Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

Δ.Σ. ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο θα κάνουν οι καθηγητές, απόψε στις 8.00, στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ, με θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης.

Στο μεταξύ, σε διαθεσιμότητα τίθενται σήμερα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων από τα επαγγελματικά λύκεια και τις καταργηθείσες σχολές. Οι αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων αφορούν περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς, ενώ η τελική λίστα με τα ονόματα αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Στην Κέρκυρα, η διαθεσιμότητα των καθηγητών των τεχνικών λυκείων αφορά 18 άτομα.

Η Γ.Σ. ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Σε στάση εργασίας προχωρούν αύριο από τις 7 έως τις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι στο δήμο της Κέρκυρας, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή γενικής τους συνέλευση. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν επίσης να  ψηφίσουν αύριο τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων τους με κάλπη που θα στηθεί στις 12 στο δημοτικό θέατρο.

 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται  η επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δεύτερου δραπέτη των φυλακών των Τρικάλων. Η επιχείρηση εστιάζεται στην περιοχή της Ντουσκάρας στα σύνορα Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας, όπου παρέμεναν κρυμμένοι επί 17 ημέρες, οι δύο δραπέτες.  

Χθες τα ξημερώματα, σε συμπλοκή των δύο δραπετών με μπλόκο των ΕΚΑΜ στη γέφυρα της Βροσύνας, σκοτώθηκε ο 36 χρονος δραπέτης Μάριον Κόλα, ενώ ο 26χρονος Ίλιρ Κούπα κατάφερε να διαφύγει.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε στο πόδι από σφαίρα που δέχθηκε ένας αστυνομικός των ΕΚΑΜ. Ο 26χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε και χειρουργήθηκε επιτυχώς στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», όπου παραμένει για νοσηλεία στην ορθοπεδική κλινική.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ

Τις επαφές της με κοινωνικούς φορείς ξεκίνησε η Αναπληρώτρια Γραμματέας Αλληλεγγύης του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Λία Εγγλέζου, επισκεπτόμενη το Ν. Κέρκυρας.

Σε συνεργασία με τον υπεύθυνο περιφέρειας Ιονίων Νήσων της Γραμματείας οργανωτικού των ΑΝΕΛ Γιάννη Ζήκο, πραγματοποίησαν με μέλη της Σ.Ε. Κέρκυρας συνάντηση στο "Σπίτι φιλοξενίας καρκινοπαθών ΠΑΛΜΟΣ".

 

 ΕΝΑΡΞΗ ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΨΕΚΑΣΜΩΝ

Από  την Διεύθυνση Αγροτικής  Οικονομίας (Δακοκτονίας ) της Περιφερειακής Ενότητας   Κέρκυρας ανακοινώθηκε  ότι από αύριο, Τρίτη  23 Ιουλίου, θα  πραγματοποιηθεί δολωματικός  από  εδάφους  ψεκασμός για  την καταπολέμηση  του  δάκου της ελιάς  στις εξής περιοχές :

     1. Δημοτική Ενότητα  Μελιτειέων ( Δ.Κ. Αγ Ματθαίου , Τ.Κ.  

     Μωραϊτίκων ).

     2.  Δημοτική Ενότητα Παλαιοκαστριτών (Δ.Κ. Λιαπάδων ). 

     3.Δημοτική Ενότητα  Παρελίων  (πλην Δ.Κ. Γιαννάδων , Τ.Κ.    

     Μάρμαρο ) .

     4.Δημοτική Ενότητα Λευκιμμαίων ( πλην  Τ.Κ. Βιταλάδων , Δ.Κ.     

     Νεοχωρίου  ).

     5. Δημοτική Ενότητα Κερκυραίων (περιοχές Κοντόκαλι , Γουβιά ,      

     Κυρά Χρυσικού , Τεμπλόνι , Ποταμός και Τ.Κ. Ευρωπούλων ) 

     6. Δημοτική Ενότητα Εσπερίων ( Δ.Κ. Αυλιωτών , Τ.Κ. Περουλάδων).

     7. Δημοτική Ενότητα Αχιλλείων (Δ.Κ. Βυρού ) .

     8. Τ. Κοινότητα Ερείκουσας .

     9. Τ. Κοινότητα Οθωνών .

    10. Τ. Κοινότητα Μαθράκι .

 

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Εγκαινιάστηκε χθες, στην Πάνω Πλατεία,  η 3η Έκθεση Βιβλίου που διοργανώνει ο  Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Κέρκυρας. Στην έκθεση, που θα λειτουργήσει μέχρι τις 3 Αυγούστου, συμμετέχουν 60 εκδοτικοί οίκοι. Λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το απόγευμα έως τις 12 τα μεσάνυχτα ενώ φιλοξενεί και περίπτερο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του παιδιού».
  • Τον Αλκίνοο Ιωαννίδη παρουσιάζει ο Επτά Τεχνών Τόπος αύριο,  Τρίτη 23 Ιουλίου, στις  21.30, στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό. Μαζί του ο εξαίρετος τσελίστας και πολυμουσικός Γιώργος Καλούδης.  Τη συναυλία ανοίγουν οι “nL Project”, ένα πολλά υποσχόμενο σχήμα με βάση την Κέρκυρα.
  • Στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ εγκαινιάζεται σήμερα ομαδική έκθεση με έργα των Δήμητρας Μάζη, Γιώργου Μέγκουλα, Κώστα Τόμπρου, Αντρέα Βαλέρι και Ηλία Βαλάρη, που θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Αυγούστου. Με τίτλο « OFFline» οι καλλιτέχνες επιχειρούν να επικοινωνήσουν μια διαφορετική εκδοχή των έργων τους, σε γλυπτική, εικαστικές εγκαταστάσεις, κολάζ, γυαλί και καμβάδες, με βασικό γνώμονα την εκτός πλαισίων  αποτύπωση των μηνυμάτων τους. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 8.30 το βράδυ.
  • Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη   συνεχίζει την εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας με το πρόγραμμα «Τα ζάρια των ιστοριών» για παιδιά ηλικίας 8 - 12 ετών, την Τετάρτη 24 Ιουλίου από τις 10:00 έως τις 12:00 στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης.
  • Την Πέμπτη 25 Ιουλίου,  στις 9.00  το βράδυ,  στο Παλαιό Φρούριο, θα επαναληφθεί η συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη με τη Φιλαρμονική Γαστουρίου «Ομόνοια», υπό τη διεύθυνση του Σπύρου  Ραλλή. Θα συμμετάσχουν ο Βαρύτονος Παντελής Κοντός η δημοτική χορωδία “ Δημόδοκος” και η παιδική χορωδία του Ωδείου Κέρκυρας 'Voci Inocenti'.
  • Την Παρασκευή, 26 Ιουλίου η Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας θα πραγματοποιήσει τη θερινή της συναυλία στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας στις 9 το βράδυ υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Άλκη Μπαλτά.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54