Σε πλήρη εξέλιξη περιοδείες, εκδηλώσεις και δράσεις αυτοδιοικητικών σχημάτων

Κορυφώνονται οι περιοδείες και ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» δούρειος ίππος για τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων σε Δήμους και Περιφέρειες

Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα στηρίζει το ψήφισμα του σωματείου εργαζόμενων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχετικά με τους εργαζόμενους με 5μηνα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 15 Απριλίου 2014.

Η ΑΡΠΑ είχε καταγγείλει με τοποθέτησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 4-12-2013 την εφαρμογή των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας». Τα προγράμματα αυτά δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα της ανεργίας αλλά ανακύκλωσή της, και τεχνητή συγκάλυψή της, με το μοίρασμα αμοιβών πείνας (427 ή 490 ευρώ) σε μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι ρίχνονται πάλι στον καιάδα της ανεργίας χωρίς να δικαιούνται πλέον ούτε επίδομα. Οι συμβάσεις αυτές καταπατούν κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος εφόσον οι «ωφελούμενοι» δεν έχουν δικαίωμα άδειας, επιδόματος τέκνων, αναγνώριση προϋπηρεσίας.

Με σαφή κατεύθυνση από την Ευρωπαϊκή Ένωση που επιδοτεί την πλήρη ελαστικοποίηση και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, προαναγγέλλουν την παγίωση ακόμα χειρότερων εργασιακών σχέσεων μέσα από ολιγόμηνες συμβάσεις, εποχιακούς, ωρομίσθιους ή και ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών και μετά την απόλυση των 11.000 υπαλλήλων που προγραμματίζει το ΥΔΜΗΔ για το 2014.

Η ΑΡΠΑ ζητά ξανά από την Περιφέρεια να καταδικάσει τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, και κάθε μορφή κάλυψης των αναγκών του δημοσίου από ελαστικά εργαζόμενους, και να απαιτήσει την κάλυψη των κενών της Περιφέρειας από μόνιμο προσωπικό.

Να πάρει σαφή θέση ενάντια στις απολύσεις προσωπικού που σχεδιάζουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.

Να διεκδικήσει την καταβολή άδειας με αποδοχές, επιδομάτων, αναγνώριση προϋπηρεσίας για τους ήδη εργαζόμενους με 5μηνο.

Στηρίζει κάθε προσπάθεια για οργάνωση του αγώνα των εργαζόμενων με 5μηνα μαζί με τους μόνιμους ενάντια στις απολύσεις, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις.

Καλούμε ανέργους και εργαζόμενους σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής του προγράμματος, της συγκυβέρνησης και της αντεργατικής πολιτικής της, συνολικά της βάρβαρης επιδρομής Μνημονίου – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου.








"Τα σκουπίδια είναι λέφτα"

Την Παρασκευή 2 Μάη, ημέρα εγκαινίων των ακριβών προεκλογικών κέντρων με τα πολλά ντεζιμπέλ και τα ιλλουστρασιόν χαμόγελα, η λαϊκή συνέλευση ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ επέλεξε να «συστηθεί» απ' το χώρο, που άρχισαν όλα πριν τέσσερα χρόνια: Την πλατεία Δημοκρατίας, το σημείο αναφοράς όλων των κοινωνικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών αγώνων της πόλης και της γύρω περιοχής.

Αντίθετα με τις προεκλογικές φιέστες επιλέξαμε να συζητήσουμε και να ενημερωθούμε, για τις ήδη εφαρμοζόμενες πολιτικές της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των σκουπιδιών, από την λεγόμενη «ελληνική δημοκρατία», αλλά και για τους τρόπους της εναλλακτικής διαχείρισής τους, προς όφελος της κοινωνίας και ενάντια στην ανεξέλεγκτη κερδοφορία των μεγάλων εργολαβικών κοινοπραξιών.

Μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες όπως η ΤΕΡΝΑ στην περιφέρεια Πελοποννήσου, η ΑΚΤΩΡ και η ΗΛΕΚΤΩΡ στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, η ARCHIRODON η ΙΝΤΡΑΚΑΤ και η ENVITEC στο νομό των Σερρών, η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ και η J&P ΑΒΑΞ – ΑΑΓΗΣ στο νομό Ηλείας, γνωρίζουν ότι τα σκουπίδια έχουν λεφτά, αφού ο τομέας της διαχείρισης των σκουπιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο, αφορά στον τρίτο μεγαλύτερο τζίρο μετά το λαθρεμπόριο όπλων και τα ναρκωτικά.

Η Δυτική Ελλάδα αποτελεί ουσιαστικά το μεγάλο «πειραματόζωο» ενός σύγχρονου μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων με την μελέτη και κατασκευή μεγάλων εργοστασίων επεξεργασίας σκουπιδιών µε τη µέθοδο σύµπραξης του Δηµόσιου και του Ιδιωτικού Τοµέα (ΣΔΙΤ).

«Μια χρόνια καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος, είπε ο Τάσος Κεφαλάς, «έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση, που δημιουργεί μια αυθόρμητη αίσθηση αποδοχής κάθε πρότασης που υπόσχεται την αντιμετώπισή του, ενώ ταυτόχρονα δεν μπορεί να κρυφτεί ότι αυτό που προωθείται εξυπηρετεί άλλες προτεραιότητες και όχι την «ορθολογική» αντιμετώπιση του προβλήματος».

Στο Δήμο Αγρινίου ήδη έχει τελειώσει η πρώτη φάση του διαγωνισμού ενός εργοστασίου αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων (ΑΣΑ) δυναμικότητας 87.000 τόνων ετησίως, την ώρα που η ετήσια παραγωγή σκουπιδιών του νομού είναι περίπου 69.000. Αυτό αποδεικνύει ότι ακυρώνεται στην πράξη η λογική της ιεράρχησης, της πρόληψης και της προδιαλογής υλικών, που οδηγούνται στην ανακύκλωση, χωρίς να μπορεί να κρυφτεί, ότι αυτό που προωθείται εξυπηρετεί άλλες προτεραιότητες και όχι την «ορθολογική» αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Η υλοποίηση των υφιστάμενων σχεδιασμών», σημείωσε ο κ. Κεφαλάς «πρέπει να ανατραπεί. Αυτό σημαίνει πάγωμα και ακύρωση των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη, σε συνδυασμό με την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών για την υλοποίηση δράσεων αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα» και κατέληξε: «Ούτε ο ένας στόχος μόνος του, ούτε ο άλλος. Και οι δύο μαζί».

Δείτε εδώ το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=Q4DDhbFzXk8














Displaying P5040013.JPG

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ για την υπεράσπιση του πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”


Την Κυριακή 04 Μαΐου στο Πάρκο Περιβαντολλογικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης” έλαβε χώρα το αναβληθέν λόγω βροχής από την προηγούμενη Κυριακή “Μονοήμερο Φεστιβάλ για την Υπεράσπιση του Πάρκου” που συνδιοργάνωσαν οι Δημοτικές Κινήσεις “Αλληλέγγυα Πόλη” από το Ίλιον και “Αλληλεγγύη – η δύναμή μας” από τους Αγίους Αναργύρους – Καμετερό και η Περιφερειακή Παράταξη “Δύναμη Ζωής”.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε ομιλία από την υποψήφια Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, τον υποψήφιο Δήμαρχο Ιλίου, Κώστα Κάβουρα και τον υποψήφιο Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Γιώργο Κομματά, οι οποίοι παρουσίασαν την κοινή τους θέση για την σωτηρία του πάρκου.

Στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στην σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο πάρκο, το οποίο μέρα με τη μέρα μαράζει λόγω της αδιαφορίας των αρμόδιων φορέων και της υποχρηματοδότησης. Κοινή εκτίμηση και των τριών ήταν η ανάγκη για αγαστή συνεργασία των όμμορων Δήμων με την Περιφέρεια Αττικής για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το πάρκο και δεσμεύτηκαν να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την υπεράσπιση του δημόσιου και υπερτοπικού χαρακτήρα του πάρκου Τρίτση όταν τελικά κληθούν από τους πολίτες να αναλλάβουν τις διοικήσεις της Περιφέρειας και των δύο Δήμων.

Χαιρετισμό, απήυθηνε και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών,  Σπύρος Τζόκας. Παρευρέθηκαν, επίσης, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, οι βουλευτές Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη και Χαρά Καφαντάρη, η υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σωτηρίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής Κώστας Λουμιώτης και πλήθος υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.

Πρίν και μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκαν διάφορα δρώμενα στο χώρο της εκδήλωσης, όπως εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά και θεατρικό παιχνίδι, ενώ οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν τις γεύσεις της συλλογικής κουζίνας που ετοίμασαν τα μέλη των παρατάξεων μετά μουσικής.  




 Περιοδεία Τ. Κουίκ

 

«Όταν φτάνουμε στο σημείο να ανοίγουμε και να συντηρούμεθα από κοινωνικά παντοπωλεία, τότε βρείτε το θάρρος εσείς οι πολιτικοί, να μιλήσετε για την απόλυτη κατάντια.
 
Εμείς δεν θέλουμε κοινωνικά παντοπωλεία. Εμείς θέλουμε δουλειές για όλους και κυρίως για εμάς τους νέους. Αυτή είναι η μοναδική λύση.
 
Αλλά κι αν ακόμη βρω δουλειά με 400 ή 500 ευρώ, με τα οποία βεβαίως δεν μπορώ να συντηρήσω καμία οικογένεια που θα ήθελα να φτιάξω, τουλάχιστον φροντίστε να κατέβουν οι τιμές σε όλα τα είδη διατροφής και διαβίωσης».
 
Αυτές ήταν οι κουβέντες του 28χρονου Δημήτρη από τον Άγιο Αθανάσιο Καβάλας, που σπούδασε μηχανικός αυτοκινήτων.
 
Τα είπε στον Τέρενς Κουίκ όταν συναντήθηκαν στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, στα πλαίσια της περιοδείας του Βουλευτή Επικρατείας και υποψήφιου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
 
Το σκέλος της τριήμερης περιοδείας του στην περιοχή του Παγγαίου Καβάλας, ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι (04.05.14), έχοντας επισκεφτεί (περνώντας από τον Σταυρό Αμυγδαλεώνα και τον Αμυγδαλεώνα), το Κοκκινόχωμα, την Ηρακλείτσα, την Πέραμο, τις Ελευθερές, το Ελαιοχώρι, την Νικίσιανη, την Γεωργιανή, το Παλαιοχώρι και τους Αντιφίλιππους.
 
Η περιοδεία είχε αρχίσει με επισκέψεις στα χωριά Αυλή, Μελισσοκομείο, Μουσθένη, Μεσσόπη, Πλατανότοπο, Γραβούνα, όπως επίσης στην Καρβάλη και στη πρωτεύουσα αυτής της τεράστιας, σε έκταση, δημοτικής ενότητας, την Ελευθερούπολη.
 
Ο Τέρενς Κουίκ σε όλες αυτές τις περιοχές συνομίλησε με τους κατοίκους, η πλειοψηφία των οποίων είναι αγρότες και συνταξιούχοι, με πληθυσμό νέων, που συνεχώς ελαττώνεται, καθώς μεταναστεύει και εσωτερικά, αλλά κυρίως προς το εξωτερικό, αναζητώντας καλύτερη τύχη.
 
Πολλά από τα προβλήματα που κατεγράφησαν και που είναι χρόνια ανεπίλυτα, με ευθύνη είτε των περιφερειακών αρχών είτε των αρμόδιων Υπουργείων, θα μετατραπούν άμεσα σε Ερωτήσεις και θα κατατεθούν στη Βουλή.
 
«Είναι αδιανόητο να ακούς ανθρώπους να σε παρακαλάνε για το αυτονόητο, δηλαδή για λύσεις σε θέματα, που αν μη τι άλλο, θα τους βοηθήσει στη μάχη της επιβίωσης.
 
Το θεωρώ - παράδειγμα - απαράδεκτο το θέαμα με τα χωράφια - «πισίνες» στα Τενάγη Φιλίππων. Ατελείωτες εκτάσεις, σχεδόν μόνιμα, πλημμυρισμένες, με υποσχέσεις να μένουν στα συρτάρια.
 
Πάνω από δέκα χιλιάδες οικογένειες σε αυτή την ευλογημένη, αλλά πλημμυρισμένη γη, έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, παρατημένες από την εγκληματική αδράνεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας».
 
Αυτό δήλωσε οργισμένος ο Τέρενς Κουίκ, συνομιλώντας με τοπικό δημοσιογράφο, ολοκληρώνοντας την νέα περιοδεία του στη Καβάλα και αναχωρώντας για διήμερη επίσκεψη - περιοδεία στον νομό Δράμας.

 

 

 


Displaying IMG_2662.JPG

Δύο στρατόπεδα, το ένα χωματερή, το άλλο προς πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ και ο δήμος ανύπαρκτος, παρότι υπάρχουν έτοιμες μελέτες.

     Δύο στρατόπεδα συνολικής έκτασης άνω των 300 στρεμμάτων, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ανάσα ζωής, τόσο για το δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, όσο και για ολόκληρη τη Δυτική Θεσσαλονίκη, μένουν στα αζήτητα του δήμου. Όχι μόνο δεν τα έχουν διεκδικήσει διαχρονικά οι διοικήσεις του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, αντίθετα, το ένα το μετέτρεψε σε χωματερή ο ίδιος ο δήμος, ενώ το άλλο εγκαταλείπεται αμαχητί να πουληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ. Θα μπορούσαν να μετατραπούν σε αστικά δάση, που θα τριπλασίαζαν το ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, το οποίο τώρα είναι  1 τ.μ./κάτοικο, σε ένα δήμο που αποτελεί πλέον το δεύτερο σε πληθυσμό δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο ποσοστό στο Δήμο Θεσσαλονίκης, που θεωρείται από τα μικρότερα στην Ευρώπη, είναι 2,7τ.μ./κάτοικο. Ενώ η Θεσσαλονίκη έχει αναδειχθεί στην πιο ρυπασμένη πόλη της Ευρώπης, εξαιτίας των υψηλών συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρά της.
    Πρόκειται για το στρατόπεδο «Ζιάκα», που είναι εγκαταλειμμένο για πάνω από μία 15ετία, και το στρατόπεδο «Παπακυριαζή», που ακόμη φιλοξενεί μία στρατιωτική μονάδα, αλλά έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ και πρόκειται να πουληθεί στο όνομα της υποτιθέμενης ανάπτυξης της κυβέρνησης των μνημονίων. Κανένα από τα δύο αυτά στρατόπεδα δεν έχουν διεκδικήσει εδώ και πολλά χρόνια οι διαδοχικές διοικήσεις του Δήμου. Αντίθετα, η δημοτική αρχή έχει μετατρέψει το στρατόπεδο «Ζιάκα» σε χωματερή, όπου αποθέτει ξερά κλαδιά και χόρτα από τις κλαδεύσεις, ενώ έχει γίνει χώρος απόρριψης μπαζών, καθώς δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος. Τα κτήρια, άλλα έχουν καταρρεύσει, άλλα έχουν λεηλατεί, ή αποτελούν χώρους, όπου καταφεύγουν τοξικομανείς για να κάνουν χρήση ναρκωτικών. Σε άλλα σημεία του στρατοπέδου, αρκετά συχνά βλέπει κανείς φωτιές, όπου καίνε κλεμμένα καλώδια για να πάρουν το χαλκό. Θλιβερή εικόνα αποτελεί η εκκλησία του στρατοπέδου, που, αν και δείχνει να βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, έχει επίσης λεηλατηθεί.  
    Η «Ενωτική Ριζοσπαστική Κίνηση Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου», ως απλή κίνηση ακόμη, εδώ και 20 χρόνια, συμμετέχει στον αγώνα απόδοσης των πρώην στρατοπέδων στους κατοίκους της πόλης. «Υπάρχει τεράστια ανάγκη απόδοσης των δύο στρατοπέδων στο δήμο, αλλά η αντιμετώπιση από τη δημοτική αρχή είναι ότι το ένα το πουλάμε και το άλλο το έχουμε κάνει χωματερή», δηλώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Ανέστης Βασιλειάδης. «Διεκδικούμε την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα των χώρων αυτών και τη δημιουργία χώρων αναψυχής  και υψηλού πρασίνου. Μπορούμε να μετατρέψουμε τα στρατόπεδα σε αστικά δάση», τονίζει.
Η «Ενωτική Ριζοσπαστική Κίνηση Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου» έχει επανειλημμένα καταθέσει προτάσεις για την αξιοποίηση των στρατοπέδων, ως χώρων πρασίνου. Χωρίς να χτιστούν νέα κτήρια, με γκρέμισμα όσων δεν μπορούν να βελτιωθούν, αναπαλαίωση και αξιοποίηση των υπαρχόντων και απόδοση του υπόλοιπου ελεύθερου χώρου στους δημότες με δραστηριότητες που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον. Αθλητικές δραστηριότητες, δημιουργία χώρων περιπάτου, χώρων αναψυχής, χώρου καλλιέργειας που θα μπορούσε να αποδοθεί στους δημότες, αλλά και να προσφέρει εκπαίδευση στους μαθητές, δημιουργία αναψυκτηρίου, ώστε ο δήμος να αντλεί ακόμη και έσοδα. Τα κτήρια μπορούν να μετατραπούν σε χώρους που θα μπορούν να αξιοποιούν το πάρκο, να φιλοξενήσουν μουσεία, πολιτιστικούς συλλόγους και δράσεις που θα συμβάλουν στην ανάδειξη του πάρκου σε ζώνη πολιτισμού και χώρο προσέλευσης επισκεπτών.
    Αν και καμία από τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου δεν μπήκε στη διαδικασία να συντάξει έστω και μία μελέτη αξιοποίησης των στρατοπέδων ως πάρκων, υπάρχουν ήδη έτοιμες αρκετές μελέτες, που όμως παραμένουν ανεκμετάλλευτες. Πρόκειται για διδακτορικές μελέτες ή μελέτες σε επίπεδο πτυχιακών διατριβών από την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ για την αξιοποίηση του στρατοπέδου «Ζιάκα».  «Τη στιγμή που άλλοι δήμοι ξοδεύουν χρήματα για να κάνουν μελέτες αξιοποίησης των στρατοπέδων που έχουν στα όριά τους, εμείς τις έχουμε έτοιμες, αλλά παραμένουν αναξιοποίητες», υπογραμμίζει ο Ανέστης Βασιλειάδης. Όπως επισημαίνει, το στρατόπεδο «Ζιάκα» γειτνιάζει με τη βιομηχανική ζώνη και, ως αστικό δάσος, θα μπορεί να λειτουργήσει σε μεγάλο βαθμό σαν φίλτρο απορρόφησης μεγάλου μέρους των ρύπων, και να μειώσει τα όρια των ρύπων στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου συνολικά.
    «Είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που πραγματικά θέλει να αλλάξει τη σημερινή κατάσταση. Είναι από τα ατού μιας δημοτικής διοίκησης που θέλει να διεκδικεί μαχητικά και με αξιώσεις, αντί να παρακολουθεί άπραγη να χάνονται τέτοιες μεγάλες ευκαιρίες για σημαντικές αλλαγές στη ποιότητα ζωής των δημοτών. Υπάρχουν παραδείγματα αξιοποίησης τέτοιων χώρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που δείχνουν το δρόμο και θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και στο δήμο μας. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης και διάθεσης κινητοποίησης της κοινωνίας σε ένα κίνημα διεκδίκησης αυτών των χώρων», καταλήγει ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Ανέστης Βασιλειάδης.

 

 

prasinoi_logo.jpg

Τη συμμετοχή και στήριξη τους στην “Παρέμβαση για την Αττική-Δημοκρατική Οικολογική Κίνηση» ανακοίνωσαν εκ μέρους των “ΠΡΑΣΙΝΩΝ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία” ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων και εκ νέου υποψήφιος καθώς και τα στελέχη  Ναταλία Μποφιλίου και Γιώργος Παπαστεφάνου, κατά τη συνάντηση που είχαν με τη Μαρία Γιαννακάκη, υποψήφια Περιφερειάρχη Αττικής. Η συνάντηση έγινε την Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014 στα γραφεία του Συνδυασμού στην Πλατεία Βικτωρίας και σε αυτή συμμετείχε, επίσης, ο Κώστας Διάκος, νυν Περιφερειακός Σύμβουλος της «Αττικής Οικολογικής Απάντησης» και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα. 

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα ζητήματα περιφερειακής ανάπτυξης της Αττικής, κοινωνικής πολιτικής, νεολαίας, πολιτισμού και προστασίας του περιβάλλοντος. Η αντιπροσωπεία των “ΠΡΑΣΙΝΩΝ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία” επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να συμμετάσχουν ενεργά οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ όχι μόνο στην προεκλογική καμπάνια αλλά και στην δουλειά που πρέπει να γίνει στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο. Θα είναι στη διάθεση της περιφερειακής παράταξης η εμπειρία και οι γνώσεις τόσο από την κοινωνική και αυτοδιοικητική παρέμβαση των μελών των ΠΡΑΣΙΝΩΝ και της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ, όσο και από τη συμμετοχή του Νίκου Χρυσόγελου στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου.    

 

Ποιους υποστηρίζουν οι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία” στον συνμδυασμό «Παρέμβαση για την Αττική - Δημοκρατική Οικολογική Κίνηση»

 

Για Αντιπεριφερειάρχη και υποψηφίους/ες Νοτίου Τομέα:                                 Σελλάς Νίκος

                                                                                                                                       Παλτόγλου Ασημίνα

                                                                                                                                       Τουσμάνη Μαρία

 

Για Αντιπεριφερειάρχη και υποψηφίους/ες Κεντρικού Τομέα:                             Διάκος Κώστας

                                                                                                                                       Μποφιλίου Ναταλία

                                                                                                                                       Νικολακόπουλος Τάκης

 

Για υποψηφίους/ες Βόρειου Τομέα:                                                              Τσάμης Θεοφάνης

                                                                                                                                       Πουλάκη Μαρία

 

Για υποψηφίους/ες Ανατολικού Τομέα:                                                         Παπαστεφάνου Γιώργος

                                                                                                                                       Θεοδωρόπουλος Χρίστος

 

Για υποψηφίους/ες Δυτικής Αθήνα:                                                              Πούλιος Γιώργος

                                                                                                                                       Ευσταθίου Ελένη

 

Υποψήφια Δυτικής Αττικής:                                                                         Κοκκόλη Στέλλα

 

Υποψήφιος για τα  Νησιά Αργοσαρωνικού:                                                     Ορλώφ Αντώνης

 

Υποψήφιος για τον Πειραιά:                                                                        Φλυτζάνης Εμμανουήλ

 

 

Νέα εικόνα

Kαι πέμπτος συνδυασμός στο Δήμο Ικαρίας.

Επικεφαλής η Θάλεια Φράγκου - οικονομολόγος - σύμβουλος επιχειρήσεων και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Όνομα συνδυασμού:

ΙΚΑΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 
Γεννήθηκε στον Εύδηλο Ικαρίας από οικογένεια αγωνιστών της Μέσης Ανατολής και της Εθνικής-Λαϊκής Αντίστασης .Έχει μία κόρη την Νεφέλη που σπουδάζει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών , εργάστηκε ως στέλεχος οικονομικών, διοίκησης και ελέγχου επιχειρήσεων.Εργάστηκε επίσης ως εκπαιδεύτρια και υπεύθυνη προγραμμάτων σπουδών σε επαγγελματικές σχολές.

Συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 και συνελήφθη . Ήταν μάρτυρας σε δίκη βασανιστών. Υπήρξε μέλος της εθνικής αντιπροσωπίας στο παγκόσμιο φεστιβάλ φοιτητών και νεολαίας το 1978 στην Αβάνα της Κούβας.

Ανέπτυξε έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα. Ταξίδεψε στο εξωτερικό ως μέλος ελληνικών αντιπροσωπιών και ως πρόεδρος του συλλόγου «γυναικών και οικογενειών ναυτικών» . Έχει αναδειχθεί στη διοίκηση συνδικαλιστικών-επιστημονικών γυναικείων και άλλων φορέων του μαζικού κινήματος της Αθήνας και των νησιών του Αιγαίου. Το 2003 της απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα για την ανθρωπιστική και ανιδιοτελή προσφορά της από την Διεθνή οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου». Διετέλεσε Έπαρχος Κω και Νισύρου.


Σήμερα είναι πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ευδήλου.

Ανένταχτη στο χώρο της αριστεράς με την εμπειρία και την ενεργή συμμετοχή της, προσπαθεί να συμβάλλει στην ενεργοποίηση ,συσπείρωση και συμμετοχή στα κοινά, πολιτών και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων , ανεξάρτητων αγωνιστών και δημιουργικών κοινωνικών δυνάμεων. Πιστεύει πως αυτή η διαδικασία αποτελεί βασική προϋπόθεση ουσιαστικής Αυτοδιοίκησης για την πρόοδο του Ικαριακού λαού ,με ενεργό δράση και αλληλεγγύη , με διαφάνεια και έλεγχο παντού! ".

 

 

 




 
 
 
 
 
 
 
Οι πολιτικές εκδηλώσεις της εβδομάδας με ομιλητή τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη
 
 
 
Δευτέρα 5/5: Γουδή, πλατεία Αγίου Θωμά στις 19.00  
 
Τρίτη 6/5: Γκύζη, πλατεία Γκύζη στις 20.00 
 
Τετάρτη 7/5: Παγκράτι, Άλσος Παγκρατίου στις 19.00 
 
Σάββατο 10/5: Εξάρχεια, Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46) στις 18.00





 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05/05/2014 - 09:32