Πρωτομαγιά στην πλ. Καραϊσκάκη στον Πειραιά για τους ναυτεργάτες


Με κοινή τους ανακοίνωση τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ και η επιτροπή ανέργων ναυτεργατών, ενημερώνουν ότι την Πέμπτη 1η ΜΑΗ θα πραγματοποιηθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων  από τις 00.01 έως 24.00, ενώ καλούν στον Πειραιά στην Απεργιακή Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 π.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη. Επισυνάπτουμε την ανακοίνωσή τους:
 







Ναυτεργάτες, εργαζόμενοι,

Η 1η Μάη είναι μέρα απεργίας, είναι μέρα της εργατικής τάξης των εργαζομένων, διδασκόμαστε από τους αιματοβαμμένους εργατικούς αγώνες, των εργατών του Σικάγου τον Μάη του 1886, στη Θεσσαλονίκη τον Μάη του ’36, τους 200 εκτελεσθέντες κομμουνιστές από τους γερμανοφασίστες κατακτητές και τους συνεργάτες τους στην Καισαριανή την 1η Μάη του 1944.


Με την θυσία τους και τον αγώνα τους οι εργάτες του Σικάγο άνοιξαν τον δρόμο να κατακτήσουν οι εργαζόμενοι  8 ώρες δουλειά, 8 μόρφωση, 8 ώρες ανάπαυση.
Την 1η Μάη η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας, καθορίζουμε στόχους, σχεδιάζουμε οργανωμένα, πιο αποφασιστικά τους αγώνες μας στο δρόμο της ταξικής πάλης, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου.

Δεν ανοίγουμε σήμερα, δε δουλεύουμε, γιορτή έχουμε
ξόδι έχουμε, κόκκινα πουκάμισα, κόκκινα γαρίφαλα.
Μην τους φοβάσαι, στο φόβο σου ποντάρουν.
                                                             Γ. Ρίτσος

     128 χρόνια μετά, οι δυνάμεις του κεφαλαίου μας θέλουν δούλους του 21ο αιώνα στα κάτεργα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Μας θέλουν θύματα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων.


     Ανάπτυξη για αυτούς είναι το τσάκισμα των ΣΣΕ, η διαρκή μείωση μισθών και συντάξεων, η διάλυση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος.
     Η ανεργία τσακίζει κάθε λαϊκή οικογένεια. Χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο, χιλιάδες είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Η πλειοψηφία των ανέργων δεν παίρνει ούτε το πενιχρό επίδομα της ανεργίας, χωρίς καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Εφοπλιστές – κυβέρνηση  με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο και τον νόμο για τα Τουριστικά, επιδιώκουν την κατάργηση των ΣΣΕ και εφαρμογή επιχειρησιακών συμβάσεων με Ενώσεις Προσώπων,  διευρύνουν τη  «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία, προωθούν ανατροπές των οργανικών συνθέσεων των πλοίων, εντατικοποίηση της εργασίας υπονομεύοντας την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή.


Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι είναι η κινητήρια δύναμη που όσο παραμένει υποταγμένη   στους  δυνάστες καπιταλιστές δεν πρόκειται να σταματήσουν την εκμετάλλευση της. Αυτή είναι η ρίζα του κακού και μπορεί να ξεριζωθεί από ένα μαζικό, οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα, που είναι αποφασισμένο να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να γίνει κυρίαρχο, να καθορίζει τις δικές του ανάγκες.
Με αγωνιστική αισιοδοξία, με εμπιστοσύνη στο δίκιο της τάξης μας, η απεργία την 1η Μάη να βάλει την δική της σφραγίδα για  τις σκληρές αναμετρήσεις και τις θυσίες που έχουμε μπροστά μας σε σύγκρουση με την εξουσία του κεφαλαίου.

15 χρόνια ΠΑΜΕ
Συνεχίζουμε, Αταλάντευτα – Ταξικά  
για την Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος

Διεκδικούμε:
•    Εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους επί μήνες απλήρωτους ναυτεργάτες.
•    Κατάργηση της Δανειακής Σύμβασης, των αντιλαϊκών μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Όχι στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος.
•    Κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας, ν.2687/53 όρος 8 των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης, του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 3577/92, που προωθούν την «μαύρη» - ανασφάλιστη εργασία.
•    Άμεση ανάκληση όλων των μειώσεων που επιβλήθηκαν στις  συντάξεις.    
•    Κατάργηση των φορολογικών χαρατσιών.
•    Άμεσα μέτρα για την ναυτολόγηση και την προστασία των άνεργων ναυτεργατών, να συγκεντρώνονται και να ελέγχονται οι καταστάσεις πληρωμάτων των πλοίων στο ΓΕΝΕ.
•    Πλοία σύγχρονα – ασφαλή με απρόσκοπτη, επαρκή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα που θα υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες στις θαλάσσιες μεταφορές.
•    Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Πλήρη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων  και όλων  των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
•    Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Σύγχρονη Ναυτική Εκπαίδευση Μετεκπαίδευση.     
•    Καμία ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών και της ανατροπής των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η ναυτιλία, η ναυπηγική βιομηχανία, οι υποδομές και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας μπορούν και επιβάλλεται να γίνουν βραχίονας ανάπτυξης που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ   ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
την 1 Μάη στην Πλατεία Καραϊσκάκη στις 5:30 το πρωί

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28/04/2014 - 14:28