Δραστηριότητες συνδυασμών για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές

Συνεχείς είναι οι δηλώσεις, οι περιοδείες και οι εκδηλώσεις, από σχήματα που δραστηριοποιούνται στον αυτοδιοικητικό χώρο, λίγες ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση.


 
Δήλωση Γαβριήλ Σακελλαρίδη: «Εικονική η αλληλεγγύη του κ. Καμίνη»
 
«Σε σημερινή τηλεοπτική του παρέμβαση ο κ. Καμίνης ισχυρίστηκε ότι ο Δήμος «σιτίζει 20.000 ανθρώπους». Από τα στοιχεία που διαθέτει η Ανοιχτή Πόλη, προκύπτει ότι τα συσσίτια σε απόρους παρέχουν 2000 μερίδες καθημερινά, εκ των οποίων τα 1000 καλύπτονται από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, και τα υπόλοιπα από άλλους χορηγούς. Το κοινωνικό παντοπωλείο, σύμφωνα με στοιχεία του ΚΥΑΔΑ, καλύπτει 200 οικογένειες για διάστημα ενός εξαμήνου, ενώ εκκρεμούν 1500 αιτήσεις. Επομένως ο κ. Καμίνης οφείλει να τεκμηριώσει από που προκύπτει ότι «σιτίζει 20.000 ανθρώπους».

Οι χιλιάδες άνθρωποι που έκατσαν σήμερα ώρες στην ουρά για μια δωρεάν σακούλα με τρόφιμα, αποδεικνύουν ποιά είναι η έκταση της κρίσης στην Αθήνα. Το έργο του κ. Καμίνη στον τομέα της αλληλεγγύης είναι απολύτως ανεπαρκές και περιορίζεται στην φιλανθρωπία μέσω χορηγών. Η «Ανοιχτή Πόλη» αντιπαραθέτει ένα μοντέλο αλληλεγγύης που θα ενεργοποιεί όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και όλες τις δυνατότητες του Δήμου, για να σταθεί η πόλη στα πόδια της.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Καμίνης θα ήταν πιο πειστικός στην υπεράσπιση του έργου του, αν δεν απέφευγε συστηματικά τον διάλογο για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Είναι τουλάχιστον προκλητικό να υπερηφανεύεται για έργο που δεν έχει κάνει, την ώρα που η κρίση μαστίζει την Αθήνα και τους κατοίκους της».
 


Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού, υποψήφιου Δήμαρχου Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
 στο Δημαρχείο Αθήνας

 
Σε πολύωρη συζήτηση με τους εργαζόμενους του Δήμου σε κάθε γραφείο και υπηρεσία μετατράπηκε η περιοδεία του Νίκου Σοφιανού, υποψήφιου δήμαρχου Αθήνας και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Δημαρχείο της Λιοσίων.
Ο Νίκος Σοφιανός μιλώντας με τους εργαζόμενους, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε:
«Εδώ και τρεις μήνες στη δημόσια συζήτηση για τις εκλογές στο Δήμο της Αθήνας, οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων δεν βρήκαν να πουν ούτε μια κουβέντα για τους χιλιάδες εργαζόμενους του Δήμου.
Ο Δήμος στάθηκε όρθιος χάρη σε σας. Οι όποιες λειτουργίες του Δήμου υπάρχουν γιατί εσείς, οι χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτόν, κάνατε ό,τι μπορούσατε, έχοντας τσακισμένους μισθούς, αβεβαιότητα και δουλειά με ημερομηνία λήξης.
Γνωρίζετε, επίσης, ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ έχουν καταψηφίσει τον απαράδεκτο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) που προβλέπει το 1/3 των εργαζομένων στο Δήμο να είναι συμβασιούχοι και που φωτογραφίζει την ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των υπηρεσιών του Δήμου. Πιέζουμε και παλεύουμε για την κατάργησή του.
Είμαστε αντίθετοι στην αξιολόγηση που οδηγεί στην απόλυση προσωπικού.
Πιέσαμε και πιέζουμε να μην ασκηθεί καμία έφεση από το Δήμο ενάντια σε θετικές δικαστικές αποφάσεις για τους εργαζομένους του που διεκδίκησαν και πέτυχαν να παραμείνουν στην εργασία τους.
Σας θεωρούν δεδομένους, παλιοί και νέοι διαχειριστές του ευρωμονόδρομου. Καλούμε κι εσάς, τους χιλιάδες εργαζόμενους και τους απολυμένους του Δήμου να στηρίξετε στην κάλπη το ΚΚΕ και τους υποψηφίους του».
 



Καταγγελία από το "Λιμάνι της Αγωνίας" (Δήμος Πειραιά)

"Με προκλητικό τρόπο και υβρίζοντας όλα τα κόμματα και τη Δημοκρατία εμφανίστηκαν εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής στην προγραμματισμένη για την Τρίτη, συνεδρίαση της διακομματικής- διαπαραταξιακής επιτροπής στο Δήμο Πειραιά για την κατανομή θέσεων προβολής σε συνδυασμούς και κόμματα, ενόψει των επερχόμενων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών.  
 «Το Λιμάνι της Αγωνίας/ Πειραιάς η πόλη μας» κατήγγειλε την συμπεριφορά των εκπροσώπων της φασιστικής οργάνωσης και ζήτησε με έντονο τρόπο να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση στην εγκληματική οργάνωση.
Ωστόσο, με τη δικαιολογία της νομιμότητας η δημοτική αρχή του κ. Μιχαλολιάκου νομιμοποίησε την παρουσία της εγκληματικής οργάνωσης στην πόλη
Ακόμα, ξεκαθαρίσαμε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοί μας θα καταψηφίσουν οποιαδήποτε εισήγηση για την παροχή διευκολύνσεων στους νοσταλγούς του ναζισμού".

                                                   



Περιφέρεια Πελοποννήσου - περιοδείες Βουδούρη

Την Πέμπτη 1 Μαΐου 2014 κλιμάκιο του συνδυασμού "Πελοπόννησος Πρώτα" με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Οδυσσέα Βουδούρη, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Τάκη Γατσόπουλο και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους θα επισκεφτεί τοπικές κοινότητες των Δήμων Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας ως εξής:
11:00 π.μ.      Πούλιθρα

12:00 μεσημ. Πλάκα Λεωνιδίου

1:00  μ.μ.       Λεωνίδιο

2:30  μ.μ.        Τυρός

6:00 μ.μ.        Παράλιο Άστρος

7:00 μ.μ.        Άστρος

Στις 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του συνδυασμού στην κεντρική πλατεία Άστρους με ομιλητή τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Οδυσσέα Βουδούρη.
                        Γραφείο Τύπου "Πελοπόννησος Πρώτα"




Συνάντηση της Αγλαΐας Κυρίτση και αντιπροσωπείας του συνδυασμού, με το Σύλλογο Επαγγελματιών Εστίασης στη Λήμνο (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου)


Συνάντηση, των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού «Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή» και των υποψηφίων για τον Δήμο της Λήμνου, με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε καταστήματα εστίασης, καφέ, μπαρ κλπ. πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 29 Απριλίου.

Το Συντονιστικό υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, κατέθεσε τις προτάσεις του σχετικά με τα στέγαστρα στην περιοχή Ρωμαίικου Γιαλού και Κότσινα καθώς και για το κομβικό -για την αγορά του νησιού- θέμα της ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης.

Όσον αφορά στο ζήτημα με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και τα πρόστιμα που πρόκειται να επιβληθούν, κατατέθηκε από την πλευρά των υποψηφίων ότι η όποια συζήτηση είναι απαραίτητο να ανοίξει, θα πρέπει να γίνει μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου για να μη μείνουν οι καταστηματάρχες υπό τη συνεχή απειλή επιβολής προστίμων και γκρεμίσματος των κατασκευών. Ειδικά μάλιστα τώρα εν όψει της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, μιας και γνωρίζουμε ότι εξαιτίας της κρίσης, πολλοί επαγγελματίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και ο κίνδυνος του λουκέτου εγκυμονεί.

Ταυτόχρονα με τη διαδικασία ολοκλήρωσης της περιβαλλοντικής μελέτης και της νομιμοποίησης του υπάρχοντος τοιχίου, θα πρέπει να αρχίσει η διαβούλευση μεταξύ του Δήμου, φορέων, επαγγελματιών και κατοίκων, έτσι ώστε να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπλαση της παραλίας, με σκοπό να εναρμονιστεί η επαγγελματική δραστηριότητα με τη χρήση και οικειοποίηση του χώρου και από τους κατοίκους. Ένα τέτοιο σχέδιο αφορά και την υπόλοιπη Λήμνο για την αποφυγή αντίστοιχων προβλημάτων στο μέλλον.

Τέλος, για το θέμα της συγκοινωνιακής διασύνδεσης οι υποψήφιοι τόνισαν ότι, οι συγκοινωνίες (και ιδιαίτερα οι ακτοπλοϊκές, μιας που αποτελούν υπηρεσίες μεταφοράς όχι μόνον προσώπων, αλλά και εμπορευμάτων) αποτελούν σημαντικό στοιχείο επιβίωσης για το νησί και ταυτόχρονα μοχλό ανάπτυξης. Τα μέλη του Συντονιστικού μετέφεραν την εκτίμησή τους ότι το μοντέλο της «ελεύθερης ναυσιπλοΐας» έχει αποτύχει αναφέροντας ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να παρέμβει άμεσα και με συνεχείς πιέσεις προς το Υπουργείο, προκειμένου οι εφοπλιστικές εταιρείες να τηρούν τις συμβάσεις και παράλληλα να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση και στη συνέχεια λειτουργία Δημόσιου Φορέα Παροχής Συγκοινωνιών, πράγμα το οποίο και αποτελεί μοναδική λύση για την διασύνδεση των νησιών τόσο με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα όσο και μεταξύ τους.





Εκδήλωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής (Περιφέρεια Αττικής)


Το Σάββατο 3/5, στις 18.00,  η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο "Μόνο τα κινήματα μπορούν να επιβάλλουν ανθρώπινο περιβάλλον-δημόσιους χώρους".

Η εκδήλωση θα γίνει στο πάρκο ΚΑΠΑΨ στους Αμπελόκηπους (πίσω από το Γηροκομείο). Ομιλητές θα είναι  οι Δ. Κουτσούμπα (υποψήφια Περιφερειάρχης με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή),  Χ. Αντωναροπούλου (μέλος της Επιτροπής Κατοίκων Φυλής - υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Αττικής) Δ. Βλάχος (μέλος της Λαϊκής Συνέλευσης Γκύζη), Δ. Καττής (μέλος της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού-Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνος - υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα) και Ν. Πυρουνάκης, (υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας με την Αριστερή Πρωτοβουλία, μέλος της πρωτοβουλίας ενάντια στην πώληση του Ελληνικού).
Θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι.

 

Δήμος Βριλησσίων - Κίνημα Δεν Πληρώνω

"Μετά από συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω, αποφασίσαμε τη στήριξη και ενεργή συμμετοχή μας στη δημοτική παράταξη «Βριλήσσια - Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού», με υποψήφια Δήμαρχο την Ελένη Σακισλή. Στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης εκ μέρους του Κινήματος Δεν Πληρώνω θα συμμετάσχουν οι συναγωνιστές: Μαρία Λεκάκου, ιατρός, ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, Ηλέκτρα Μπραβάκου, δημοσιογράφος-διεθνολόγος και επίσης ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος και η Ελευθερία Γουμενάκη, εργαζόμενη της ΔΕΗ και ενεργό μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Οι συναγωνιστικές και πολιτικές σχέσεις του Κινήματος Δεν Πληρώνω με τους συνυποψήφιους μας στη δημοτική παράταξη «Βριλήσσια - Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού», σφυρηλατήθηκαν μέσα από τους κρίσιμους καθημερινούς αγώνες της τοπικής κοινωνίας που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Αγωνιστήκαμε μαζί ενάντια στους πλειστηριασμούς και στα χαράτσια, αντιστεκόμενοι στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης που επιχειρεί να επιβάλλει συνθήκες ραγδαίας φτωχοποίησης στους κατοίκους της πόλης μας. Δημιουργήσαμε εστίες αντίστασης και αλληλεγγύης στα Βριλήσσια και την ευρύτερη περιοχή, αποτρέποντας σε μεγάλο βαθμό την εξάπλωση της ανθρωπιστικής κρίσης που επέβαλλαν οι βάρβαρες πολιτικές της κυβέρνησης και των πολιτικών εντολοδόχων της στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Με την συμμετοχή μας στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης «Βριλήσσια - Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού», φιλοδοξούμε κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της συλλογικής αντίστασης για την ανατροπή των πολιτικών που καταδικάζουν τους συνδημότες μας να ζουν σε συνθήκες ενός νέου μεσαίωνα.

Με τους κοινούς μας αγώνες σαν παρακαταθήκη και με κοινό όραμα για την επόμενη μέρα του Δήμου Βριλησσίων, προχωράμε όλοι μαζί μέχρι την τελική νίκη".

 

Συνέντευξη του υποψήφιου Δημάρχου Ηρακλείου Δημήτρη Ταβουλάρη στον "Επικοινωνία 94"

Την ευρεία συσπείρωση εργαζομένων, νεολαίας και πληττόμενων λαϊκών στρωμάτων με αριστερά αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά, που θα είναι ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας του Ηρακλείου, επιδιώκει η δημοτική παράταξη «Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο – Αριστερή Αντικαπιταλιστική Δημοτική Κίνηση».

Όπως σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Επικοινωνία 94Fm και τις «Δημοτικές Διαπλοκές», ο επικεφαλής της πρωτοεμφανιζόμενης δημοτικής παράταξης Δημήτρης Ταβουλάρης, βασικός στόχος της υποψηφιότητας του είναι η παραγωγή πολιτικής και η εφαρμογή της να είναι κτήμα και υπόθεση του λαού του Ηρακλείου.

«Η Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο – Αριστερή Αντικαπιταλιστική Δημοτική Κίνηση παρεμβαίνει στις εκλογές για να εκφράσει όλους όσους, μέσα από τους αγώνες μας, συγκρουστήκαμε με αυτές τις πολιτικές αλλά και για να αναδείξει το δρόμο της κοινής πάλης και της εναλλακτικής αριστερής αντικαπιταλιστικής πολιτικής», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ταβουλάρης. Ο ίδιος πρόσθεσε πως βασική προτεραιότητα της παράταξης είναι η κατάργηση του Καλλικράτη και του οικονομικού παρατηρητηρίου για τους δήμους.

Οι Δημοτικές Διαπλοκές μεταδίδονται καθημερινά 09.00- 11.00 από την συχνότητα του Δημοτικού ραδιοφώνου Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94fm» και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του σταθμού http://www.94fm.gr

 

 

Δήλωση Β. Καπερνάρου, υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας με την υποστήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων


«Επειδή τόσο ο κ. Καμίνης όσο και ο κ. Σπηλιωτόπουλος κάνουν πλάτες σ’ εκείνους που ξεπουλάνε την ΕΥΔΑΠ, τους ενημερώνω ότι η προσπάθειά τους νομικά και ηθικά πέφτει στο κενό. Οι πηγές παροχής του φυσικού μας αγαθού δεν ανήκουν στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Επίσης ποτέ δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ιδιώτη να ελέγξει τη διάθεση του νερού στους Έλληνες.
 
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος προτιμά να κάνει τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στο Δήμο μας και όχι να διεκδικεί για τους Αθηναίους, άλλωστε αυτό φαίνεται και από την παραίτηση στελέχους του συνδυασμού του που τον κατήγγειλε για το θέμα του νερού».


 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01/05/2014 - 07:59