Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας μπαίνουν από σήμερα 2.000 καθηγητές των 53 τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά και τεχνικά λύκεια, βάσει του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή. Η ΟΛΜΕ οργάνωσε το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, ενώ τετραμελής αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών είχε συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του κ. Σουρνάρα, όπου κλείστηκε ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών για την Παρασκευή, στις 11:30 το πρωί. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

Οι αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων αφορούν σε περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς και η τελική λίστα -με τα ονόματα- αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Οι περισσότερες οργανικές θέσεις, 388, χάθηκαν με την κατάργηση της ειδικότητας της Νοσηλευτικής, ακολουθούν οι Βρεφονηπιοκόμοι με 355 και οι ειδικότητες Αισθητικής με 211.
Από την πλευρά τους τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας, διαμηνύουν ότι στις προθέσεις τους είναι το 60% με ειδικότητες υγείας να απορροφηθούν σε αυτόν τον τομέα.


H ΟΛΜΕ πάντως έχει εξαγγείλει συνέχιση των κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από την Τετάρτη στις 7.00 το απόγευμα, οπότε το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών καλεί όλες τις ομοσπονδίες των κλάδων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που βρίσκονται σε κινητοποίηση να συναντηθούν στα γραφεία της προκειμένου να «οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις», ενώ προειδοποιεί για έναν «θερμό» Σεπτέμβριο με την έναρξη του σχολικού έτους. 

ΣΥΡΙΖΑ: Θα επαναπροσληφθούν οι 2000 εκπαιδευτικοί

Τη διαβεβαίωση ότι «όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι απαραίτητοι για την μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς» και γι' αυτό το λόγο «θα επαναπροσληφθούν» έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 θα μείνει στην ιστορία της εκπαίδευσης ως μαύρη μέρα, χαρακτηρισμένη από αυταρχισμό και αντιδημοκρατικότητα» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση καταδικάζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους στην ανεργία και στην εξαθλίωση και ταυτόχρονα εξαπολύει ευθεία επίθεση σε 21.000 μαθητές που θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους και δεν θα το βρίσκουν. Καταργεί σημαντικούς τομείς και ειδικότητες από την δημόσια τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και τους παραδίδει βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα», τονίζεται, ενώ παράλληλα επικρίνεται ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος: «με τις ενέργειές του καταλύει κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας. Προτρέχει του νόμου και κινεί τις διαδικασίες διαθεσιμότητας, πριν ακόμα και από την ψήφιση του στη Βουλή, με την ίδια λογική που προχώρησε σε επιστράτευση πριν υπάρξει απεργία».

ΚΚΕ: Αντιδραστικές αλλαγές για ψευδοκατάρτιση και τζάμπα εργασία στην εργοδοσία

«Είναι μέρος του σχεδίου κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας, για να διαμορφωθεί ένα κράτος πιο εχθρικό προς τους εργαζόμενους, αυταρχικό, ταξικό, στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές, το εργατικό λαϊκό κίνημα να μην πέσουν στην παγίδα της αναμονής, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στις απολύσεις, να μην υπάρχει κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς, κανένας μαθητής χωρίς να τελειώσει το σχολείο του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54