Γ. Σακελλαρίδης: «Οι πολίτες θα υπερασπιστούν με την ψήφο τους το δημόσιο χαρακτήρα του νερού»

 

Τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι επισκέφθηκαν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη» Γαβριήλ Σακελλαρίδης, η αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Αττικής με τη «Δύναμη Ζωής» Ερμίνα Κυπριανίδου και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Αρχοντόπουλος και Κρίτωνας Αρσένης. Περιόδευσαν στα διυλιστήρια και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους με θέμα την σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού.

 

Στη συνέχεια, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε:

«Η Ανοιχτή Πόλη συμμετέχει ολόψυχα σε κάθε πρωτοβουλία που δηλώνει την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Δεσμευόμαστε ότι, ως δημοτική αρχή, θα αγωνιστούμε για να αποτραπεί με κάθε μέσο μια τέτοια εξέλιξη, που θα οδηγήσει σε αυξήσεις τιμολογίων, επιδείνωση της κατάστασης των δικτύων, χειρότερη ποιότητα του νερού και αποκλεισμό των πιο αδύναμων από το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό.

Θεωρούμε εξαιρετικά προβληματική την στάση των κυβερνητικών υποψηφίων. Ο κ. Καμίνης είχε κληθεί να πάρει θέση στο δημοτικό συμβούλιο. Και όπως κάνει πάντα στα δύσκολα, κρύφτηκε και άφησε πίσω έναν αντιδήμαρχό του, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ιδιωτικοποίησης. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος χάθηκε στον δρόμο και έχασε και έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο επειδή δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για το θέμα.

Εμείς δεν θα σταματήσουμε να τους ρωτάμε μέχρι να απαντήσουν ξεκάθαρα.

Την πιο ξεκάθαρη απάντηση, όμως, θα την δώσουν οι πολίτες της Αθήνας, οι οποίοι θα υπερασπιστούν με την ψήφο τους το νερό ως δημόσιο αγαθό».

Δήλωση της Ερμίνας Κυπριανίδου, υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα με τη «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» κατά την περιοδεία με τον Αλέξη Τσίπρα και Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι:

Ενόψει της κάλπης των περιφερειακών εκλογών οι πολίτες της Αττικής οφείλουν να γνωρίζουν -  μιας και ο κ. Σγουρός ασκούσε μια πολιτική εν κρυπτώ και παραβύστω,  μακριά από τον έλεγχο της κοινωνίας – ότι 3 (τρεις) φορές η παράταξη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς προκάλεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτηση για το πελώριο θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού και πρότεινε να πάρει η Περιφέρεια της Αττικής πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής για σχετικό δημοψήφισμα.  Ο κ. Περιφερειάρχης όμως, εκλεκτός του κ. Σαμαρά και των συμφερόντων, κρύφτηκε και παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες,  λειτουργώντας για άλλη μια φορά ως εντολοδόχος των πολιτικών ιδιωτικοποίησης δημόσιων υποδομών και αγαθών.

Οι πολίτες, με γνώση και αποφασιστικότητα, θα δώσουν τη δική τους απάντηση στην κάλπη, συμμετέχοντας μαζικά στο δικό τους νικηφόρο δημοψήφισμα.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54