Πρωτομαγιάτικο κάλεσμα εργαζομένων INTRACOM

Ανακοίνωση - πρόσκληση συμμετοχής στο απεργιακό συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς από το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στον Ομίλο Επιχειρήσεων INTRACOM:

Σικάγο 1886 – Πρώτη ματωμένη Εργατική Πρωτομαγιά – αγώνας των εργαζόμενων για τα δίκια τους.
Θεσσαλονίκη Μάης 1936 – σκληροί πανεργατικοί αγώνες για δουλειές, μεροκάματα, ανθρώπινες συνθήκες – ακολουθεί άγρια θανατερή καταστολή.
1944 - 1η Μάη (70 χρόνια) Σκοπευτήριο Καισαριανής 200 φυλακισμένοι χρόνια (ήδη από το δικτάτορα Μεταξά) αγωνιστές για τα δίκια εργαζόμενων και λαού εκτελούνται σαν αντίποινα από τους ναζί.
1η Μάη 2014: Υπερασπιζόμαστε οι εργαζόμενοι τα καταχτημένα με αγώνες γενιών δικαιώματα και τις ζωές μας στην Ελλάδα -αλλά πλέον και σε άλλες χώρες της ΕΕ κι αλλού. Θέλουν να μας γυρίσουν 150 χρόνια πίσω για να εξασφαλίσουν τα κέρδη του κεφαλαίου μέσα στην κρίση που προκάλεσε.
Ένα τρίτο μνημόνιο ισοπέδωσης, φτώχειας κι ανεργίας επέβαλαν πριν 1 μήνα κυβέρνηση – εργοδότες – τρόικα μέσα σε ακατάπαυστη προπαγάνδα για success story και (ματωβαμένα) «πλεονάσματα» από τα διαπλεκόμενα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ των εργολάβων. Τώρα προχωρούν με «κατεπείγον» και σε νέο «μεσοπρόθεσμο» έγκλημα 2014-18. Έφεραν την επίσημη ανεργία κοντά στο 30%, σπάσιμο των συλλογικών συμβάσεων και γκρέμισμα των μισθών, απληρωσιές, ισοπέδωση σε δημόσια υγεία και παιδεία, τη φτώχεια στο 1/3 του πληθυσμού, την απόγνωση στους συνταξιούχους, τη μαζική μετανάστευση στους νέους. Μέσα στην εντεινόμενη φοροληστεία και κατασχέσεις τσακίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, βάζουν νέα μείωση στις συντάξεις κι ιδίως τις επικουρικές, σαρώνουν ό,τι απέμεινε σε ευνοϊκά όρια συνταξιοδότησης, φέρνουν απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και νέες απολύσεις στο δημόσιο, ξεπούλημα όποιας δημόσιας περιουσίας κι αγαθού απέμεινε. Ακόμη «χάρισμα» στους ιδιώτες -και με εποπτεία μακριά από κάθε δημόσιο έλεγχο- των χρεοκοπημένων τραπεζών, διασωσμένων με χρήμα δημόσιο - ογκόλιθο χρέους πάνω στους φορολογούμενους εργαζόμενους και συνταξιούχους, ακόμη κι ανέργους (οι ζάπλουτοι εννοείται δεν πληρώνουν). Όλα πλέον για να εξοφλούνται –κυριολεκτικά με αίμα- τα τοκοχρεολύσια του ασήκωτου νεοαποικιακού χρέους που σπάει διαρκώς ρεκόρ (ξεπέρασε το 175% του ΑΕΠ) και για να ενισχύεται η καπιταλιστική κερδοφορία. Για να φέρουν με όλα αυτά κι άλλη ύφεση, φτώχεια κι ανεργία για τη συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία σε ένα διαρκή φαύλο κύκλο. Προσφέροντας «αντίδωρα» σε «ωφελούμενους» με εφάπαξ προεκλογικές ενισχύσεις ή δουλειές 5μηνες, ανασφάλιστες, με 490 μικτά ή και μερικής απασχόλησης αντί για δουλειές κανονικές, με ασφάλιση κι ικανοποιητική αμοιβή, αυτές που γίνονται άπιαστο όνειρο πλέον για όλο και περισσότερους. Με εντεινόμενη καταστολή, με αντεργατικές κι αντιδημοκρατικές διώξεις, με πλάτες στους εγκληματίες ναζιστές που αποκαλύπτεται ότι φθάνουν στα ανώτατα κυβερνητικά και κρατικά κλιμάκια, με καλλιεργούμενο ρατσισμό και ξενοφοβία.
Η μόνη απάντηση που μπορεί να νικήσει την άθλια πολιτική του κεφαλαίου, τις κυβερνήσεις, τους υπηρέτες και προπαγανδιστές είναι οι μαζικοί, ταξικοί ενωτικοί αγώνες διαρκείας των εργαζόμενων, όπως γενικές απεργίες αλλά κι οι κλαδικοί αγώνες, με σύμβολα πλέον στη Χαλυβουργία, τα Ναυπηγεία, το μετρό (όπου διατηρούν επιστράτευση για 15 μήνες!), τους ναυτεργάτες, την ΕΡΤ, τους καθηγητές, την COCA COLA, τα Τσιμέντα Χαλκίδας κ.ά. Όπλο μας η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες, παντού όπου οι εργαζόμενοι παλεύουν διεκδικώντας μια αξιοπρεπή ζωή.
Όλοι μας δίνουμε το παρών στην πανεργατική και παγκόσμια απεργιακή κινητοποίηση της 1ης Μάη 2014. Όλοι στα αγωνιστικά συλλαλητήρια, διεκδικούμε και χτίζουμε γενίκευση και διάρκεια στους αγώνες, για να φέρουμε ανατροπή του νέου Μεσαίωνα κι απαρχή για μια ζωή αξιοβίωτη για τον κόσμο της εργασίας αλλά και για όλη την κοινωνία και τις επερχόμενες γενιές, με ειρήνη και δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο.
Την Πρωτομαγιά φέτος, την Πέμπτη, διαδηλώνουμε μαζικά κι αγωνιστικά στην Αθήνα, συμμετέχουμε με το πανό του Σωματείου μας σε προσυγκέντρωση μπροστά στο Μουσείο 10:30π.μ. και πορεία προς την πλ. Κλαυθμώνος (όπου η κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων) και στο Σύνταγμα. Αντίστοιχα στις συγκεντρώσεις των εργατικών κέντρων και συνδικάτων στις άλλες πόλεις.
 
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!      ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30/04/2014 - 11:39