Eργατική Πρωτομαγιά - Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν συνδέοντας το διαχρονικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς με τις πολιτικές που αντιμετωπίζουν σήμερα.




Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης "καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1η Μάη, στην πλατεία Αριστοτέλους (παραλία) στις 10.30πμ .
   

Η Πρωτομαγιά, ημέρα μνήμης και τιμής για τους εργαζόμενους, βρίσκει σήμερα όλους τους Έλληνες εργαζόμενους, σχεδόν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία εξαθλιωμένη από τις αδιέξοδες και καταστροφικές κυβερνητικές και τροικανές πολιτικές. Αντιμέτωπη με την ανεργία, την φοροεπιδρομή,  την επίθεση σε θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα".
 

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας, καλεί συγκέντρωση στις 9.30πμ στα γραφεία του και τονίζει μεταξύ άλλων, ότι: "Την ιστορική αυτή μέρα ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις, στην ξενοφοβία, στο ρατσισμό.

Τώρα, που σχεδόν ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει δεχτεί ανελέητη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα από τις αδιέξοδες και καταστροφικές κυβερνητικές και τροϊκανές πολιτικές, ΤΩΡΑ πρέπει ΟΛΟΙ μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές, που κατέστρεψαν ό,τι με κόπο αποκτήσαμε τα τελευταία εκατό χρόνια".

Στην Πάτρα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, καλεί μπροστά στα γραφεία του στις 10.30πμ και αναφέρει πως: "Η 1η Μάη γιορτάζεται ως Παγκόσμια ημέρα των Εργατών. Είναι ημέρα Μνήμης, Τιμής & Αγώνα, για τα βασικά και θεμελιώδη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων.

Όσα εργασιακά δικαιώματα με αγώνες και αίμα κατακτήθηκαν εδώ και 100 χρόνια, οι νεοφιλελεύθερες και Τροϊκανές πολιτικές προσπαθούν να τα ισοπεδώσουν και να καταργήσουν τα Συνδικάτα".

Στη Δράμα το εργατοϋπαλληλικό κέντρο καλεί συγκέντρωση στις 10.30πμ έξω από τα γραφεία του και επισημαίνει πως: "Οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα συνεχίζουν τη μάχη ώστε να ανατρέψουν τις συνταγές, της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, των ανατροπών των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, του αποκλεισμού των πολιτών από τα Κοινωνικά Αγαθά, των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών, της υποταγής της χώρας στα «θέλω» και στις απαιτήσεις των αγορών, στα συμφέροντα των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των εργοδοτών και των τραπεζιτών".

Στην κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 10πμ καλεί το εργατικό κέντρο του νομού και αναφέρει ότι: "Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, να έχουμε όλοι δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος.

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς το βραχνά της ανασφάλειας και της ανεργίας, να είμαστε καλυμμένοι από ένα ευρύ σύστημα κοινωνικής φροντίδας. Και όμως ζούμε με αδιάκοπο άγχος, ανασφάλεια και κυνηγάμε τη ζωή από πίσω.

Ανεργία, κακοπληρωμένη εργασία, ακριβοπληρωμένες και χαμηλής ποιότητας παροχές υγείας και παιδείας. Κάθε εργάτης, νέος, άνεργος πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα, τι φταίει και ζούμε στην απόγνωση, στην ανασφάλεια, χωρίς δικαιώματα.

Έχει σημασία να γνωρίσουμε τις αιτίες που οι ΣΣΕ και οι μισθοί τσακίστηκαν, που θα εργαζόμαστε ως τα βαθιά γεράματα, που η ανεργία καλπάζει, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις μονιμοποιούνται, που συντάξεις και επιδόματα καταργούνται, που αμφισβητείται το δικαίωμα στην απεργία, που ποινικοποιούνται οι αγώνες.

Μόνο έτσι, θα απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί κυβέρνηση, Ε.Ε, κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, φιλόδοξοι και νέοι κυβερνητικοί διαχειριστές σκορπούν σύγχυση και σκοταδισμό. Θεωρούν τη λαίλαπα που μας έπληξε αποτέλεσμα κακής κυβερνητικής διαχείρισης και προσωρινή, μιλούν για στρεβλώσεις του συστήματος".

Στη Χαλκίδα στις 10πμ έξω από τα γραφεία του καλεί το εργατικό κέντρο Ευβοίας, που σε ανακοίνωσή του σχολιάζει: "Η Κυβέρνηση υποτακτικών κάτω από τις εντολές της τρόικα - τραπεζιτών – μεγάλων συμφερόντων ντόπιων και ξένων, για άλλη μια φορά πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Τα μπιχλιμπίδια και οι χάντρες που προσπαθούν να πουλήσουν στον Ελληνικό Λαό (πρωτογενές πλεόνασμα) είναι η προσπάθεια εξαπάτησής του, ενόψει εκλογών, πουλώντας ψεύτικες ελπίδες".

H  Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ, σωματείο με πανελλαδική δικτύωση αναφέρει πως: "Η Χώρα μας ζει σε συνθήκες μνημονίου και πρωτοφανούς εξαθλίωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, με μια σειρά από ζητήματα, να είναι προ των πυλών της εφαρμογής τους και για αυτό το λόγο απαιτείται άμεση συστράτευση και αγώνας για την αποτροπή τους.

Η φετινή Πρωτομαγιά αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, καθώς η συγκυβέρνηση είναι έτοιμη:

Να ολοκληρώσει το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και στη συνέχεια να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ.

Να ισοπεδώσει τους μισθούς και τις συντάξεις μας. Να προβεί σε ομαδικές απολύσεις. Να συνεχίσει να καταργεί κοινωνικές παροχές. Να διαλύσει το ασφαλιστικό σύστημα.

Μια μαζική αντίδραση του κόσμου της εργασίας την ημέρα της Πρωτομαγιάς, είναι το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε στη συγκυβέρνηση και τους ντόπιους και διεθνείς εκφραστές της λιτότητας και των αντιλαϊκών μέτρων που θέλουν για πολλοστή φορά να επιβάλουν.

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά και συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος".

Tέλος η πανελλήνια ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων μετάλλου (ΠΟΕΜ), δηλώνει πως: "Μετά από 4 χρόνια επαναλαμβανόμενων  μνημονίων και κυβερνητικών ανατροπών η χώρα συνεχίζει να βυθίζεται  σε βαθιά  ύφεση , φτώχεια  - εξαθλίωση – ανεργία- λιτότητα –απολύσεις ,  διαθεσιμότητες και  περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.

Στο  «όνομα» της μείωσης του χρέους ξεπουλούν επιχειρήσεις εθνικής και στρατηγικής σημασίας. Στο «όνομα» της ανταγωνιστικότητας διαλύουν συλλογικές συμβάσεις και καταργούν εργασιακά δικαιώματα.

Στην Ελλάδα  του μέτρου και της λογικής χάθηκαν και τα δύο. Σ΄αυτές  τις συνθήκες το εργατικό κίνημα δεν  υποχώρησε, δεν κατέβασε  τα χέρια, αντιστάθηκε , συγκρούστηκε και συνεχίζει όσο θα συνεχίζουν  αυτές τις πολιτικές".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54