ΟΙΥΕ: Καταγγέλλει ομαδικές απολυσεις στη SPEEDEX

Κατά των απολύσεων εργαζομένων στην εταιρεία SPEEDEX ΑΕ, τάσσεται με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ). Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «μαζικές απολύσεις» και αναφέρει ότι «ήδη 14 εργαζόμενοι, έλαβαν μέσω δικαστικού κλητήρα τις απολύσεις τους αμέσως μετά τη λήξη της βάρδιάς τους».

Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ, δηλώνει ότι «στηρίζει τους εργαζόμενους της εταιρείας και τα σωματεία τους» και καλεί «το υπουργείο Εργασίας και τις Υπηρεσίες του ΣΕΠΕ, να παρέμβουν άμεσα, σταματώντας τις παράνομες, εκβιαστικές και καταχρηστικές τακτικές της (σσ: εταιρείας) ενάντια στους εργαζόμενους».

Η ανακοίνωση:

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καταγγέλλει τη Διοίκηση της εταιρείας SPEEDEX Α.Ε., η οποία προχωρά σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.
Ήδη 14 εργαζόμενοι, έλαβαν μέσω δικαστικού κλητήρα τις απολύσεις τους αμέσως μετά τη λήξη της βάρδιάς τους.
Ταυτόχρονα, η εταιρεία έχει στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, με ξένους προς την εταιρεία εργαζομένους, για να σπάσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, για τις οποίες είχε λάβει γνώση από την Παρασκευή 2/5/2014, οπότε και το Επιχειρησιακό Σωματείο της είχε ανακοινώσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, πως αν υλοποιούσε τις απολύσεις, θα πραγματοποιούσαν 24ωρες απεργίες. Η ΟΙΥΕ στηρίζει τους εργαζόμενους της SPEEDEX Α.Ε. και τα σωματεία τους, που απαιτούν το αυτονόητο -την ανάκληση των καταχρηστικών και παράνομων απολύσεων- και με κάθε τρόπο προσπαθούν να διασφαλίσουν το στοιχειώδες δικαίωμα στην εργασία. Οι εργαζόμενοι από χθες το βράδυ προσπαθούν με κάθε νόμιμο τρόπο (κλήση Επιθεώρησης Εργασίας, νομική παρέμβαση κ.α.) και με τη φυσική τους παρουσία να μην επιτρέψουν τη λειτουργία του παράνομου απεργοσπαστικού μηχανισμού.
Καλούμε την εργοδοσία της SPEEDEX Α.Ε. να ανακαλέσει άμεσα τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις και δηλώνουμε την πρόσθεση μας, με κάθε τρόπό να στηρίξουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας.
Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και τις Υπηρεσίες του ΣΕΠΕ να παρέμβουν άμεσα, σταματώντας τις παράνομες, εκβιαστικές και
καταχρηστικές της τακτικές ενάντια στους εργαζόμενους. Καλούμε τα Σωματεία Μέλη μας να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τον συναδέλφων μας, που προσπαθούν να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δουλειά.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54