Εκβιασμοί στα ξενοδοχεία - Απολύσεις στη SPEEDEX Α.Ε.: Το success story στην προεκλογική περίοδο

Οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας δεν χωράνε στα πολυδάπανα προεκλογικά φυλλάδια των απολογητών του μνημονίου. Οι απολυμένοι δεν θα προσκληθούν σε κανένα debate και η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα ζητήσει την εκλογική της επιβράβευση. Όλα αυτά όμως είναι η πραγματική καθημερινή ζωή των αλών ανθρώπων. Επισυνάπτουμε δύο ανακοινώσεις - όχι γι αυτές δεν κάνει σχόλια ο κ. Κεδίκογλου.

Εκβιασμοί στα ξενοδοχεία

H ΓΣΕΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες τακτικές ξενοδοχειακών μονάδων σε Ρέθυμνο και Ρόδο, οι οποίες επιχειρούν με προκλητικό τρόπο να καταργήσουν τη συνδικαλιστική δράση και να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους.
Συγκεκριμένα η επιχείρηση THEARTEMIS PALACE στο Ρέθυμνο , ζητά από εργαζόμενό της ,Γενικό Γραμματέα του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου , για να γίνει η επαναπρόσληψή του στο ξενοδοχείο, να υπογράψει κείμενο με προσβλητικούς όρους για την προσωπικότητα του και άκρως περιοριστικούς για την άσκηση των συνδικαλιστικών καθηκόντων του.

Στη Ρόδο η διοίκηση του ξενοδοχείου LUTANIA BEACH, δεν προχωρά στην επαναπρόσληψη για τη φετινή τουριστική περίοδο, εργαζόμενου μέλους του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, παράνομα, αφού η νομοθεσία προστατεύει έναντι απόλυσης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της οικείας συνδικαλιστικής οργάνωσης.
Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της Ομοσπονδίας Επισιτισμού και απαιτεί την άμεση επέμβαση των επιθεωρήσεων εργασίας ώστε να μπει οριστικό τέλος σε τέτοιες προκλητικές και αυθαίρετες εργοδοτικές συμπεριφορές.

 

Απολύσεις στη SPEEDEX Α.Ε.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας "καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας SPEEDEX Α.Ε., που προχώρησε στην επίδοση με δικαστικό κλητήρα, 14 απολύσεων σε συναδέλφους εργαζομένους, μετά τη λήξη της βάρδιάς τους.

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε ότι έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό, με ξένους προς την εταιρεία εργαζομένους, ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις, για τις οποίες είχε λάβει γνώση από την Παρασκευή 2/5/2014, οπότε και το Επιχειρησιακό Σωματείο της είχε ανακοινώσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, πως αν υλοποιούσε τις απολύσεις, θα πραγματοποιούσαν 24ωρες απεργίες.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων της SPEEDEX Α.Ε. που απαιτούν το αυτονόητο -την ανάκληση των καταχρηστικών και παράνομων απολύσεων- και με κάθε τρόπο προσπαθούν να διασφαλίσουν το αναφέρετο δικαίωμα στην εργασία.

Οι συνάδελφοί μας από χθες το βράδυ προσπαθούν με κάθε νόμιμο τρόπο (κλήση Επιθεώρησης Εργασίας, νομική παρέμβαση κ.α.) και με την φυσική τους παρουσία,  να μην επιτρέψουν την λειτουργία του παράνομου απεργοσπαστικού μηχανισμού.

Καλούμε την εργοδοσία της εταιρείας SPEEDEX Α.Ε. να ανακακαλέσει άμεσα τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις και δηλώνουμε την πρόσθεση μας, με κάθε τρόπό να στηρίξουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας.

Καλούμε τα Σωματεία Μέλη μας να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τον συναδέλφων μας, ενάντια στις παράνομες απολύσεις".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54