Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Δελτίο τοπικών ειδήσεων.

ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΒΡΕΘΗΚΕ   23ΧΡΟΝΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

 Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση της 23χρονης Μαρίας, που αναζητείτο από το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Μαΐου

Η 23χρονη βρέθηκε  χθες το πρωί απαγχονισμένη σε ένα δένδρο στην περιοχή του Καρακόνερου.,απέναντι από το πάρκο του αθλητικού κέντρου, από διερχόμενο πολίτη. Το άτυχο κορίτσι καταγόταν από την Αθήνα, σπούδαζε στο Ηράκλειο της Κρήτης Πληροφορική και τις τελευταίες μέρες βρισκόταν στη Ρόδο, φιλοξενούμενη από ένα συμφοιτητή της στο Ροδίνι.

.Πριν από την εξαφάνισή της από το σπίτι όπου διέμενε  είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητέρα της στην Αθήνα., έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της. Ο συμφοιτητής της ενημέρωσε την Αστυνομία, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ανησυχούσε για τις προθέσεις τις συμφοιτήτριάς του .Η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι που οδήγησαν την 23χρονη φοιτήτρια στην απόφαση  της αυτοκτονίας.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΙΛΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ

 

"Την συμπαράσταση στον αγώνα που συνεχίζουν να δίνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ στη Ρόδο, εξακολουθώντας να εκπέμπουν το πρόγραμμά τους, εξέφρασε η υποψήφια Περιφερειάρχης της ΛΑΙΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Λίλα Καφαντάρη, σε συνάντηση που είχε μαζί τους, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Λουκά Κοτσαδάμ και υποψήφιους συμβούλους  σε Δήμο και Περιφέρεια.

 Σε συνέντευξη που ακολούθησε με τους δημοσιογράφους στο στούντιο της ΕΡΑ, η κ.Καφαντάρη ανέλυσε το αισιόδοξο, ανατρεπτικό, ελπιδοφόρο μήνυμα  που βασίζεται στη ρεαλιστική πρόταση του ΚΚΕ για άλλο δρόμο ανάπτυξης που εξυπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες του λαού.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στον Παιδικό Σταθμό της Ανάληψης,  όπου  σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι απασχολούνται μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, εγκλωβισμένοι σε εργασιακή ομηρία εδώ και 12 χρόνια. Τους κάλεσε να τιμωρήσουν αυτούς που φταίνε για την κατάσταση που βιώνουν, να συνεχίσουν τον αγώνα τους μαζί με το ΚΚΕ για μόνιμη και σταθερή δουλειά, στελέχωση των παιδικών σταθμών με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

 

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΑ HΟNDOS CENTER, ΚΑΙ SEPHORA ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

 

Η περιοδεία της επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  συνεχίστηκε στους χώρους  δουλειάς , όπου για πρώτη φορά  οι εργαζόμενοι πήραν το θάρρος και ήρθαν αντιμέτωποι με την εργοδοσία και το κράτος της, απεργώντας την περασμένη Κυριακή ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

‘’ Η δική τους στάση, τόνισε η Λίλα Καφαντάρη έγινε παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους , και η νίκη θα έρθει όταν ακολουθήσουν οργανωμένα-ενωμένα και με ταξική αλληλεγγύη ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι. Οι υπάλληλοι στα HΟNDOS CENTER, αλλά και στα SEPHORA έδειξαν το δρόμο.’’

 Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ,αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,στηρίζει τους λαϊκούς αγώνες, ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να εμπιστευτούν οι ίδιοι τις δυνάμεις τους, Να χειραφετηθούν από την τρομοκρατία που εξαπέλυσε επί τόπου χθες η εργοδοσία στα SEPHORA, προσπαθώντας  να βάλει εμπόδια στην επίσκεψη των υποψηφίων της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο κατάστημα και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους. 

 Έφτασαν στο σημείο να καλέσουν  την αστυνομία, αποδεικνύοντας ότι είναι αποφασισμένη δια πυρός και σιδήρου να περάσει το μαύρο σκοτάδι στους εργαζόμενους, ν’αποτραπεί κάθε αντίσταση στο μισθό των 400 ευρώ,  στη  δουλειά 352 μέρες το χρόνο, στη σύγχρονη δουλεία που έχει ανάγκη η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών τους. Η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό, επεσήμαναν οι εκπρόσωποι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ..

 

ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ..’’ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ’’

 

-Να αποσυρθεί άμεσα το εγκληματικό νομοσχέδιο για τον αιγιαλό ζητά η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Μπενέτο Σπύρου.

‘’Ακόμα και η επιστημονική επιτροπή της Βουλής ,υπογραμμίζεται σε σχετική δήλωση, χαρακτηρίζει αντισυνταγματικές πολλές διατάξεις του νομοσχεδίου ,με το οποίο αίρονται όλοι οι περιορισμοί που υπήρχαν ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και ανοίγει ο δρόμος για την χωρίς όρους οικονομική τους εκμετάλλευση. Στόχος, η εξυπηρέτηση μεγαλοσυμφερόντων μέσα από την καταστροφή των παραλιών μας. ‘’

Σημειώνεται ότι λόγω αντιδράσεων από χιλιάδες πολίτες, οργανώσεις πολιτών, δημοτικές αρχές, ακόμη και κυβερνητικούς βουλευτές, η διαβούλευση για το εν λόγω νομοσχέδιο (η οποία αρχικά έληγε στις 2 Μαΐου) παρατάθηκε έως τις 13 Μαΐου.

‘’Τα πρώτα βήματα για το ξεπούλημα των ακτών μας αποτελούν τετελεσμένο γεγονός, ‘’υποστηρίζει η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  και ζητά μαζί με εκατοντάδες άλλους φορείς την απόσυρση του νομοσχεδίου δηλώνοντας ότι θα συνταχθεί στο πλευρό των πολιτών και φορέων στην προσπάθειά τους να το ακυρώσουν. Οι εγκληματικές του διατάξεις αφορούν άμεσα όλα τα νησιά μας  αλλά και ιδιαίτερα περιοχές που το ΤΑΙΠΕΔ προσπαθεί να ξεπουλήσει όπως το Γκολφ Αφάντου στη Ρόδο.

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ… ‘’ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΜΕΑ ’’


Οι εργαζόμενοι του παραρτήματος ΑΜΕΑ (<<Άγιος Ανδρέας>>) του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α, εκφράζουν την διαμαρτυρία τους και την δυσαρέσκειά τους για τα δημοσιεύματα με παραπλανητικούς τίτλους προσπαθούν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με την λειτουργία του παραρτήματος. Εντυπώσεις, τις οποίες ορισμένοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν μέσα από την άγνοιά τους σε επιστημονικά θέματα.
Μεταξύ άλλων διευκρινίζουν πως
Το παράρτημα <<Άγιος Ανδρέας>>, φιλοξενεί άτομα με βαριά νοητική στέρηση, μη παιδαγώγιμα και με πολλαπλές αναπηρίες ηλικίας 9 έως 34 ετών.
Οι θάνατοι των παιδιών που αναφέρθηκαν ,συνέβησαν σε διάρκεια ενός έτους και όχι σε σύντομο χρονικό διάστημα όπως αφήνεται να εννοηθεί.
Από τους έξι θανάτους, οι πέντε συνέβησαν μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Το έκτο παιδί κατέληξε κατά την διάρκεια της διακομιδής του στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι θάνατοι προήλθαν από παθολογικά αίτια.
Όλα τα παιδιά που απεβίωσαν, είχαν  βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, μιας και  έπασχαν από βαριάς μορφής εγκεφαλική παράλυση, είχαν βαρύτατη τετραπληγία και ήταν κατάκοιτα από την αρχή της ζωής τους .

Η δομή του <<Αγίου Ανδρέα>>, έχει ελεγχθεί από  τους Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας, με ιδιαίτερα θετικά σχόλια στην έκθεσή τους.
-Έχει λάβει τα εύσημα για τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες της από το <<Χαμόγελο του Παιδιού>>.
Τέλος, οι εργαζόμενοι του παραρτήματος ΑΜΕΑ (Άγιος Ανδρέας) τονίζουν ότι είναι αποφασισμένοι να μην δεχτούν κανενός είδους συκοφάντηση τόσο   από ενδοθεσμικούς , όσο και από εξωθεσμικούς παράγοντες και επιφυλάσσονται κάθε νόμιμου δικαιώματός τους.

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ..’’ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Η ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ’’

 

Ως πρωτοφανή και εγκληματική κατά του Δήμου Ρόδου, σύμφωνα με τη διατύπωση που εμπεριέχεται σε γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Ρόδου Στ. Κουσουρνάς την πράξη της Alpha Τράπεζας να κατασχέσει το περιεχόμενο από τον ήδη δεσμευμένο λογαριασμό ύψους 1,831 εκ. ευρώ υπέρ του ιδιώτη που το διεκδικούσε (υπόθεση ακινήτου που ο Δήμος Ρόδου με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει αποποιηθεί).
Σύμφωνα με τον κ. Κουσουρνά, σε επίσημο ερώτημα του Δήμου αν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, στις οποίες προβλέπεται και εγγυητική επιστολή, ακόμα δεν έχει δοθεί γραπτή απάντηση, όμως προφορικά ο διευθυντής του υποκαταστήματος της Τράπεζας στη Ρόδο δήλωσε στον δήμαρχο ότι δεν υπάρχει τέτοια επιστολή.
Ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε ότι σε παρόμοιες υποθέσεις εμπλέκονται πολλοί δήμοι της χώρας οι οποίοι, αν τελικά δεν δικαιωθεί ο Δήμος Ρόδου και δημιουργηθεί προηγούμενο, κινδυνεύουν να κλείσουν.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Σεμινάριο με θέμα το ρατσισμό και με συμμετοχή ομιλητών από διάφορες χώρες.πραγματοποιεί τη Κυριακή στο Παν/μιο Αιγαίου το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου  

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο Κωστής Παπαϊωάννου, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και ο Αναστάσιος Χαμουζάς, υποψήφιος διδάκτωρ Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών Πανεπιστημίου Αιγαίου & δικηγόρος.

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

 

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΕ 29 ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΡΙΝΕΣ ΚΩ-ΛΕΡΟΥ

 

Συνολικά 24 γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν φέτος στις παραλίες της Ρόδου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από την Ελληνική εταιρεία προστασίας της φύσης. Στην ίδια εκδήλωση έγινε γνωστό, ότι με την γαλάζια σημαία βραβεύονται 5 ακτές της Κω, κανενός όμως άλλου νησιού της Δωδεκανήσου όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Βραβεύονται επίσης οι μαρίνες Κω και Λέρου.

Με δεδομένο ότι τα βραβεία των γαλάζιων σημαιών, είναι σημαντικά και αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για τουριστικούς προορισμούς, δυστυχώς η Δωδεκάνησος υστερεί, αφού τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα σε σχέση με πέρυσι. Πάντως, η Ρόδος πήρε επιπλέον 4 σημαίες, γεγονός που κρίνεται θετικό. Ειδικότερα οι παραλίες που βραβεύτηκαν είναι

ΡΟΔΟΣ (24) Δήμος Ρόδου Κιοτάρι 3 Λάρδος 1 Λάρδος 3 Αφάντου 2 Κολύμπια Κολύμπια Α-Λιμανάκι Αμμούδες/Φαληράκι Καβουράκια Καλλιθέα Μαντώματα Φαληράκι/Καστράκι Φαληράκι/Τραουνού Φαληράκι Α Φαληράκι 1 Φαληράκι 2 Φαληράκι 3 Φαληράκι 4 Φαληράκι 5 Ρένη 1 Τριάντα Β Βαγιές/Λαδικό Φαληράκι/Καθαρά Ανατολικά Ενυδρείου Γαλούνι/Κοκκινόγια

ΚΩΣ (5) Δήμος Κω Γουρνιάτης Τρούλος Ακρο Χελώνας Πευκοκεφαλή /Αγίας Φωκάς Λάμπη
Συνολικά σε όλη την Ελλάδα απονέμονται φέτος 408 γαλάζιες σημαίες και η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 51 χώρες.

 

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Χ.ΚΟΚΚΙΝΟΥ  ΣΕ ΚΩ ΚΑΛΥΜΝΟ

 «Η Κως στέλνει ένα δυνατό μήνυμα για αλλαγή. Εμπιστεύεται και στηρίζει τον συνδυασμό μας. Εμπιστεύεται και στηρίζει τους δικούς μας ανθρώπους και τον Γιώργο Χατζημάρκο».δήλωσε από τη Κω όπου περιοδεύει ο υποψήφιος χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος ΚόκκινοςΣυγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Κω, καθώς και Υπηρεσίες της Περιφέρειας. ενώ είχε συναντήσεις με τους υποψήφιους Δημάρχους του νησιού.συνοδευόμενος από υποψηφίους της παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ Ν.ΑΙΓΑΙΟ

. Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το σχέδιο Κ2 (από Κέα – Καστελόριζο, σε ευθεία γραμμή ανάπτυξης) του συνδυασμού αλλά και να κάνουν μία εκτενή συζήτηση με τους κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού για τις προτεραιότητες της επόμενης κρίσιμης πενταετίας.
Ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος συνεχίζει την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα με επόμενο σταθμό την Κάλυμνο.

 ‘’ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΖΩΗΣ ‘’ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Δράσεις για τις μητέρες και τα παιδιά . διοργανώνουν στον χώρο της Βιβλιοθήκης με την ευκαιρία, της Γιορτής της Μητέρας, την Κυριακή 11 Μαΐου από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. η Ιπποκράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την Αστική Εταιρεία ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ/Κέντρο Πρόληψης Ειδικότερα διοργανώνεται Ένα βιωματικό σεμινάριο για τις μητέρες με θέμα: «Μαμά και παιδί, μια σχέση ζωής» με την Κοινωνιολόγο  Μαρία Λάμπρου ενώ παράλληλα τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν βιβλία, να γράψουν τη δική τους μικρή ιστοριούλα ή να ζωγραφίσουν τα συναισθήματά τους για τις μαμάδες τους φτιάχνοντας κάρτες με ευχές.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟ-ΚΑΣΟ

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δ.ΓΑΚΗ ΓΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ –ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΚΑΣΟΥ

 

Ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης.Γάκης ,ζητώντας από την κυβέρνηση την ουσιαστική εφαρμογή της «νησιωτικότητας» και στα μικρά ακριτικά νησιά.

Ερωτούνται  οι αρμόδιοι υπουργοί σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να εξαλειφθεί η εδαφική απομόνωση των νησιών  ενώ  ζητείται ο σχεδιασμός αξιόπιστων και οικονομικά προσιτών μεταφορικών συνδέσεων για τους κατοίκους της Καρπάθου και της Κάσου.

 

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

 

 Υπογράφτηκε στον Πειραιά πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά και του Πολιτισμικού Οργανισμού Ολύμπου Καρπάθου (Π.ΟΡ.Ο.Κ.) του Δήμου Καρπάθου από τους προέδρους των Δ.Σ. των δυο Οργανισμών  υλοποιώντας έτσι σχετική πρωτοβουλία των Διοικητικών Συμβουλίων των δυο φορέων που τοποθετεί τις ιστορικές σχέσεις Πειραιά και Καρπάθου σε εντελώς νέες βάσεις.
Η υπογραφή του πρωτοκόλλου πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στο γραφείο του Δημάρχου Πειραιά παρουσία των Δημάρχων Πειραιά και Καρπάθου Βασίλη Μιχαλολιάκου και Μιχάλη Χανιώτη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές, αιρετοί και υποψήφιοι δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54