Αναβάθμιση και όχι αλλαγή χρήσης του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ»


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Γ. Ν. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ


                                Προς
                                - Τον Υπουργό Υγείας
- Γενικό Γραμματέα
- Διοικητή 1ης ΔΥΠΕ Αττικής
- Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμιγκ» ΝΠΔΔ



ΘΕΜΑ: Αναβάθμιση και όχι αλλαγή χρήσης του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ»

Το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» λειτουργεί ως Γενικό Νοσοκομείο και μέσα από την πολυετή παρουσία του, προσφέρει ολοκληρωμένες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού των Βορειοανατολικών Προαστίων του Νομού Αττικής και όχι μόνο.

Η σχεδιαζόμενη αλλαγή χρήσης του Νοσοκομείου σε Κέντρο Αποκατάστασης, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην ασφαλή κάλυψη επειγόντων αναγκών υγείας του πληθυσμού σε συνδυασμό με το πρόσφατο κλείσιμο και του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ (Παπαδημητρίου).

Το Σωματείο Εργαζομένων θέτοντας πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση και όχι την υποβάθμιση και απαξίωση του Νοσοκομείου και την πληρέστερη αξιοποίησή του επί ωφέλεια των ασθενών, αντιπροτείνει:
1ον: Τη συνέχιση της λειτουργίας του ως Γενικό Νοσοκομείο σε πλήρη λειτουργία και εφημερία, με επιπλέον, την ένταξη Μονάδας Αποκατάστασης σε χώρους και υποδομές του Νοσοκομείου μας που υπάρχουν από την αποχώρηση της φιλοξενούμενης στο Νοσοκομείο μας Αιματολογικής Κλινικής και από την αναδιάταξη των υπαρχόντων κλινικών.  

2ον: Την εξαίρεση του Προσωπικού του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ» από την διαδικασία της κινητικότητας – διαθεσιμότητας προκειμένου με όλες του τις δυνάμεις να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.


Η πρόταση αυτή που είναι ρεαλιστική εφαρμόσιμη και συμβάλει στην άνοδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, καλύπτοντας τις ανάγκες ασθενών δεκαπέντε (15) Δήμων της περιοχής, έχει και τη σύμφωνη γνώμη του ΙΣΑ, των Δημοτικών Συμβουλίων και απηχεί στην προσδοκία και την ανάγκη του λαού της ευρύτερης περιοχής για πλήρεις Ποιοτικές Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας.    




ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ



Κοινοποίηση:
- ΠΟΕΔΗΝ
- ΙΣΑ
- ΕΙΝΑΠ
- ΟΕΝΓΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28/07/2013 - 21:03