Φωτό Κώστας Τζιβανίδης (amen.gr)

Μητροπολίτης Άνθιμος: Nα παραμείνει το νερό σε δημόσια ελληνικά χέρια (video)

Με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο συναντήθηκε αντιπροσωπεία  του Συντονιστικού Οργάνου  «Σώστε το Νερό», αποτελούμενη από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Αμανατίδη, τον καθηγητή του ΑΠΘ Γ. Κρεστενίτη, τον Χημικό Μηχανικό Σωκράτη Φάμελλο, τον πολιτικό μηχανικό Γιώργο Θεοδωρόπουλο, τον επιστημονικό ερευνητή Στάθη Λιανό Λιάντη και τον Σταύρο Ιωακειμίδη. Τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου ενημέρωσαν διεξοδικά το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για την  προετοιμασία του Δημοψηφίσματος της 18ης Μάιου, στο οποίο οι πολίτες του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης θα ψηφίσουν στην τρίτη κάλπη που θα είναι στημένη για το σκοπό αυτό, υπέρ ή κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και του νερού της Θεσσαλονίκης.

 

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης με δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση δημοσιοποίησε τη θέση της Εκκλησίας τασσόμενος ευθέως κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, ζητώντας παράλληλα από το σύνολο των πολιτών να συμμετέχουν μαζικά στο δημοψήφισμα και να καταψηφίσουν τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού που είναι το νερό.

«Πρέπει να αντιληφθεί η πολιτεία ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό – δώρο του Θεού και πρέπει να παραμείνει στα χέρια του δημοσίου», ήταν η σαφής θέση – άποψη του μητροπολίτη Άνθιμου.

Για το σκοπό αυτό μάλιστα όπως διευκρίνισε θα αποσταλεί και γραπτή εισήγηση στο κυριακάτικο κήρυγμα της θείας λειτουργίας , για να γίνει γνωστή η θέση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης στο κρίσιμο θέμα της εμπορευματοποίησης του Νερού.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στον κύκλο επαφών του οργάνου με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλων των πολιτών στο τοπικό αυτό δημοψήφισμα, το οποίο ουσιαστικά συμπυκνώνει και αξιοποιεί την Ευρωπαϊκή ατυχή εμπειρία από τις ιδιωτικοποιήσεις του νερού σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Γίνεται γνωστό ότι πόλεις όπως το Βερολίνο και το Παρίσι μετά την ατυχή και πολυδάπανη παρένθεση της ιδιωτικοποίησης του νερού, έχουν επιστρέψει ήδη και έχουν αποδεχτεί τη θέση του Νερού-Δημόσιο Αγαθό.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06/05/2014 - 19:38

Πολυμέσα