Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

Λουκέτο και συγχωνεύσεις σε σχολεία

Στο κλείσιμο 118 σχολείων  πανελλαδικά και στη συγχώνευση 39 προχωράει το Σεπτέμβριο το Υπουργείο Παιδείας. Στην Κέρκυρα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Παυλιάνας συγχωνεύεται με αυτό του Αγίου Ματθαίου ενώ και το  6θέσιο σχολείο των  Μωραΐτίκων  συγχωνεύεται με το Σχολικό Κέντρο Μελιτειέων στα Βραγκανιώτικα

 

Συνέχεια κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους 

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ με στάσεις εργασίας καθημερινά τις τέσσερις τελευταίες ώρες της βάρδιας. Οι δημοτικοί υπάλληλοι προγραμματίζουν νέα 48ωρη απεργία στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου.

 

Απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών ο Θ. Χρήστου

Σήμερα στις 5 το απόγευμα στο δημοτικό νεκροταφείο θα γίνει η κηδεία του Θάνου Χρήστου, αναπληρωτή καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και κύριου συντελεστή της ίδρυσης της Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας. Ο Θάνος Χρήσου έχασε χθες τη μάχη με την επάρατο σε ηλικία 53 ετών.

 

Συνεδριάζει το Σάββατο το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Στην ημερήσια διάταξη έχουν εγγραφεί 14 θέματα, τρεις επερωτήσεις και 6 ψηφίσματα.  Σημαντικότερα θέματα της συνεδρίασης είναι η έγκριση της έκθεσης για την εκτέλεση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το πρώτο εξάμηνο του 2013, η λήψη απόφασης για τον τρόπο κατανομής του Περιφερειακού Φόρου 5% από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, η συζήτηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, η γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου για την αναθεώρηση του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό και η ιδιωτικοποίηση δημοσίων εκτάσεων, λιμανιών και αεροδρομίων στα Επτάνησα.

Συνεδριάζει την Τρίτη στις 7 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Κέρκυρας με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Ξεχωρίζουν η ενημέρωση και συζήτηση για τη δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η συζήτηση για την πορεία του έργου των Φραγμάτων, για   τις συνέπειες της Καλλικρατικής μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η συζήτηση περί των προβλημάτων των εργαζομένων στον Τουρισμό, για την πορεία του ΕΣΠΑ στο νομό και για τα προβλήματα των κατοίκων των διαποντίων νήσων.

 

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Ήπειρο για τον Κούπα

Τα σπίτια στο Πολύδροσο και στο Άνω Ζάλογγο που χρησιμοποίησαν ως κρυσφήγετα οι δραπέτες από τις φυλακές των Τρικάλων Μάριον Κόλα και Ιλίρ Κούπα, εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές.

Πρόκειται για απομακρυσμένες κατοικίες στα δύο χωριά, των οποίων οι ιδιοκτήτες διαμένουν μόνιμα σε άλλες περιοχές της χώρας και χρησιμοποιούνται μόνο για λίγες ημέρες το χρόνο.

Στα 2 σπίτια ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα των δραπετών, ενώ η αστυνομία εξακολουθεί τις έρευνες για τον εντοπισμό του Ιλιρ Κούπα που διέφυγε μετά τη συμπλοκή με άνδρες των ΕΚΑΜ τα ξημερώματα της Κυριακής, συμπλοκή κατά την οποία ο Μάριον Κόλα έπεσε νεκρός.

Εκδήλωση για την αποτροπή εκποίησης του Ίσσου

Περίπατο στον Ίσσο διοργανώνει την  Κυριακή 28 Ιουλίου στις 6:30 το απόγευμα η «Πρωτοβουλία αγώνα «ΙsSOS» στην οποία συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Τοπ. Κοινοτήτων, μέλη Τοπικών Συμβουλίων, Εκπρόσωποι φορέων πολιτιστικών, αθλητικών, περιβαλλοντολογικών συλλόγων και  Εργατοϋπαλληλικά σωματεία. Πρόκειται για μια ακόμη εκδήλωση που έχει στόχο να αποτρέψει την εκποίηση του Ίσσου.

Πρόσβαση σε 2.200 διαδικτυακές εφημερίδες

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας διαθέτει μέσω της χορηγίας του Future Library τη δυνατότητα πρόσβασης σε πάνω από 2.200 διαδικτυακές εφημερίδες (υπηρεσία Press Display) η οποία θα λειτουργεί πιλοτικά μέχρι της 22 Αυγούστου. Η πρόσβαση είναι δυνατή μέσω tablet, laptop η κινητού τηλεφώνου, ενσύρματα και ασύρματα, στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

•  Συνεχίζεται, στην Πάνω Πλατεία,  η 3η Έκθεση Βιβλίου που διοργανώνει ο  Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Κέρκυρας. Στην έκθεση, που θα λειτουργήσει μέχρι τις 3 Αυγούστου, συμμετέχουν 60 εκδοτικοί οίκοι. Αύριο το βράδυ ο Γιώργος Πουλημένος θα παρουσιάσει το βιβλίο της Ιωάννας Νοταρά «Στη σκιά του πάθους»

•  Σήμερα το βράδυ στις 9 στο Παλαιό Φρούριο, θα επαναληφθεί η συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη με τη Φιλαρμονική Γαστουρίου «Ομόνοια», υπό τη διεύθυνση του Σπύρου  Ράλλη. Θα συμμετάσχουν ο Βαρύτονος Παντελής Κοντός η δημοτική χορωδία “ Δημόδοκος” και η παιδική χορωδία του Ωδείου Κέρκυρας 'Voci Inocenti'.

•  Την Παρασκευή, 26 Ιουλίου η Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας θα πραγματοποιήσει τη θερινή της συναυλία στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας στις 9 το βράδυ υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Άλκη Μπαλτά.

•  Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στο πλαίσιο της 11ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ διοργανώνει συναυλία με θέμα «κρουστά και Carmen”.  Η παράσταση θα δοθεί τη Δευτέρα στις 21:30 στην ιόνιο Ακαδημία με ελεύθερη είσοδο.

•  Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Κυριάκος Παπαδόπουλος», το νέο βιβλίο της γνωστής Κερκυραίας λογοτέχνιδος Αλεξάνδρας Μητσιάλη. Το βιβλίο έχει τον τίτλο «Θα σε σώσω, ότι κι αν γίνει” και το προλογίζει η Άλκη Ζέη.

•  Ο πολιτιστικός και ο αθλητικός σύλλογος Πετριτή, διοργανώνει το Σάββατο  27 Ιούλη, στις 8:30, στο λιμάνι Πετριτή, συναυλία - ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο  Σπύρο Σαμοΐλη. Ο συνθέτης θα παρουσιάσει παλιά και νέα τραγούδια του με την Αγγελική Καββαδία,  το Νίκο Τζουρούνη  και τη χορωδία Πετριτή. Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος τα χορευτικά συγκροτήματα της πολιτιστικής πρωτοβουλίας Αρίλλα, του πολιτιστικού συλλόγου Πέλεκα και του πολιτιστικού συλλόγου Πετριτή. Επίσης θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας του Σπύρου Σαμοΐλη και μαθητών του. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

• Ο διεθνής Έλληνας τενόρος, Μάριος Φραγκούλης, συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας στην ελληνική και ξένη μουσική σκηνή και πραγματοποιεί μια σειρά επετειακών εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο της εν λόγω περιοδείας θα βρεθεί για μία μοναδική εμφάνιση στην Κέρκυρα την Παρασκευή 16 Αυγούστου στο Παλαιό Φρούριο.

• Την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 9:15 το βράδυ στο Θέατρο «ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ» στο Μον Ρεπό, η Δημοτική Χορωδία «ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ» θα δώσει συναυλία με τίτλο «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά».

• Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ.Προκοπίου διοργανώνει το Σάββατο στις 9 στην Αγία Τριάδα μουσική βραδιά με νοσταλγικά τραγούδια Γιαννίδη, Σακελλαρίδη, Χατζηαποστόλου, Χατζιδάκι. Θα ακουστούν ακόμη αποσπάσματα από ελληνικές οπερέτες και από γνωστά μιούζικαλ.

• Η θεατρική ομάδα "Έκφραση" του Ξενώνα Νίκος Μώρος θα παρουσιάσει το θεατρικό δρώμενο του Νίκου Καζαντζάκη «Η Ασκητική» στα πλαίσια εκδηλώσεων Εορτασμού του Αγίου Παντελεήμονα 26 & 27 Ιουλίου στις 9 και τέταρτο το βράδυ στο Ιστορικό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

• Συνεχίζονται το Σάββατο στις 9 το βράδυ στον Άγιο Ματθαίο στη θέση Κάτω Πηγάδι οι βραδιές Κερκυραϊκής Λαϊκής Μουσικής Παράδοσης, με τη συμμετοχή του Πολυφωνικού Χορού Κυνοπιαστών «Γειτονία».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54