Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  27/5/2014


ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΞΙ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΓΙΑ ΝΔ ΚΑΙ ΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 1,05%

ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΥΞΗΣΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΩΤΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΛΕΡΟ-ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟ

Κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες , από τις εκλογές του 2012, αύξησε το ποσοστό του ο ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα και από 22,88% ανήλθε στο 24,97% , ενώ αντίστοιχα η ΝΔ έχασε πάνω 6 ποσοστιαίες μονάδες και από 32,38% έπεσε στις 26,02% διατηρώντας οριακά , με διαφορά 1,05%, τη πρώτη θέση
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών και χωρίς να έχουν ακόμα αναρτηθεί τα επίσημα στοιχεία των Ευρωεκλογών από τα Πρωτοδικεία του Νομού, σε σύνολο 376/376 εκλογικών τμημάτων το εκλογικό αποτέλεσμα για τις Ευρωεκλογές διαμορφώνεται ως εξής

Ν Δ 26,02% (25.683 )
ΣΥΡΙΖΑ 24,97 %. (24646 )
Ελιά 11,32 % (11.177 )
Χρυσή Αυγή 8,30 %( 8.192 )
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 6,12 % (6.038 )
ΑΝΕΛ 4,97 % (4.903 )
Κ.Κ.Ε. 3,75 % (3.698 )

Αξιοσημείωτα είναι τα ποσοστά που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Νίσυρο (39,78%) στη Λέρο (34,34%) και στη Κω( 25,50%).ερχόμενος πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.
Αντίστοιχα στη πρώτη θέση αναδεικνύουν τη ΝΔ οι ψηφοφόροι στο Αγαθονήσι (42,24%) στη Κάσο(41,47%) στην Αστυπάλαια (34,06%) στους Λειψούς ( 31,13%) στη Κάρπαθο( 30,93%)στη Κάλυμνο (29,86%) στη Πάτμο (29,19%) στη Χάλκη με 29,14% και στη Ρόδο ( 26%)
Πρώτη έρχεται η Ελιά-Πασόκ στη Τήλο με 21,06%

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών για το Πρασονήσι

Υπογραφές διαμαρτυρίας μέσω διαδικτύου, συγκεντρώνονται από το κίνημα Save prasonisi με αφορμή την κατασκευή του εργοστασίου της ΔΕΗ στη νότια Ρόδο.
Το ψήφισμα και οι υπογραφές που έφτασαν μέχρι σήμερα τις 571 ( με στόχο τις 5000), θα σταλούν στο αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη διαδικασία μπορεί να επισκεφτεί τη διεύθυνση http://www.avaaz.org/el/petition/YPEKA_Kaloyme_oloys_osoys_agapoyn_to_Prasonisi_na_poyn_STOP_stin_katastrofi_toy/?mLlYedb

Εκεί υπάρχει ένα μικρό κείμενο στα Ελληνικά και σε τρείς ακόμα γλώσσες ( αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά) το οποίο αναφέρει τα εξής: «Η Δ.Ε.Η. σχεδιάζει την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στο Πρασονήσι (ΡΟΔΟΣ-SURF SPOT, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΠΑΡΚΟ NATURA 2000).
Σημειώνεται ότι ο πετρελαϊκός σταθμός (με δύο καμινάδες ύψους 50 μέτρων) θα κατασκευαστεί στα παράλια του νησιού, στο πιο νότιο τμήμα, κοντά στη χερσόνησο του Πρασονησίου.
Πρόκειται δε να χρησιμοποιεί καύσιμο μαζούτ χαμηλής ποιότητας που περιέχει θείο. Το μαζούτ εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο για το περιβάλλον, δεδομένου ότι αυτό θα μεταφέρεται μέσω αγωγών που θα ξεκινούν από απόσταση 200 μέτρων από την ακτογραμμή της ανατολικής αμμουδιάς του Πρασονησίου και θα καταλήγουν σε υποθαλάσσιο αγκυροβόλιο, όπου θα "δένουν" τα πετρελαιοφόρα.
Αυτό αποτελεί τεράστια απειλή για μία ανυπολόγιστη και μη αναστρέψιμη οικολογική καταστροφή σε μία από τις πιο θεαματικές φυσικές τοποθεσίες της Μεσογείου και έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για θαλάσσια σπορ. Τα απόβλητα του πετρελαϊκού σταθμού θα απορρίπτονται στην θάλασσα και στον αέρα!

ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

13 συμβούλους, τον περιφερειάρχη και τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου. εκλέγει από τη Περιφερειακή ενότητα Ρόδου ο συνδυασμός ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ Ν.ΑΙΓΑΙΟ του νέου Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.
Ο συνδυασμός του Γιάννη Μαχαιρίδη Ν.ΑΙΓΑΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ εκλέγει στη Δωδεκάνησο τέσσερις συμβούλους και τέσσερις στις Κυκλάδες. Συγκεκριμένα εκλέγονται ο ίδιος ο Γιάννης Μαχαιρίδης, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου . Δημ. Κρητικός και ο . Μιχάλης Δρακιού
Την τέταρτη έδρα στη Δωδεκάνησο διεκδικούν η Λίτσα Φτακλάκη ο . Κων. Σταυλάς, που ήρθε πρώτος στην εκλογική περιφέρεια Καλύμνου με 3.434 σταυρούς και ο κ. Γιάννης Καμπανής που ήρθε πρώτος στην εκλογική περιφέρεια της Κω με 1.918 σταυρούς.
Η παράταξη ‘’ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ‘’ του Μπενέτου Σπύρου εκλέγει τρείς συμβούλους στη Δωδεκάνησο και δύο στις Κυκλάδες., εκλέγονται ο ίδιος, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Μιχ. Κόκκινος και ο . Μπαράκας Αθανάσιος που ήρθε πρώτος στην εκλογική περιφέρεια Ρόδου, με 1620 σταυρούς.
Η παράταξη του Μπενέτου Σπύρου εκλέγει άλλους 2 συμβούλους στις Κυκλάδες,
Η παράταξη ‘’ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ’’της Λίλας Καφαντάρη εκλέγει ένα περιφερειακό σύμβουλο στα Δωδεκάνησα και ένα στις Κυκλάδες εκλέγεται συγκεκριμένα η επικεφαλής Λίλα Καφαντάρη και ένας από τις Κυκλάδες.
Τέλος η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ , εκλέγει ένα στη Δωδεκάνησο, είναι ο επικεφαλής Σάββας Σπυρίδης και ένας από τις Κυκλάδες.

Ιδρύεται νέο Επαγγελματικό Λύκειο στη Ρόδο

Τμήματα Ένταξης σε Ρόδο, Κω και Σύμη
.Εγκρίθηκε η ίδρυση Επαγγελματικού Λυκείου στη Ρόδο με τμήματα τεχνολογικών εφαρμογών, διοίκησης και οικονομίας.
Την ίδια στιγμή υπάρχει έγκριση για την ίδρυση τμημάτων ένταξης στο 1ο Γυμνάσιο Κω και στο Γυμνάσιο της Σύμης…σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μάνου Κόνσολα
Σε ό, τι αφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ιδρύονται τμήματα ένταξης στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κω.
Αναμένεται πλέον και η τυπική έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών για το δημοσιονομικό σκέλος.
Αναφορικά με τα τμήματα ένταξης αφορούν σε μια δομή Ειδικής Αγωγής στα Σχολεία, απευθύνεται στα παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και εκπαιδευτικές ανάγκες, που χρειάζονται εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Τους πολίτες που με την ψήφο τους τίμησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αναδεικνύοντας τον πρώτο κόμμα στη περιοχή, ευχαριστεί η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Β! Συγκ/τος.
‘’Είμαστε αποφασισμένοι ‘’τονίζει ‘’να κάνουμε τα πάντα για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Για όσους/ες δεν μας ψήφισαν, τους διαβεβαιώνουμε ότι εργαζόμαστε σκληρά για να κερδίσουμε τη δική τους εμπιστοσύνη. Γνωρίζουμε πως έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε.’’ Υπογραμμίζει η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Βόρειας Δωδεκανήσου.
Σημειώνεται ότι στο Β! Συγκ/μα και συγκεκριμένα στη Νίσυρο( 39,78%) τη Λέρο (34,34%)και τη Κω (25,50%) ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα υψηλότερα ποσοστά ερχόμενος πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων
Να υπενθυμίσουμε πως στη Κω στις εκλογές του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τη πρώτη θέση από τη ΝΔ μόλις για 60 ψήφους.

Σήμερα αποφασίζει η παράταξη για τον αντικαταστάτη του δημάρχου Κ.Καίσερλη

Απόψε συνεδριάζει ,χωρίς τη παρουσία του δημάρχου Κώστα Καίσερλη ,η παράταξη του "Οράματος" για να αποφασίσει τη διαδικασία εκλογής του νέου επικεφαλής που θα αναλάβει παράλληλα και καθήκοντα δήμαρχου τους επόμενους τρεις μήνες. Επικρατέστεροι φέρονται να είναι ο Θ. Νικηταράς ( πρώτος σε ψήφους) και η Ι. Ρούφα ( δεύτερη.)
Τέσσερις ώρες διήρκεσε χθες η συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας του "Οράματος", στο δημαρχείο, με παρόντες όλους τους συμβούλους της δημοτικής πλειοψηφίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας stathmos net.gr ο δήμαρχος Κώστας Καΐσερλης ανακοίνωσε στους συμβούλους του, ότι εμμένει στην απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του, χαρακτηρίζοντας την πράξη του πολιτική.
Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Πασσανικολάκης δεν θα είναι τελικά υποψήφιος (παρά τις δηλώσεις του ) επειδή δεν εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος.

Γιάννη Ζερβός…’’ Θα αποδώσει καρπούς ο λόγος της ΔΙΕΣΗΣ’’

Ισχυρή και καθαρότατη. χαρακτηρίζει την εντολή του Κωακού λαού , αναφορικά με το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών,ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Νέων ‘’ΔΙΕΣΗ’’ Γιάννης Ζερβός.
Ταυτόχρονα εκφράζει τα ειλικρινή συγχαρητήρια της παράταξης στον νέο δήμαρχο Κω, Γιώργο Κυρίτση και τα στελέχη της «Δύναμη Αλλαγής» ευχόμενος καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που θα αναλάβουν, ως η νέα δημοτική αρχή του νησιού, από τον Σεπτέμβριο.
Παράλληλα συγχαίρει και τους υπόλοιπους συνδυασμούς για τον αγώνα που έδωσαν. Θεωρώντας ευτύχημα το ότι όλες οι παρατάξεις θα εκπροσωπηθούν στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
‘’Άλλωστε,’’ επισημαίνει ο κ Ζερβός ‘’ η δημοκρατία προϋποθέτει την πολυφωνία.’’
Τέλος, η ΔΙΕΣΗ εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους πολίτες που τίμησαν τους υποψηφίους της νέας παράταξης με την ψήφο τους. σημειώνοντας χαρακτηριστικά
‘’Η εμπιστοσύνη τους ήταν για μας ο πρώτος σπόρος. Τους υποσχόμαστε ότι, πολύ γρήγορα, ο αντιπολιτευτικός λόγος της #δίεσης θα αποδώσει καρπούς προς το συμφέρον όλης της κωακής κοινωνίας."
Αύριο Τετάρτη ο επικεφαλής της #δίεσης, Γιάννης Ζερβός, θα παραχωρήσει συνέντευξη εφ’ όλης της μετεκλογικής ύλης

Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κω ο Γιώργος Χατζημάρκος

Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, στην επαρχία Κω- Νισύρου, από την παράταξη , "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" εκλέγεται ο Γιώργος Χαλκιδιός με 1453 σταυρούς.
Ευχαρίστησε τους πολίτες της Κω για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο του και τους συνυποψήφιους του, ανατρέποντας το αποτέλεσμα του Ά γύρου στη Κώ, εκτιμώντας ότι είναι έτοιμος να αναλάβει τις αρμοδιότητες που προβλέπει ο Καλλικράτης για την επαρχία Κω – Νισύρου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΙΣΥΡΟ

Πρωτιά Πανελλαδική καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ

Με 39,78% αναδεικνύεται πρώτη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ στη Νίσυρο διεκδικώντας και πανελλαδικά το υψηλότερο ποσοστό , αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη ΝΔ με 15,69% και τρίτη δύναμη το ΕΠΑΜ με 9,19%
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νίσυρος είναι και τόπος καταγωγής του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ,υποψήφιου δημάρχου στο δήμο Αθήνας και μέλος της Επιτροπής Οικονομικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27/05/2014 - 12:20