Στις κοινές μας αγωνίες για τους πολίτες της Πελοποννήσου και τους κοινούς στόχους, για πρόοδο, κοινωνική αλληλεγγύη, διαφάνεια. Στην προγραμματική μας σύγκλιση, για τα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας». 
 
Ομιλία Τσίπρα στην Καλαμάτα στις 7 Μαΐου
Την Τετάρτη 7 Μαΐου θα επισκεφθεί τελικά την Καλαμάτα, ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από υποψήφιους ευρωβουλευτές. 
Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, για τις ευρωεκλογές.
 
 «Ανάπτυξη και περιφέρεια σε περίοδο κρίσης»
 με Δραγασάκη, Πετράκο, Βουδούρη
«Ανάπτυξη και περιφέρεια σε περίοδο κρίσης», είναι το γενικό θέμα εκδήλωσης που οργανώνουν σήμερα στις 6:30 το απόγευμα, στην Καλαμάτα ο συνδυασμός «Πελοπόννησος Πρώτα» και ο ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. 
Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο και ομιλητές θα είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης. 
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Νίκος Πατσαρίνος και ο συνταγματολόγος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. Γιώργος Κατρούγκαλος.  
 
Στη Μεσσηνία η γραμματέας του ΛΑ.Ο.Σ.
Διήμερη περιοδεία στη Μεσσηνία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η γενική γραμματέας του ΛΑ.Ο.Σ. Ελισάβετ Τσάρου – Σωτηροπούλου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, η κα Τσάρου – Σωτηροπούλου σήμερα θα επισκεφθεί την αγορά της Καλαμάτας, την παλιά πόλη, το κέντρο και την Παραλία και θα μιλήσει με τους πολίτες για τις ευρωεκλογές. Το αυριανό  πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στα Αρφαρά, τον Μελιγαλά, το Κοπανάκι, Την Κυπαρισσία,  τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και τη Χώρα.
 
Λήγει αύριο η προθεσμία για τους εκλογικούς συνδυασμούς
Μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα θα πρέπει να καταθέσουν τα ψηφοδέλτιά τους στα Πρωτοδικεία, οι συνδυασμοί που θα πάρουν μέρος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου. Στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας κατέθεσαν χθες συνδυασμούς η «Λαϊκή Συσπείρωση» για το Δήμο Καλαμάτας με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Οικονομάκο και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δυτικής Μάνης, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κουφαλάκο. Στο Πρωτοδικείο Τρίπολης τον συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέθεσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Γόντικας.
 
 «Για κατεβάτε στο χορό …» Τρίτη και Τετάρτη στην Καλαμάτα
«Για κατεβάτε στο χορό … ν’ ακούσετε πώς πιάνεται η αγάπη», είναι το γενικό θέμα των παραστάσεων που θα δώσουν την Τρίτη και την Τετάρτη στις 9.15 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας πέντε πολιτιστικοί σύλλογοι. Διοργανωτές είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλύρας "Ο Θάμυρις", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσαρού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βέργας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Διαβολιτσίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκάλας "Ο Άγιος Αθανάσιος". 
Θεματικός άξονας της παράστασης είναι η αγάπη, καθώς αυτή είναι ο λόγος που οι άνθρωποι πιάνονται σε κύκλο και χορεύουν. Μέσα από την ιστορία ενός κοριτσιού που συναντά διάφορες μορφές αγάπης κατά τη διάρκεια της ζωής της, το κοινό θα ταξιδέψει χορευτικά σε πολλά από τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας και θα δει τους χορευτές όλων των συλλόγων να ζωντανεύουν την παράδοση και να δείχνουν «πώς πιάνεται η αγάπη».
Η επιμέλεια και η διδασκαλία των χορών είναι του Νίκου Χιώτη και της Τόνιας Ηλιοπούλου, τα κείμενα και η σκηνοθεσία του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, η θεατρική χορογραφία της Μαρίας Λαδά.
Η είσοδος κοστίζει 9 ευρώ και 6 για μαθητές, φοιτητές και ανέργους.
 
«Πήτερ Παν» από την «Πειραματική Σκηνή»
Το έργο του Τζέιμς Μπάρι «Πήτερ Παν», σε θεατρική διασκευή του Γιάννη Καλαντζόπουλου, παρουσιάζει στο Πνευματικό Κέντρο, η «Πειραματική Σκηνή» Καλαμάτας. Η τελευταία παράσταση θα δοθεί σήμερα το βράδυ.
Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία έχει κάνει ο Γιώργος Πασσάκος, τη μουσική ο Γιώργος Καζαντζής, τα σκηνικά σχεδίασε και επιμελήθηκε καλλιτεχνικά η Κατερίνα Μηλιαρέση, τα κοστούμια η Λέττα Πετρουλάκη και το βίντεο, όπως και τους φωτισμούς, ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Στην παράσταση παίρνουν μέρος 46 έφηβοι ερασιτέχνες ηθοποιοί.
 
Συνεχίζεται η έκθεση έργων του Α. Τάσσου στη Μεσσήνη
Έκθεση χαρακτικής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου χαράκτη Α. Τάσσου διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και το Μουσείο Χαρακτικής “Τάκη Κατσουλίδη”.
Η έκθεση θα λειτουργεί στο Μουσείο στη Μεσσήνη, μέχρι τις 19 Μαΐου. 
 
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Νίκησε και την Ελβετία η εθνική ομάδα νεανίδων βόλεϊ
Δεύτερη νίκη, με 3 -1 σετ επί της Ελβετίας, σημείωσε χθες στην Καλαμάτα η Ελληνική εθνική ομάδα νεανίδων βόλεϊ, στο πλαίσιο των προκριματικών για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έτσι μετά την προχθεσινή νίκη της επί της ομάδας της Σλοβακίας βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου μαζί με το Βέλγιο, το οποίο θα αντιμετωπίσει σήμερα. Ο νικητής του σημερινού αγώνα θα προκριθεί απευθείας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενώ η ομάδα που θα πάρει τελικά την δεύτερη θέση θα χρειαστεί να δώσει αγώνα μπαράζ.
Νωρίτερα χθες ο ομάδα του Βελγίου αντιμετώπισε την εθνική της Σλοβακίας και νίκησε με 3 – 0 σετ. Το τουρνουά ολοκληρώνεται σήμερα, στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου της Καλαμάτας, με τους αγώνες μεταξύ των εθνικών Σλοβακίας - Ελβετίας (5.30 μ.μ.) και Ελλάδας - Βελγίου (8 μ.μ.) Η είσοδος για τους φιλάθλους είναι ελεύθερη.
 
Τρέχουν όλοι, σήμερα στην Καλαμάτα!
Αγώνες δρόμου για όλους, οργανώνει σήμερα το απόγευμα στην Καλαμάτα ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 10 και 2 χιλιομέτρων. Επίσης όσοι  δεν θέλουν να τρέξουν μπορούν να βαδίσουν, με το ρυθμό που αυτοί θέλουν, σε διαδρομή 10 χιλιομέτρων. Η αφετηρία και ο τερματισμός θα γίνει από την κεντρική πλατεία. Όλοι οι δρομείς και οι βαδιστές θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις γραμματείες των αγώνων, στην αφετηρία, μέχρι τις 5:15 το απόγευμα. Η εκκίνηση, ξεχωριστά για κάθε κατηγορία, θα δοθεί λίγο αργότερα.
 
Είκοσι χώρες στην 22η Διεθνή Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής
Από 2 – 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα η φετινή 22η Διεθνής Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος και ο τοπικός Φιλογυμναστικός Όμιλος. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν πάνω από 100 αθλήτριες από 20 χώρες.  Οι αποστολές αναμένεται να φθάσουν στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα την Τετάρτη (30 Απριλίου) για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους.
Οι χώρες που συμμετέχουν είναι: Αυστραλία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδάς, Κύπρος, Τσεχία, Φινλανδία, Γεωργία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Καζακστάν, Λετονία, Ρουμανία, Σλοβενία, Η.Π.Α., Ουζμπεκιστάν
 
Με Αχαϊκή εκτός η Καλαμάτα
Με την Αχαϊκή, εκτός έδρας, θα αγωνιστεί αύριο το απόγευμα η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας
 
Με Αστέρα Αμαλιάδας εντός ο Μεσσηνιακός.
Τον Αστέρα Αμαλιάδας θα υποδεχτεί αύριο στην Καλαμάτα ο Μεσσηνιακός, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26/04/2014 - 12:40