Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-2-7-2014

Σε πετρελαϊκούς κολοσσούς οι έρευνες σε Ιόνιο-Κρήτη και σε 4 «οικόπεδα» δυτικά και νότια της Ζακύνθου οι γεωτρήσεις


Σε πετρελαϊκούς κολοσσούς οι έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη, αναφέρει σε σημερινό πρωτοσέλιδο της, τοπική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία, σε τέσσερα «οικόπεδα» δυτικά και νότια της Ζακύνθου, θα γίνουν γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Μάλιστα, η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού κ. Μανιάτη, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο στόχος της Ελλάδας, να γίνει ένας σημαντικός παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου, δεν είναι μόνο ένας ελληνικός…μύθος, αλλά βασίζεται σε στέρεες παραμέτρους. Ο κ. Μανιάτης, παρουσιάζει σήμερα στο Λονδίνο, το πρόγραμμα…παραχωρήσεων για έρευνα υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο χώρο της δυτικής Ελλάδας και νότια της Κρήτης.  

Προετοιμασία τοπικού εργατικού κέντρου για την παν-δημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 9 Ιουλίου

Το διοικητικό συμβούλιο του εργατικού κέντρου Ζακύνθου, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του δημοσίου, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της αξιολόγηση και των διαθεσιμοτήτων. Ουσιαστικά εκείνο που επιχειρείται είναι ένα κράτος πιο αντιδραστικό για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ένα κράτος που θα υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, επισημαίνεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης. Επίσης, το τοπικό εργατικό κέντρο καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε η παν-δημοσιοϋπαλληλική απεργία της 9 Ιουλίου, να έχει μαζική συμμετοχή και στο νησί μας.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ζακύνθου-Ιταλίας και με δεύτερο πλοίο φέτος το καλοκαίρι

Αυξάνεται, όπως φαίνεται για φέτος το καλοκαίρι, το ενδιαφέρον των Ιταλών τουριστών για τη Ζάκυνθο, δεδομένου ότι και δεύτερο πλοίο θα συνδέσει ακτοπλοϊκά το νησί μας με την γειτονική χώρα. Στις 22 Ιουλίου ξεκινούν τα δρομολόγια από Πρίντεζι και μια ημέρα νωρίτερα τα δρομολόγια από το Μπάρι. Βέβαια τα δρομολόγια αυτά δεν είναι καθημερινά, αντίθετα είναι περιορισμένα και σε πολύ συγκεκριμένες ημέρες και ώρες και όπως σχολιάζει ο αρμόδιος ναυτικός πράκτορας, Διονύσης Κεφαλληνός, την τελευταία 20ετία παρατηρείται μια σημαντική μείωση της κίνησης από την Ιταλία, θυμίζοντας πως στις αρχές της δεκαετίας του 1990 η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα λιμάνια της γειτονικής χώρας ήταν καθημερινή.  

Έχει να γίνει…του ανταγωνισμού στη γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης, με το «μπάσιμο» και νέου πλοίου γνωστού Ζακυνθινού επιχειρηματία


Δέκα πρόκειται να είναι καθημερινά τα δρομολόγια στη γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης από την 1η Νοεμβρίου, αφού «μπαίνει» και νέο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο στη γραμμή, το «Φιόρο Ντι Λεβάντε», του γνωστού Ζακυνθινού επιχειρηματία, Γιώργου Θεοδόση. Η εταιρία Levante Ferries, του εν λόγω επιχειρηματία, έχει ήδη υποβάλλει αίτημα για την πραγματοποίηση τεσσάρων δρομολογίων, για το καλοκαίρι και τριών για το χειμώνα, τη στιγμή που στην…κορεσμένη γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης, υπάρχει ακόμα, μια Κεφαλλονίτικη εταιρία με ένα πλοίο, επίσης, η Κοινοπραξία πλοίων Ζακύνθου-που δημιουργήθηκε από δύο πρώην τοπικές ακτοπλοϊκές εταιρίες- έχοντας διαθέσιμα τέσσερα, τουλάχιστον, πλοία, ενώ, υπάρχει και η ΑΝΕΖ, άλλη ξεχωριστή τοπική εταιρία, με δικό της πλοίο, το οποίο εκτελεί δρομολόγια και στη γραμμή Κυλλήνης-Κεφαλονιάς, γραμμή την οποία εξυπηρετούν και άλλα πλοία από τη Ζάκυνθο!
Έχει να γίνει…του ανταγωνισμού και όποιος αντέξει! Να δούμε εάν και κατά πόσον, θα ωφεληθούν οι Ζακυνθινοί ή θα πληρώσουν και πάλι, τα…σπασμένα, επιχειρηματικών συμφερόντων.


Καλύτερα φέτος τα αποτελέσματα και για τους Ζακυνθινούς υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων

Καλύτερα είναι φέτος τα αποτελέσματα και για τους μαθητές της Ζακύνθου, όπως προκύπτει μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων. Όπως ήταν αναμενόμενο, συναισθήματα χαράς, ανακούφισης, αλλά και...απογοήτευσης, ένιωσαν χθες και οι υποψήφιοι του νησιού μας, τη στιγμή που με αγωνία, προσπαθούσαν να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους, σε ότι αφορά τα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, κάνοντας στη συνέχεια υπολογισμούς, εάν κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και προσδιορίζοντας σε ποιο ΤΕΙ ή ΑΕΙ έχουν πετύχει, για να προγραμματίσουν ανάλογα τη μετέπειτα ζωή τους. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, σε γενικές γραμμές οι Ζακυνθινοί υποψήφιοι έγραψαν πολύ καλύτερα από πέρυσι, ενώ, κάποιοι αρίστευσαν και αισιοδοξούν για άνετη είσοδο σε δυνατές σχολές.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02/07/2014 - 14:58