Ειδήσεις από ΕΡΑ Κέρκυρας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ Π.Σ.

Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.
Στην ημερήσια διάταξη έχουν εγγραφεί 14 θέματα, τρεις επερωτήσεις και 6 ψηφίσματα.
Σημαντικότερα θέματα της συνεδρίασης είναι
• η έγκριση της έκθεσης για την εκτέλεση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το πρώτο εξάμηνο του 2013
• η λήψη απόφασης για τον τρόπο κατανομής του Περιφερειακού Φόρου 5% από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο
• η συζήτηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ
• η γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου για την αναθεώρηση του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό και
• η ιδιωτικοποίηση δημοσίων εκτάσεων, λιμανιών και αεροδρομίων στα Επτάνησα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ.

Συνεδριάζει την Τρίτη, στις 7.00 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Ξεχωρίζουν:
• η δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
• η πορεία του έργου των Φραγμάτων
• οι συνέπειες της Καλλικρατικής μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
• τα προβλήματα των εργαζομένων στον Τουρισμό
• η πορεία του ΕΣΠΑ στο νομό και
• τα προβλήματα των κατοίκων των διαποντίων νήσων.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΑΜΟΪΛΗ

Τον ετήσιο απολογισμό του θα κάνει τη την επόμενη Τρίτη, στις 8.00 το βράδυ, στην Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Σαμοΐλης.
Θα χαιρετήσουν η δημοσιογράφος Αννέτα Καββαδία, ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Γιώργος Ραιδεστινός

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΛΙΩΤΕΣ

Στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου για την ολοκλήρωση της παράκαμψης Αυλιωτών προχώρησε χθες ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου.
Το έργο αφορά την πρόσβαση και παράκαμψη της περιοχής Αυλιωτών της Κέρκυρας, το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια.

Η Ε.Ο. ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ

Επίσης, κατατέθηκε χθες στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ο φάκελος του Τεχνικού Δελτίου του έργου για την ολοκλήρωση της ανακατασκευής τμήματος της Εθνικής Οδού Παλαιοκαστρίτσας - Κέρκυρας από την Πλατυτέρα έως την διασταύρωση του Ποταμού.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας επισκέφτηκε χθες το απόγευμα, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Υποστράτηγος Χρήστος Κονταρίδης, στο πλαίσιο ενημερωτικών επισκέψεων για τη πορεία εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας των τουριστικών περιοχών.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή και του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Λευκάδας, αναλύθηκαν τα δεδομένα της ασφάλειας των περιοχών του νησιού όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός παραθεριστών καθώς και η πορεία εφαρμογής του σχεδιασμού αστυνόμευσης των περιοχών αυτών.

ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας την Κυριακή 4 Αυγούστου και, σε περίπτωση μη απαρτίας, στις 8, 10 και τελικά 12 Αυγούστου.
Θέμα της συνέλευσης είναι «Η εξέλιξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου».

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ

Αρχίζουν τη Δευτέρα οι εργασίες του έργου «Συντήρησης Φωτεινών Σηματοδοτών και Δικτύων Ηλεκτροφωτισμού Οδικού Δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, προϋπολογισμού 125.000 €, με ανάδοχο την εταιρεία «ΚΥΚΛΟΣ Ο.Ε.».
Η σχετική σύμβαση υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη

ΠΝΙΓΗΚΕ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 25χρονος αλλοδαπός από τη θαλάσσια περιοχή Περιβόλι Λευκίμμης της νότιας Κέρκυρας.
Ο 25χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

Στην Κέρκυρα θα γίνει στις 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου το Θερινό Σχολείο Κρουαζιέρας

ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Μέχρι την 1η Αυγούστου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση για την εγγραφή των παιδιών τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ.
Στο πρόγραμμα εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, έχουν δικαίωμα συμμετοχής μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους, καθώς και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία. Η αίτηση συμμετοχής για τους δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς Κέρκυρας γίνεται στα γραφεία της πρόνοιας και ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΙΣΣΟ

Περίπατο στον Ίσσο διοργανώνει αύριο, στις 6:30 το απόγευμα η «Πρωτοβουλία αγώνα «ΙsSOS» στην οποία συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων , μέλη τοπικών συμβουλίων, εκπρόσωποι φορέων πολιτιστικών, αθλητικών , περιβαλλοντολογικών, εργατοϋπαλληλικά σωματεία.
Πρόκειται για μια ακόμη εκδήλωση που έχει στόχο να αποτρέψει την εκποίηση του Ίσσου.
Μαζί τους θα είναι οι βιολόγοι Σταμάτης Γκίνης και Σαββίνα Γκιώνη.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

• Ο πολιτιστικός και ο αθλητικός σύλλογος Πετριτή, διοργανώνει σήμερα, στις 8:30 το βράδυ, στο λιμάνι του Πετριτή, συναυλία - ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο Σπύρο Σαμοΐλη. Ο συνθέτης θα παρουσιάσει παλιά και νέα τραγούδια του με την Αγγελική Καββαδία, το Νίκο Τζουρούνη και τη χορωδία Πετριτή. Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος τα χορευτικά συγκροτήματα της πολιτιστικής πρωτοβουλίας Αρίλλα, του πολιτιστικού συλλόγου Πέλεκα και του πολιτιστικού συλλόγου Πετριτή. Επίσης θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας του Σπύρου Σαμοΐλη και μαθητών του. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
• Συνεχίζεται, στην Πάνω Πλατεία, η 3η Έκθεση Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Κέρκυρας. Στην έκθεση, που θα λειτουργήσει μέχρι τις 3 Αυγούστου, συμμετέχουν 60 εκδοτικοί οίκοι. Απόψε θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Ζέφης Κόλλια με τίτλο «Λώρα, η τελευταία των Μαρξ», ενώ θα συνομιλήσει με τη συγγραφέα ο Χρήστος Χωμενίδης
• Η θεατρική ομάδα «Έκφραση» του Ξενώνα Νίκος Μώρος παρουσιάζει και σήμερα – για δεύτερη ημέρα – την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη σε θεατρικό δρώμενο, στο πλαίσιο εκδηλώσεων Εορτασμού του Αγίου Παντελεήμονα. Η παράσταση θα δοθεί στις 9 και τέταρτο το βράδυ, στο Ιστορικό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
• Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ.Προκοπίου διοργανώνει σήμερα, στις 9.00, στην Αγία Τριάδα μουσική βραδιά με νοσταλγικά τραγούδια Γιαννίδη, Σακελλαρίδη, Χατζηαποστόλου, Χατζιδάκι. Θα ακουστούν επίσης αποσπάσματα από ελληνικές οπερέτες και από γνωστά μιούζικαλ.
• Συνεχίζονται σήμερα, στις 9.00 το βράδυ, στον Άγιο Ματθαίο, στη θέση Κάτω Πηγάδι οι βραδιές Κερκυραϊκής Λαϊκής Μουσικής Παράδοσης, με τη συμμετοχή του Πολυφωνικού Χορού Κυνοπιαστών «Γειτονία».
• Η παράσταση «Πήτερ Παν», σε κείμενο και σκηνοθεσία της Μπήλιως Κωνσταντοπούλου, από το Θέατρο του Βορρά, θα φιλοξενηθεί την Κυριακή στο θέατρο ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ στο Μον Ρεπό
• Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη συνεχίζει την εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας με το πρόγραμμα «Η Οδύσσεια-Η…πολύχρωμη ιστορία» για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 ώρα 10:00-12:00 στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Παγιατάκη Ιωάννα.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27/07/2013 - 13:40