O Σόιμπλε ετοίμαζε την έξοδο της Ελλάδας απο το Ευρώ για παραδειγματισμό


Λίγο μετά τις αποκαλύψεις των Financial Times για την παρασκηνιακή συμφωνία των Καννών, νέα στοιχεία βόμβα για τα σχέδια σε βάρος της Ελλάδας, έρχονται στο φως, αυτή τη φορά μέσα από το βιβλίο του πρώην Αμερικανού υπουργού Οικονομικών. Ο Τίμοθι Γκάιτνερ, αποκαλύπτει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προωθούσε σχέδιο Grexit, για να τιμωρηθεί η Ελλάδα και να παραδειγματιστούν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

Σχετική είδηση: Η μυστική συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου για να έρθει ο Παπαδήμος - Aποκάλυψη των Financial Times

Στο βιβλίο του με τίτλο "Stress Test", ο πρώην Αμερικανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι σε συνάντηση που είχε με τον Σόιμπλε τον Ιούλιο του 2012 αυτός τού είχε παρουσιάσει το γερμανικό σχέδιο εξόδου της Ελλάδας απο το Ευρώ.


Είχε πει συγκεκριμένα ο Σόιμπλε στον Τίμοθι Γκάιντερ:

«Υπάρχουν πολλοί στην Ευρώπη που ακόμη πιστεύουν ότι το να διώξουν τους Έλληνες από την Ευρωζώνη ήταν μία πιθανή, ακόμη και επιθυμητή, στρατηγική» .

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, ο Β. Σόιμπλε, πίστευε ότι η θυσία της Ελλάδας και η έξοδος της από το Ευρώ θα τρομοκρατούσε την Ευρώπη, ένα επιχείρημα τρομακτικό για τον Τίμοθι Γκάιντερ.

Σύμφωνα πάντα, με τον Αμερικανό πρώην υπουργό Οικονομικών, το Φεβρουάριο του 2010, στη σύνοδο των G7 στον Καναδά οι Ευρωπαίοι "έβραζαν" με την Ελλάδα, κατηγορώντας την για ασυδοσία.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας έλεγε ότι "αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, θα βάλουμε αμέσως το πόδι μας στο φρένο"

Στο βιβλίο του, ο Γκάιτνερ ασκεί κριτική και στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης τοχαρακτηρίζοντας το αρχικό πακέτο του Φεβρουαρίου του 2010 "παράλογα τσιγκούνικο" ενώ δηλώνει ότι το τελικό πακέτο των 110 δισ. Ευρώ τελικά υπονομεύθηκε από τις δρακόντειες περικοπές και τη ρητορική της Παλαιάς διαθήκης.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14/05/2014 - 12:30