ΝΕΡΙΤ: Στην Κ. Ευαγγελάκου προσωρινά τα καθήκοντα προέδρου

Στην Κατερίνα Ευαγγελάκου, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλο,  αναθέτει προσωρινά τα καθήκοντα του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, το Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρείας, απομακρύνοντας από τη θέση το Γιώργο Προκοπάκη.

Το ΕΣ, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που προβλέπει ο νόμος, αποφάσισε την παύση του Γ. Προκοπάκη καθώς διαπίστωσε “ομοφώνως αδυναμία ομαλής” λειτουργίας της εταιρείας, κρίνοντας παράλληλα πως ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, δεν ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του.

Σχετική είδηση:  24 ώρες μετά την έναρξη της ΝΕΡΙΤ απολύεται ο πρόεδρος Γ. Προκοπάκης!!! - Το success story συνεχίζεται…

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Θ. Φορτσάκης, το υπάρχον σχήμα δεν μπορούσε να λειτουργήσει καθώς υπήρχαν δυσκολίες συνεννόησης και η κατάσταση είχε γίνει αδιέξοδη. Τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου έθεσαν μάλιστα ως όρο την απομάκρυνση του κ. Προκοπάκη, διαφορετικά θα υπέβαλαν την παραίτηση τους. Ο κ. Φορτσάκης τόνισε, επίσης, πως η απόφαση είναι θεσμική αποκλείοντας κάθε κυβερνητική παρέμβαση.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, πριν από λίγες μέρες η μέχρι σήμερα αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος έστειλε επιστολή (μέσω e-mail) στο Εποπτικό Συμβούλιο αλλά και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ ανακοινώνοντας ότι είναι έτοιμη να παραιτηθεί αν δεν αλλάξει η κατάσταση, καθώς οι διαρκείς παρεμβάσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γ. Προκοπάκη έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο την πραγματοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος.

Στην επιστολή, σύμφωνα με την εφημερίδα, η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος, κάνει λόγο, για απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.

Επιπλέν, είχε προηγηθεί επιστολή του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου Θ. Φορτσάκη, με έντονες παρατηρήσεις του προς τον Γ. Προκοπάκη για προβληματικούς και παράτυπους διαγωνισμούς και προκηρύξεις θέσεων εργασίας. Τέλη Απριλίου έφτασε στη ΝΕΡΙΤ και εξώδικο από εταιρεία παραγωγής που ζητούσε τα πρακτικά των επιτροπών αξιολόγησης, ενώ σε αυτό σημειωνόταν ότι από τη στιγμή που δεν έλαβε αρνητική απάντηση για την πρότασή της έχει προχωρήσει στην υλοποίησή της, σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών.

 

Πηγή typologies.gr, tvxs.gr, esyn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05/05/2014 - 21:11