Στήριξη της ΟΛΜΕ σε απολυμένους "διαθέσιμους" - Καμπάνια οικονομικής στήριξης

Την απόφαση να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς μπου η κυβέρνηση θυσιάζει στο βωμό της τρόικας, έλαβε η ΟΛΜΕ, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν αποδέχεται τις απολύσεις εκπαιδευτικών. Για εμάς, για όλο τον κλάδο μας, τους θεωρούμε όλους συναδέλφους μας. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την επαναπρόσληψη ΟΛΩΝ και την επαναλειτουργία όλων των τομέων και των ειδικοτήτων της ΤΕΕ που καταργήθηκαν. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε πρακτικά μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που απολύονται από τη βάρβαρη πολιτική της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, αποφάσισε τη δημιουργία ειδικού ταμείου αλληλεγγύης για την οικονομική στήριξη των συναδέλφων μας που απολύονται. Η οικονομική καμπάνια θα διαρκέσει για ένα εξάμηνο και θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβρη του 2014.

Ξεκινάμε οικονομική καμπάνια σε όλα τα σχολεία. Κάθε εκπαιδευτικός καλείται να συνεισφέρει δύο (2) ευρώ το μήνα. Σε κάθε σχολείο ορίζεται από την ΕΛΜΕ ένας εκπαιδευτικός υπεύθυνος για να συλλέγει τα χρήματα από την 1η έως την 5η κάθε μήνα. Καταθέτει τα χρήματα στο σχετικό λογαριασμό αλληλεγγύης της ΟΛΜΕ. Η απόδειξη κατάθεσης τοιχοκολλείται στον Σύλλογο Διδασκόντων και στέλνεται στην ΕΛΜΕ.

Ο λογαριασμός αλληλεγγύης είναι: 114-00-2002-005940  ALPHA BANK.  Καλούμε τις ΕΛΜΕ να ξεκινήσουν την καμπάνια οικονομικής στήριξης  από τον Μάιο.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ. ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!".

 

Κινητοποίηση στις Κυκλάδες

 

Παράλληλα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στα σεμινάρια αξιολόγησης με στάσεις εργασίας στις Κυκλάδες. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι:
"Το ΥΠΑΙΘ και το ΙΕΠ προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στην προώθηση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού. Ήδη έχουν προγραμματιστεί από το ΙΕΠ σεμινάρια επιμόρφωσης διευθυντών σχολείων σε πολλές περιοχές της χώρας.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να οργανώσουν την παρέμβασή τους ενάντια στα σεμινάρια αυτά προκηρύσσοντας κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας και κάθε άλλη συλλογική κινητοποίηση.

Καλούμε ιδιαίτερα τους διευθυντές των σχολείων να μην ενδώσουν στις εντολές του ΥΠΑΙΘ, να μην γίνουν τα εκτελεστικά όργανα μιας πολιτικής που κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικούς και ανοίγει το δρόμο για την επόμενη κινητικότητα και τις απολύσεις.

 Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας, 8 π.μ. – 11 π.μ. την Τετάρτη 14/5 και την Πέμπτη 15/5, συμπληρωματική στην 3ωρη στάση που έχει καλέσει η ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση για το μπλοκάρισμα του σεμιναρίου που οργανώνονται στην Τήνο".





    
 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54