Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική: Δωρεάν και δημόσιες συγκοινωνίες - Η κάρτα ανεργίας να είναι το εισιτήριο των ανέργων

«Τα αποτελέσματα των πολιτικών των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ στις συγκοινωνίες είναι ένα δυσβάσταχτο εισιτήριο για το λαϊκό εισόδημα, μείωση προσωπικού και συρρίκνωση του μισθού τους, μείωση γραμμών και ελάττωση της συχνότητας των δρομολογίων» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, και προσθέτει ότι ο λαός πλέον δεν μπορεί να ακυρώνει εισιτήριο, όμως μπορεί να ακυρώσει τις αντιλαϊκές πολιτικές, οι οποίες «από τη μια τον οδηγούν στη φτώχια και από την άλλη ποινικοποιούν  τη φτώχια», με την αλληλεγγύη και τη συνθετική δράση επιβατών και εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Τα αποτελέσματα των πολιτικών των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις συγκοινωνίες είναι ένα δυσβάσταχτο εισιτήριο για το λαϊκό εισόδημα, μείωση προσωπικού και συρρίκνωση του μισθού τους, μείωση γραμμών και ελάττωση της συχνότητας των δρομολογίων. Όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα αγανάκτησης και οργής στους χρήστες των Μ.Μ.Μ. που είναι και οι πιο οικονομικά αδύναμοι.

Είναι μια ανάλγητη και αντιλαϊκή πολιτική που από τη μια μας οδηγεί στη φτώχια και από την άλλη ποινικοποιεί  τη φτώχια. Οι συχνοί έλεγχοι, τα μεγάλα πρόστιμα, η επιθετική συμπεριφορά των ελεγκτών-κεφαλοκυνηγών, που είχε σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία του 19χρονου Θανάση Καναούτη στο Περιστέρι ,η συκοφαντική προπαγάνδα των ΜΜΕ για τζαμπατζήδες με αντικοινωνική συμπεριφορά δεν εμποδίζει τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μαθητές, τους σπουδαστές, τις νοικοκυρές και τους μετανάστες  να κάνουν άρνηση πληρωμής του δυσβάστακτου 1.40.

Δεν μπορούμε πλέον να ακυρώνουμε εισιτήριο αυτό που μπορούμε είναι να ακυρώσουμε τις πολιτικές τους με την αλληλεγγύη και τη συνθετική δράση επιβατών και εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ. Αυτό που επίσης μπορούμε είναι να τους πούμε ότι αυτοί είναι οι τζαμπατζήδες του δικού μας μόχθου και των φόρων που πλήρωσαν οι παππούδες μας, οι πατεράδες και εμείς, ότι τζαμπατζήδες είναι οι εργολάβοι που εκμεταλλεύονται τους δρόμους και οι εφοπλιστές που χρωστάνε 100 εκατομμύρια στα ασφαλιστικά ταμεία και την έκτακτη εισφορά για την αντιμετώπιση της κρίσης, ότι τζαμπατζήδες είναι αυτοί που κατέχουν τον πλούτο και το καπιταλιστικό σύστημα που τους υπηρετεί.

Η μετακίνηση και η πλήρης κάλυψη όλων των περιοχών με ποιοτικές, γρήγορες, συχνές και δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες είναι δικαίωμα κάθε πολίτη. Είναι μέσο και τρόπος για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό και οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, για να μην πέφτουν οι ελεύθεροι χώροι στα χέρια του κατασκευαστικού κεφαλαίου και να μετατρέπονται σε παρκινγκ, για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής στην Αττική. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ –ΔΗΜΟΣΙΕΣ- ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Η ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ»

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54