Δημ. Κουτσούμπας: ‏Χρειαζόμαστε ισχυρή αντιπαράθεση με τα οργανωμένα συμφέροντα

Χρειαζόμαστε ισχυρή αντιπαράθεση με τα οργανωμένα συμφέροντα, παρά τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης που έχουμε και που τον ανατρέπουμε δυναμικά με τις διεκδικήσεις μας που είναι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η απαίτηση για μέτρα υπέρ των ανέργων, επαγγελματιών, η προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών κατά των τραπεζών και της αισχροκέρδειας.

Αυτά τόνισε αρχικά χθες βράδυ, από την πλατεία Γεωργίου, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και συνέχισε αναφέροντας ότι στην πολιτική του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας σταθερός στόχος είναι η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας. Επίσης τα φθηνά είδη λαϊκής κατανάλωσης, η φθηνή οικοδομή, η χειραφέτηση των γυναικών, η αύξηση των βρεφο-νηπιακών σταθμών, γενικότερα η μέριμνα για τις οικογενειακές δομές, την δημιουργία λαϊκής στέγης με κρατικούς πόρους και κοινωνικές εγκαταστάσεις για φτωχά κοινωνικά στρώματα.


Ο κ. Κουτσούμπας κατά την ομιλία του εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση αλλά και το νεότευκτο κόμμα "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ", του Σταύρου Θεοδωράκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "τα ποτάμια μπορεί να αποδειχθούν θεοπόταμα με την συνδρομή των υπηρετών του πολιτικού συστήματος". Κριτική ασκήθηκε από τον γεν. γραμμ. του ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ, για πολιτική διγλωσσία που ο πολιτικος αυτός χώρος την έχει αναγάγει σε επιστήμη. ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ. Ο κ. Κουτσούμπας σε πολλές αποστροφές του λόγου μίλησε για την Ευρώπη των μονοπωλίων.

Σε σχέση με τους τοπικούς παράγοντες του κόμματος εκθείασε την προσωπικότητα του υποψήφιου Περιφερειάρχη του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, του υποψήφιου δημάρχου και νυν επικεφαλής της παράταξης ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Κώστα Πελετίδη,  την υποψήφια ευρωβουλευτή Νατάσσα Παναγιωτάρα και τον αντιπεριφερειάρχη - δημοσιογράφο Κώστα Κεραμιδά.

Σύνταξη: Χρυσή Κοσμάτου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54