Ενισχύεται ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα - Επίδειξη ρωσικής δύναμης μέχρι τις ακτές της Καλιφόρνια

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu, δήλωσε ότι η Ρωσία θα ενισχύσει το στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα με νέα υποβρύχια και πολεμικά πλοία, μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας.

«Νέα υποβρύχια θα ενταχθούν φέτος στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και πλοία επιφανείας νέας γενιάς. Όλο αυτό απαιτεί μεγάλη προσοχή από εμάς», δήλωσε ο κ. Σόιγκου στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ένα μέρος του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχει τη βάση του στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το Μάρτιο.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στον Ειρηνικό, Χέρμπερτ Κάρλαϊλ, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στην περιοχή του Ειρηνικού έφθασαν μέχρι τις ακτές της Καλιφόρνια και τη νήσο Γκουάμ. Τα ρωσικά αεροσκάφη εντοπίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αμερικανικά μαχητικά F-15, σύμφωνα με τον κ. Κάρλαϊλ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο Reuters, o Χέρμπερτ Κάρλαϊλ υποστηρίξε ότι έχει αυξηθεί η ρωσική αεροπορική δραστηριότητα στις περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού, κάνοντας λόγο για επίδειξη δύναμης από πλευράς Ρωσίας, την ώρα που στην ανατολική Ουκρανία η κατάσταση παραμένει εκτός ελέγχου.

Ο αμερικανός επικεφαλής των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στον Ειρηνικό, σημείωσε επίσης ότι οι αεροπορικές περιπολίες της Ρωσίας γύρω από τα νησιά της Ιαπωνίας και την χερσόνησο της Κορέας έχουν αυξηθεί σημαντικά, προσθέτοντας ότι η Μόσχα έχει στείλει και πολεμικά πλοία στην περιοχή.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54